Klaipėdoje prasidėjo dinozaurų manija

Kultūra

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pristatytas Aušros Krasauskaitės šokio spektaklis šeimai „Tikroji dinozaurų istorija“ iškart rado savų gerbėjų: jau premjeroje kai kurie žiūrovai pasirodė pasipuošę dinozaurų kostiumais ar kitais aksesuarais. Jie neabejojo patekę į tikrą dinozaurų pasaulį…

Vidmanto Kirklio nuotr.

Pagrindiniai naujojo spektaklio veikėjai – dinozaurai po sceną vaikšto madingai „sulinkę“, dėvėdami sportinius kombinezonus. Be to, jie važinėja riedžiais, demonstruoja gatvės šokius ir hiphopą. Ir nors labai primena atsipalaidavusius Žemės gyventojus, šie dinozaurai savo laimingas dienas ramiai leidžia Marse.  Kol vieną dieną jų įprastą ramybę sujaukia maža, paslaptingu būdu svetimoje planetoje atsidūrusi mergaitė…

Mergaitės vaidmenį spektaklyje „Tikroji dinozaurų istorija“ pasikeisdamos kuria dvi Beatos Molytės šokio mokyklos jaunosios balerinos – Barbora Aleksandrovaitė ir Uršulė Gaurilovaitė. Dinozaurus ne tik judesiu, bet ir veido mimika įtaigiai vaidina Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės nariai Simonas Laukaitis, Darius Berulis, Aurelijus Liškauskas, Paulius Jonikas, Albertas Švelginas, Taurūnas Baužas, Kristina Gudelytė, Indrė Petrulytė, Viktorija Galvanauskienė, Arletė Montvilaitė.

Vidmanto Kirklio nuotr.

„Tikroji dinozaurų istorija“ yra ne pabaiga, bet kažko naujo ir gražaus pradžia. Žmonės patiria įvairiausių jausmų, kuriuos galbūt sudėtinga suprasti dinozaurams, tačiau Žemės gyventojams juos išgyventi būtina“, – Muzikinio teatro pranešime spauda cituojamas vieną iš dinozaurų premjeroje vaidinęs teatro vyriausiasis choreografas A. Liškauskas.

„Spektaklis optimistinis, žaismingas, spalvingas ir atitinkantis laikmečio dvasią. Ir mažų, ir suaugusiųjų jis buvo puikiai sutiktas. Spektaklio metu girdėjau vaikus tyliai klausinėjant, ar tai, ką jie mato scenoje, vyksta iš tiesų“, – sveikindama trupę su sėkmingai išlaikytu publikos egzaminu kalbėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Nuotaikingos premjeros idėjos autorė – choreografė Aušra Krasauskaitė, kompozitorius – Kristijonas Lučinskas, dramaturgė – Samanta Pinaitytė, spektaklio kostiumų ir scenografijos autorė – Liuka Songailaitė, šviesų dailininkas – Justas Butkus, garso ir vaizdo režisierius – Jonas Raudonius.

Bilietai į du pirmuosius premjerinius spektaklius buvo išpirkti dar prieš mėnesį, tačiau mažieji Muzikinio teatro gerbėjai raginami nenusiminti ir skubėti įsigyti paskutinių bilietų į kovo 16 d. rodomą spektaklį.

Vidmanto Kirklio nuor.

Be to, naujasis pastatymas jau artimiausiu metu pradės keliauti po Vakarų Lietuvos regioną, aplankydamas ne tik miestų, bet ir mažesnių gyvenviečių vaikus.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Veidai

Samanta Pinaitytė: „Klaipėdoje menininkams tobula terpė kurti – nėra skubėjimo, milžiniškos konkurencijos"

Aktorė Samanta Pinaitytė Klaipėdos dramos teatre vos keleri metai. 2021 m. įsijungusi į šio teatro aktorių trupės gretas ji spėjo ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This