Koncertų salėje – „Pasivaikščiojimas po epochų alėją“

Kultūra

Aukštosiose muzikos mokyklose dažnai susiburia puikūs atlikėjų ansambliai.  Austrijoje gimęs „Xylos trio“ turi lietuviško, kroatiško ir japoniško kraujo. Jo nariai – lietuvė Ieva Pranskutė (smuikas), kroatas Mislav Brajković (violončelė) ir japonė Mayu Kotari (fortepijonas) – kviečia klaipėdiečius pasivaikščioti po epochų alėją, kur skamba tikri fortepijoninio trio muzikos perliukai.

Koncertas „Pasivaikščiojimas po epochų alėją“ vyks vasario 5 dieną, antradienį, 18.30 val., Klaipėdos koncertų salės I aukšto fojė.

„Xylos trio“ – tai jaunas, dinamiškas ir charizmatiškas ansamblis iš Vienos, siekiantis įkvėpti naują gyvenimą klasikinio fortepijoninio trio repertuarui, kviečiamas į daugelį įdomių projektų. Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete studijuojančių atlikėjų trio susiburė tik prieš dvejus metus, tačiau begalinis atsidavimas ir sėkmė suteikė ansambliui progą koncertuoti vienoje prestižiškiausių Vienos koncertų salių. Visi trio nariai taip pat yra ir daug pasiekę jauni solistai”, – rašoma Klaipėdos koncertų salės pranešime.

Iš Vilniaus kilusi smuikininkė Ieva Pranskutė yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių. Būdama penkerių pradėjo mokytis groti smuiku, o šešerių jau griežė kaip solistė su Lietuvos kameriniu orkestru. Nuo 2012 m. I. Pranskutė pradėjo koncertuoti su iškilaus smuikininko Gidono Kremerio vadovaujamu orkestru „Kremerata Baltica“. Smuikininkė taip pat yra ir styginių kvarteto „Doreen Quartet“ narė, su juo griežė prestižinėse Vienos koncertų salėse (Konzerthaus, Musikverein). Nuo pat savo muzikinio kelio pradžios, tarptautinių konkursų laureatė dalyvauja įvairiuose muzikiniuose
projektuose bei koncertuose, yra griežusi su Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo, M. K. Čiurlionio menų mokyklos orkestrais, dalyvavusi meistriškumo kursuose pas žymius smuiko profesorius.

Mislav Brajković – violončelininkas iš Kroatijos. Daugelio konkursų lauretas taip pat yra ir nuolatinis styginių kvarteto „Doreen Quartet“ narys. Violončelininkas net keturis kartus apdovanotas Kroatijos Mokslo ir švietimo ministerijos apdovanojimu „Žinių Oskaras“ už išskirtinius pasiekimus tarptautiniuose ir nacionaliniuose konkursuose. Prieš studijas Vienos Muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete, atlikėjas mokėsi Zagrebo muzikos universitete ir Lichtenšteino tarptautinėje muzikos akademijoje. M. Brajkovič yra koncertavęs prestižinėse Vienos ir Kroatijos koncertų salėse, dalyvavęs žymiuose kamerinės muzikos festivaliuose.

Pianistė Mayu Kotari gimė Tokijuje, groti fortepijonu pradėjo mokytis būdama trijų. Kaip ir visi koncerto atlikėjai, šiuo metu studijuoja Vienos Muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete. M. Kotari įvertinta tarptautiniuose pianistų konkursuose, o pastaruoju metu daug koncertuoja kaip solistė bei kameriniuose ansambliuose Japonijoje ir Austrijoje.

Pasak atlikėjų, koncerto programoje skambės išskirtiniai fortepijonio trio repertuaro perliukai: Vienos klasiko Josepho Haydno Fortepijoninis trio C-dur, impresionizmo meistro Claude’o Debussy Fortepijoninis trio G-dur ir dar kito su Viena susijusio kompozitoriaus Aleksandro Zemlinskio Fortepijoninis trio d-moll.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This