Junkitės prie tiesioginių kandidatų į merus debatų

Politika, Svarbu

Kovo 3-iąją vyksiantys Klaipėdos miesto tarybos ir mero rinkimai bus kaip niekada „karšti“, o jų rezultatas – sunkiai prognozuojamas.

Dėl teisės ateinančius keturis metus valdyti miestą (o gal visgi ir tarnauti miestiečiams) rungsis 10 partijų bei keturi rinkimų komitetai. Iš jų 11 delegavo savo kandidatus į merus, kurių didžioji dalis yra ir sąrašo lyderiai.

Vienas iš esminių tikslų, pagimdžiusių „Atvirą Klaipėdą“, buvo siekis užtikrinti miesto bendruomenės teisę į nieko neįtakojamą ir nenuperkamą informaciją. Tad atėjus rinkiminiam laikotarpiu natūraliai gimė ir poreikis sukurti galimybę „Atviros Klaipėdos“ skaitytojams susidaryti savo nuomonę apie kandidatus ne tik iš jų politinės reklamos.

Atsiradus talkininkams „Atviros Klaipėdos“ komanda kartu su jais ėmėsi organizuoti kandidatų į uostamiesčio merus debatus, kurie bus tiesiogiai transliuojami portalo „Facebook“ paskyroje.

Džiugu, kad šioje demokratijos šventėje sutiko dalyvauti visi vienuolika kandidatų: rinkiminių komitetų atstovai Vytautas Grubliauskas, Viačeslavas Titovas, Kazys Paulikas bei partijų deleguoti kandidatai Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdis), Arvydas Vaitkus (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Nina Puteikienė (Lietuvos centro partija), Benediktas Petrauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Agnė Bilotaitė (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai), Modestas Nugaras (Lietuvos žaliųjų partija), Lina Šukytė-Korsakė („Tvarka ir teisingumas“) ir Benas Šimkus (Darbo partija).

Pirmadienio vakarą startuoja specialus puslapis rinkimai.atviraklaipeda.lt, kuriame skaitytojai, prisijungę per savo „Facebook“ profilį, gali balsuoti ir taip sudaryti debatuosiančių kandidatų poras.

Tai padaryti paprasta – tiesiog reikės sudėlioti pageidaujamas kandidatų poras. Pagal tokio balsavimo rezultatus ir bus sudarytos keturios debatų poros ir viena trijulė – jos bus paskelbtos vasario 13-ąją (tądien vidurdienį balsavimas baigsis).

Tarpiniai balsavimo rezultatai bus periodiškai skelbiami mūsų portale.

Debatai vyks vasario 19, 20, 21 dienomis. Debatų metu bus atsakinėjama ne tik į vedėjo, bet ir į atrinktus geriausius tiesioginės transliacijos metu ar el. paštu info@atviraklaipeda.lt konkrečiam kandidatui atsiųstus klausimus (jų laukiame jau dabar).

Taip pat bus suteikta galimybė klausimus užduoti debatus vietoje stebėsiantiems asmenims – čia galės dalyvauti po penkis kiekvieno kandidato komandos narius ir penki „Atviros Klaipėdos“ rėmėjai. Pageidaujančiųjų dalyvauti debatuose „Atviros Klaipėdos” rėmėjų registracija bus vykdoma el. paštu info@atviraklaipeda.lt nuo vasario 14 d.

Pasibaigus kiekvieniems debatams bus paskelbtas balsavimas, kurio metu skaitytojai galės pasisakyti, kas, jų nuomone, laimėjo debatus.

Dalyvaukite aktyviai, kad kovo 3-iąją būtų lengva apsispręsti. O jei mero rinkimuose prireiks antrojo turo, „Atvira Klaipėda“ surengs ir į jį patekusių dviejų kandidatų debatus.

4 Comments

  1. Mano klausimai kandidatams

    Ar po rinkimų pretendavę kandidatai ir toliau imsis iniciatyvos aktyviai įsilieti į miesto veiklą, nepaisant jų pralaimėjimo?
    Ar rinkimus pralaimėję kandidatai norėtų sutelkti pajėgas ir dirbti išvien miesto labui?

    Mano komentaras: Tai tikriausiai būtų didžiausias mano noras. Klaipėda gali įrodyti, kad yra geriausiai besitvarkantis miestas Lietuvoje, ir parodyti visiems Lietuvos gyventojams, kad gyventi čia yra daug geriau nei Vilniuje ar Kaune.

    Reply
  2. Onutė

    Labai sunku yra spręsti apie kandidatus į merus iš kelių pasakytų minčių.Kada ,,Forume” dalyvavo 5 kandidatai ir du ekspertai ,o laidai skirta tik valanda ,tai nieko daug ir nepasakysi…O iš tikrųjų,tai kas daug kalba,o mażai daro,taip pat menka paguoda.P. Agnė kalbėti moka,bet darbo miestiečių gerovei taip ir nesimato,nors jau kelias kadencijas Seime.Ir dabar ne pati veda savo sąrašą,o pasislėpus uż żinomo mieste żmogaus.Każkaip man atrodo,kad tokio pramoninio miesto,miesto-uostamiesčio Mere būti būtų per daug sunku,o jeigu dar ir daugumos taryboje nebūtų….Gal jau ryżtingiausias būtų gerb.A.Vaitkus,nes būtina ir savivaldybės administracijoje daryti didelius pokyčius,nes kai kurie tarnautojai taip ,,tarnauja”gyventojams,kad geriau nereikia.Pasirinkimas yra,tik pasirinkti reikėtų taip,kad netektų gailėtis jog blogas meras (-ė),bloga taryba. Miestiečiai taip pat turėtų būti žymiai aktyvesni,informuojant ir merą, ir tarybos narius kas yra blogai ir kas skauda.

    Reply
  3. Nojus

    Pažiūrėjau kandidatų debatus per LRT Forumą. Vaizdas visiškai nykus. Tuos, kurie save fokusuoja tik ties oponentų kritika, iškart atmetu. Man svarbiausia, ką darys kandidatas, o ne ką daro blogai kiti. Tikėjaus iš Vaitkaus entuziastingesnės vizijos, sulaukiau kažkokio vapėjimo nerišlaus, Agnė bandė vaizduoti ryžtingą lyderę- perspausta, neįtikinama… Smailianosę laputę Niką atmetu iškart- vien kritikos mūsuose daugiau, nei apstu. Simonas bandė kažką su aukštuoju įdomiau užkabint, bet… Kongas jau buvo, labai tikiuos, nebebus. Suprantu, Vilniaus kabakų padugnė Raigardas ne pats geriausias laidų vedėjas, bet norintys būti merais atrodė nykiai, nuobodžiai. Daug skambiai tuščių frazių ir nieko konstruktyvaus. Visiškai nuvylė.

    Reply
    • Darius

      Na tikrai nera iš ko rinkti, kur mūsų jauni, versli, adekvati anbicinga jaunoji karta kuri galėtų tikrai kažką nuveikti miesto ir miestiečių labui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This