Rinkimų nobeliai, šnobeliai ir lūzeriai

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-02-05

Komentarų: 39

Pagaliau! Lūpytės padažytos, skruostukai papudruoti, manikiūrai, pedikiūrai, depiliacijos padaryti, ryškiai nusifotografuota, – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos rinkimams pasiruošta. Žengiam į tiesioginį eterį ir bandom suskaičiuoti vasario viščiukus bei vištytes, išdalyti vietos nobelius bei šnobelius.

Prizas už Rytų partnerystę įteiktinas Arvydui Vaitkui.

Pirmoji vieta ,,fotošopo“ menuose praktiškai be konkurencijos atitenka Agnei Bilotaitei ir (labai netikėta net jam pačiam) Aidui Kaveckiui. Ar iš balos tas gražumas? Tiesiog… Na, nėra žodžių. Nuo tų ,,fotošopinių“ šypsenų norisi prisidengti akis. Lyg nuo Floridos saulės. Jeigu dar nereikėtų šnekėti, tai sėkminga ir šios valstijos ,,misių“ arba misterių rinkimus laimėtų. Tik kam vaikus ir bobules gąsdinti?

Ponia Nr. 1 pagal šukuosenos bei makiažo įmantrumą, o ko gero ir kainą, sprendžiant iš debatų ir agresyvios šypsenos Lietuvos televizijoje, atitenka Ninai Puteikienei. Agnė prieš tatai nublanko lyg juozapinė lelija trečią laidotuvių dieną.

Buvo labai smagu regėti ir ištįsusius Ninos konkurentų, pirmąkart dalyvaujančių tokioje muilo operoje, veidelius. Juose aiškiai buvo galima išskaityti klasikinį monologą: koks velnias mane nešė į tą galerą? Pakampių nuodais bei tariamos erudicijos nuotrupomis prisodrinta žodžių tryda be žado paliko laidos vedėjus ir kviestinius ekspertus. Pirmyn į pragarą…

Būkim biedni, bet teisingi: net Ninočkos retorika nublanko prieš makabriško pavadinimo visuomeninio krutėjimo Permainų Klaipėda – ,,Už pokyčius Klaipėdoje“ muzikinį klipą ,, Nustokime pūsti dūdą, pradėkime dirbti“. Tad šnoblelis už neskoningiausią ir politiškai nekorektiškiausią reklamą būtent šiems muzikantams.

Nežinia, kokie niekšai įkalbėjo tokį palyginti santūrų ir solidų žmogų, kaip Artūras Žalys, filmuotis šiame vulgariame siaubo filme. Nebent aš klystu? Nebent tai išties atitiko jo skonį? Nes po jo premjeros nesiras, ko gero, nei vieno konkurento, kuris netyčia padavęs jam ranką, slaptomis neskubėtų jos nusišluostyti.

Kita vertus, panašu, kad krutėjimą užvaldžiusi ,,kultūra“ jį sužlugdė: anksčiausiai stojęs į rinkimų startą komitetas net padoraus sąrašo nesugebėjo suformuoti, – VRK iššvilpino jį šunims šėko pjauti… Nebent teismas išgelbės, rinkėjai – tikrai ne. Šnobelis dar vienas.

Prizas už Rytų partnerystę įteiktinas Arvydui Vaitkui ir jo valstietiškai kukurūzinių gudukų kompanijai už reklamą Putino Rusijos tinklapiuose (žiūrėti nuotrauką aukščiau). Net Viačeslavas Titovas perspjautas. Spjūvis, taip sakant, nuo Memelio iki Vladivostoko. Per Batkos ir Putios tėvonijas. Tiesiog, vienas kraujas arba samdytų pjarščikų godumas frajerius žygin pašaukė.

Kad jau prisiminėm viešuosius ryšius, tai skirkime nobelį žavingajai geležinei ledi Audrai už Liberalų sąjūdžio ir Simono Gentvilo sutramdymą. Nes jau keli mėnesiai kas savaitę, tiksliai nustatytu laiku visuomenė kviečiama į viešas diskusijas. Visuomenė į tuos sutikimus praktiškai neina, liberalai praktiškai diskutuoja tarpusavyje. Ir vis tie patys, koks 15–20 personų. Kartais būna ir mažiau. Tad šnobelis už atkaklumą liberalams.

Scenarijus vis tas pats: moderatorius Simonas, klausytojai – liberalai. Kai kuriems iš jų, geresniesiems, kartais leidžiama net pasėdėti šalia Simono. Transliacija – tiesiai į eterį. ,,Laikina“ irgi liberalai. Komentuoja taip pat liberalai. Tvarka viešpatauja.

Pagrindiniai apdovanojimai, vis dėlto, turi būti už kūrybines idėjas.

Apgailestaudamas turiu pranešti, kad siautėja visiškas tų idėjų badas. Be to, jos beveik netransliuojamos į eterį: nėra pinigų arba reikalo nematoma. O programas, jei tokių rasime, apžvelgsime kitą kartą.

Tačiau porą šedevrų, kaip preliudiją kitam rašiniui, apdovanojame jau dabar:

1. Šnobelis už motyvaciją rinkimams atitenka A. Kaveckiui už frazę: ,, Man nepatinka asmenys, kurie šiuo metu valdo miestą“. Lyg vaikas, pažvelgęs pro langą, sakytų: išleisk mane, mama, į kiemą – man ten reikia vieną vaiką prilupti…

2. Šnoblelis už rinkimų pažadą A. Vaitkui: mero kėdę iš rotušės, Danės g. 17, persinešiu į Savivaldybės administraciją, Liepų 11. Neskelbta motyvacija: įeiti į Rotušę nereikia jokio leidimo, durys nerakinamos. O Liepų 11, kur dabar reziduoja Arvydo draugas Saulius Budinas, yra saugiai užrakintos. Hau.

Iki kitų susitikimų.

39 Comments

  1. fakemon

    Ir kaip visada, nė vieno žodelio apie savo patroną džiazo festivalio organizatorių.

    Reply
  2. Pranas

    Šulcai, ar nejauti, kad triedi per abu galus. Tai baisiau už Roto virusą… Tavo ir į tave panašių valdžią miestas jau patyrė, tai dabar sugebėk garbingai atsiplėšti nuo valdiškos kėdės ir užleisk vietą kitiems. Klaipėdiečiai tau būtų dėkingi.
    Beje, kaip ten tvarkaisi su “Klaipėdos vandenų” smarve ..?

    Reply
  3. Anonimas

    ajajai kaip Šulcas su komanda greitai dirba komentaruose, kaip jam nepatinka kritika apie jo beraštyste 😀 liaupsinkit save liaupsinkit ir prieš miegą veidrodį dar pabučiuokit!

    Reply
  4. veikia

    Nu ir neliko vaikaus veido ant rusku gazetu. Veikia juokas

    Reply
  5. Elytė

    Tik nevarykit ant Śulco figūros. Nei gramo lišno svorio ir labai sportiškas. Ir kokius 5 kartus protingesnis už visus kandidatus.

    Reply
  6. Artūras Šulcas

    Mieli kandidatai, paprašykite savo artimųjų ir samdomų žmonių sakyti jums tiesą ir pamfletų rašytojams neliks ką veikti.
    Mieli anonimai, ir aš jus myliu, karštai bučiuoju į abi lūpas. Ačiū už pagalbą ir stiprybę teikiančią man jūsų neapykantą.
    Neverkit, apdainuosiu visus, kurie tik bus to verti. Laiko iki smerties turiu daug

    Reply
    • Grubliauskienė

      Eik grubliausiui bučiuot abi lūpas, ir po to nepamirškit ponas sulyst į jo storąją, nes iš ten visus savo rašinėlius ir rašot. Kuo greičiau miestas apsivalytų nuo šitokių nevykėlių.

    • Šulcas K

      Ir šiaip tai grąžinkit miestui 24k už savo nesamoningą logotipą.

    • Šulcas Artūras

      O tai paneigimo dėl reklamos gazeta.ru puslapyje sulauksime, ar kaip?

  7. o apie Pagirunskienė pamiršo

    o ta ar girskienė ar pagirunskinė vis dokumentus klastoja bendrijoje , vis rašo tikrovės neatitinkančios info ,o jus pamiršot ja…..

    Reply
  8. vernonas

    Klausykit, anoniminiai partiju klapciukai, rašykit ir jus. Juk sugebat geriau? O kniaukiat lyg kaciukai ir bijot snukucius parodyti. Bailiai. Draugiski sarzai man patiko

    Reply
    • Anoniminis Klapčiukas

      Vernonas tai vardas, ar pavarde? NeAnonimimis neKlapciukas )))

  9. Niekas iš nieko

    Kažkodėl vaitkaus reklmoa neatsiro nei prqancūziškuose, nei angliškuose puslapiuose 🙂

    Reply
    • Banner

      Eilinis lameris…
      1. Užsiregistruok Google account
      2. Pagooglink kelis sykius Arvydas Vaitkus
      3. Eik į savo prancūziškas ar angliškus puslapius, kur yra baneriai

  10. grikių košė

    Fui, kokia gėda skaityti piktų trolių komentarus. Vietoje to, pamėginkite bent per puse tiek atsakyti taip, kaip buvo parašyta. Ir iš kur tiek pykčio pas mus.

    Reply
    • Anonimas

      Gal todėl, kad autorius pritvinkęs pykčio ir pagiežos, tai ir komentarai pikti. Pyktis gimdo pyktį, miela koše…

    • Manų košė

      Būkim bėdni, bet teisingi. Matosi, kad Šulcui nepatiko Ninačkos kritika išsakyta Grubliauskui, tai jau pavarė ant jos kaip iš gausybės rago spalvingais epitetais. Negražu šitaip moterį pulti dėl išvaizdos, tuolab, kad už ją buvo atsakingi LRT grimeriai. O dar ir kvailumas Vaitkaus reklamą užsipulti? Pasimatė čia tik viena – eilinė Šulco agitacija už Grubliauską ir juodinimo politika ant jo oponentų. Tai kas čia tie troliai ir kam turėtų būti gėda??? Atsakykit sau!

  11. Virgis

    Vicemere, laižot kongo rūrą.

    Reply
  12. Nedidelis, senas, piktas.

    Šulcšnobelis pradėjo rašyti. Po dešimt metų, kai tiek lankstėsi savo valdovui Kongui, ir nė žodelio „ant liberalų” net necyptelėdavo. Mažutis, piktas, susenęs… Nei režisierius, nei aktorius, tik statistas, pakudakuodavęs Tarybos per posėdžius. Niekada nelaimėjęs Seimo rinkimų… Gal net didesnėje TV nebuvęs, nes nežino, kaip ir su kuo dirba grimuotojai prieš laidą. Ir dvaro klouną Šulcšnobelį būtų padailinę. Bet , o varge, nei raumenų, nei sportiškos figūros, nei Marlon Brando bruožų juk neišgausi! Tad tupėk namie, Šulcšnobeli! Lok, kudakuok, mokėk pinigus ir rašyk šiuos straipsnius. Kaip savanoris ponui Kongui be atlygio. Tik prie durų kaip toje reklamoje jau klausiama:”Kas ten?”. Atėjau tavo mandato, tavo šilto vietos…” Ateina, atidunda kiti veidai, balsai, kiti merai ir vicemerai, Šulcšnobeli Artūrai… Atia.

    Reply
  13. Saulėlydis Šulcšnobeliui

    Nedidelio ūgio piktas, susitraukęs, niekada nebuvęs išrinktas į Seimą. Nei sportiškos figūros , nei Marlon Brando veido – toks tas šitos rašliavos autorius Šulcšnobelis…. Dešimt metų kaip pažas be balso tarnavęs Kongui it necyptelėjo niekad. Rinkimai ir „atsisveikinimo” su savivaldybe varpai priverčia rašyti. Sarkazmu ir patyčiomis Rimvydo Valatkos neperspjauta . Kalibras – ne tas. Tikiu, kad niekada pats Šulcas nėra buvęs jokioje televizijoje, nes nežino, kad grimuotojai dirba ne tik su vedėjais, bet ir laidos dalyviais. Kad ir kaip vanotų tą Niną Puteikienę- bet jam TOLI TOLI iki jos. Ji gi ne fakultetuose , kaip Kongo klapčiukas Artūras, mokėsi, o Vilniaus universitete, turi Dievo dovaną aiškiai, žaviai kalbėti, puikiai tvarkosi su komunikacijos menu. Ir pasirodė geriausiai iš visų.

    Reply
  14. Šulco gerbėja

    gėda skaityti!! Kas dabar aišku, kad Šulca:
    A. Vapše nieko neišmano apie reklamą (Google remarketing – pasidomėk, mažiau rusiškų portalų skaitęs)
    B. Meluoja išsijuosęs ir rašinėja nesąmones, kad tik Grubliauskui papildomų taškų uždirbtų
    O dar jis vadinasi – žurnalistu!:)
    Pritariu minčiai, kad Šulcui pats laikas į darbo biržą!

    Reply
    • Banner

      Jis nemoka angliškai

  15. Banner

    Pcha-cha-cha-cha )))) Sulcai, bravo ! ))) YOU MAKE MY DAY ! )))
    Tu dar i pornhub nueik banerius paziureti )))
    O jei rimtai – sitas reikalas parodo ant kiek Sulcas NEKENCIA Vaitku ))) Jeigu jam visur lenda baneriai su juo reklama )))
    Sudegei, Sulciuk, oj sudegei )))

    Reply
  16. P. Šulcevičius

    😀 Putino laikraštyje pamatė Vaitkaus reklamą 😀 Tik klausimas, o ką ponas šulcas tame putino laikraštyje veikė?

    Reply
    • Banner

      Kaip ka – zinias skaito. Juk ten visa TIESA raso )))

  17. Zasinams

    Neaimanuokit, politikai veidrody savo snukius pamatę

    Reply
  18. žirgas

    Ar jus luzeriai manot kad sulcas nezino kaip veikia reklama inrenete naivuoliai

    Reply
    • Banner

      Jei žinotu – šitaip neapsišiktu )))

  19. Klausimėlis

    Ei, Šulcai, o ko Grubliausko komiteto reklamos neaptarei, ko gi tokia aštri plunksna nudilo kol priėjo jų eilė? Beje, ta reklama su Žaliu ir dūdoriumi visiems labai patiko – nieko neetiško joje nėra, bet tamstos šefas labai jau jautriai sureagavo 😀

    Reply
    • Originali idėja

      Aš manyčiau, kad tikrai originali rinkimų kampanija yra p. Grubliausko. Jis siekia „užkariauti” Klaipėdos rusiško elektorato širdis – facebooke rusišką profilį susikūrė ir nuolat rašo, rusų aljanso atstovai nuolatos jo žinutes platina facebooko platybėse ir daug kitų faktų. Kiek stebiu šių rinkimų kampaniją, nė vienas kitas (išskyrus Titovą, be abejo, bet jis rusas yra) kandidatas į merus to nesugalvojo, tikrai nauja taktika. Nemanau, kad tai yra blogai, bet tikrai originalus sprendimas, gal pavyks pritraukti rusakalbių balsus.

  20. To Sulcas

    Cha cha, ponas nežino, kaip veikia reklama. Tu gali nueiti kad ir į Arabų Emyratų puslapį ir ten pamatyti tą reklama. Kokia geda!

    Reply
  21. Anonimas

    Ir šita velniava Jums atrodo verta būti publikuotai?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Kai mes pradėsime spręsti, ką verta spausdinti nuomonių rubrikoje, o ko ne, tada jau bus laikas užsidaryti, nes „Atvira Klaipėda” tam ir skirta, kad kiekvienas čia galėtų pareikšti savo nuomonę bet kuriuo klausimu. Yra tik du esminiai kriterijai – nuomonė neturi pažeisti teisės aktų, o rinkiminiu periodu kandidatai savo nuomones gali reikšti tik politinės reklamos sąlygomis. Baigsis rinkimai – kiekvienas kandidatavęs politikas ir vėl galės čia laisvai reikšti savo nuomonę, kaip buvo ir iki rinkiminės agitacijos pradžios. Galiu tik dar kartą pakartoti, kas turėtų būti ir taip aišku – nuomonės autorių pozicija nereiškia, kad ir ją skelbianti žiniasklaidos priemonė mano tą patį.

  22. Klp

    Šulcas kandidatas Nr1 i DARBO BIRŽĄ!!!

    Reply
  23. Neleftistas

    Panašu, kad Šulcas tikrai nežino kaip atsiranda reklamos baneriai, kaip veikia reklamos algoritmai:)
    Tai ne vienintelė sritis, kur pasireiškė diletantizmas:).Tai neblogiausias atvejis, gerokai blogiau, kai tai yra miesto valdyme, ekonomikoje, politikoje.
    Ne taip senai vienas žinomas FB veikėjas, apkaltino vieną žinomą LT interneto portalą, kad deda penio didinimo reklamas, tuo išsiduodamas kur lankosi:).
    Būtų visai nieko juokeliai, jei ponas Šulcas būtų bent dėl vaizdo paskyręs kokį šnobelį savo kolegoms: pvz sau šnobelį už geriausiai atliktą gaidžio (ar vištos) vaidmenį kudakuojant per posėdį, ar savo kolegai Vytautui už netikėtą susititikimą Odesoje:), o dabar tai panašu į paprasčiausią pagiežą bei trydą.

    Reply
  24. Viskas aišku

    Ir taip visiems aišku, kad Šulcui dabartinis meras yra pažadėjęs aukštas pareigas jeigu jį vėl perrinks. Dėl to jo „apdovanojimuose” Grubliausko ir komandos niekada nepamatysime, o tie kas juos puola, bus sudraskyti.

    Reply
  25. Dras kiskis

    Nu artaip galima, per lūpytes, per subinytes nu da to nebuvo

    Reply
  26. Net nekeista

    Ir kaip visada, nė vieno žodelio apie savo patroną džiazo festivalio organizatorių. O jiems tai tikrai vertėtų skirti (Šulco žodžiais) šnobelį už perdėtą vienas kito liaupsinimą Facebooko komentaruose pasiskelbus savo irgi gerokai pafotošopintas nuotraukėles su prisistatymais.
    O dėl reklamos rusiškuose portaluose, tai gal vicemeras – kritikuotojas nežino, kaip veikia reklamos algoritmai? Ir ką tik pats prisipažino, kokiuose portaluose lankosi. :)))

    Reply
  27. Anonimas

    Ir ką? Skauda Šulcui, oj skauda, kad jo laikas nuėjo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This