Klaipėdoje rajone vyks melioracijos sistemų ir polderių tvarkymo darbai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šiems metams jai yra skirta 245 tūkst. eurų tikslinių valstybės dotacijų melioracijos darbams ir dar 212 tūkst. eurų polderių priežiūrai.

„Už šias lėšas bus šalinami valstybei priklausančių melioracijos įrenginių avariniai gedimai, prižiūrimi ir remontuojami melioracijos grioviai, toliau vykdoma polderių priežiūra, numatomi pylimų šienavimo ir griovių priežiūros ir remonto darbai“, – pranešime spaudai cituojama rajono vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Pernai taip pat gautas finansavimas Purmalių ir Glaudėnų kaimuose esančių pylimų rekonstravimui. Šiems darbams iš Europos Sąjungos solidarumo fondo skirta 622 tūkst. eurų. Jau atlikti viešieji pirkimai projektavimo paslaugoms. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jos, šiemet taip pat planuojame įgyvendinti keletą projektų, kuriems finansavimas gautas 2018 m. Daugiau nei 1 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų 2018 m. skirta potvynių rizikos mažinimo priemonių įgyvendinimui Svencelės polderyje. Projekto metu bus rekonstruoti ir naujai įrengti apsauginiai pylimai Drevernos ir Svencelės kaimuose. Savivaldybė prie šio projekto prisidės 83,5 tūkst. eurų. Šią savaitę turėtų būti pasirašyta projektavimo, projekto vykdymo priežiūros paslaugų ir rangos darbų sutartis. Šiuo metu atliekamas poveikio aplinkai vertinimas.

Pernai taip pat gautas finansavimas Purmalių ir Glaudėnų kaimuose esančių pylimų rekonstravimui. Šiems darbams iš Europos Sąjungos solidarumo fondo skirta 622 tūkst. eurų. Jau atlikti viešieji pirkimai projektavimo paslaugoms.

„Šiuo metu jau esame pateikę investicinį projektą, kuriuo numatoma rekonstruoti Jokšų siurblinę ir Dituvos polderyje esančius griovius, pralaidas. Tikimės, kad šiems darbams pavyks gauti 460 tūkstančių eurų valstybės biudžeto lėšų”, – teigė vicemerė.

Anot jos, šiemet bus tęsiami pernai pradėti darbai, vykdomi pagal partnerystės sutartį tarp Savivaldybės ir Brukšvų polderio melioracijos sistemos naudotojų asociacijos. Vykdomi melioracijos tinklų rekonstravimo darbai Brukšvų polderyje Drevernos ir Svencelės kaimuose. Tai kainuos apie 963 tūkst. eurų, iš kurių 90 tūkst. eurų – Savivaldybės biudžeto, 273 tūkst. eurų – Brukšvų polderio melioracijos sistemos naudotojų asociacijos lėšos, o likę 600 tūkst. eurų – Europos Sąjungos parama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pradės statyti „Vėjo miestelį“

SBA grupės nekilnojamojo turto kompanijai „SBA Urban“ skelbia, jog gavo Klaipėdos rajono savivaldybės leidimą plėtoti „Vėjo miestelį“ šalia Kuršių marių, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This