Ragina sutelktai priešintis gripui

Sveikata

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog trečiadienį vykusiame administracijos atsakingų skyrių ir įstaigų atstovų pasitarime aptartos gripo pasekmės mieste bei galimi prevencijos būdai.

Pranešama, jog iš šiuo metu sergančiųjų gripu miestiečių vaikai sudaro 39 procentus.

„Pats būdamas vadovu, raginu ir kitus mieste veikiančių įstaigų, įmonių, bendrovių vadovus lanksčiau žiūrėti į savo personalo darbą nuotoliniu būdu. Kelios tokios dienos pirmus ligos požymius pajutusio ar jau sergančio žmogaus darbo iš namų jums nuostolių juk neatneš“, – į klaipėdiečius kreipėsi Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

„Dešimtyje iš penkiasdešimt vieno mieste veikiančio darželio serga pusė vaikų. Tiesa, šis skaičius realybėje nėra toks didelis – dalis tėvų pasveikusius mažuosius vis dar saugo ir į ugdymo įstaigas neveda, kiti taip elgiasi prevenciškai“, – pranešime cituojama Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Teigiama, jog uostamiesčio mokyklose situacija kur kas geresnė. Daugiau nei 30 procentų vaikų serga tik trijose mokyklose. Visose vaikų lankomose įstaigose sustiprinta prevencinė kova su gripu. Per kiekvieną pertrauką vėdinamos klasės, dažniau, nei įprasta, plaunamos grindys, atsisakoma nebūtinų pamokų, pavyzdžiui, klasės valandėlių.

„Siūlysime švietimo įstaigoms įsigyti mobilius rankų plovimo stovelius. Jie nėra brangūs, o naudos gali atnešti tiek siaučiant epidemijai, tiek įprastomis dienomis”, – apie numatomas naujoves informavo Švietimo skyriaus vyresnioji patarėja Virginija Kazakauskienė.

Bent kokius ligos požymius pajutusius klaipėdiečius raginama vengti masinių renginių arba dėvėti vienkartines apsaugos kaukes, kurias reikia keisti kas tris valandas. Tokias priemones siūloma naudoti ir sveikiesiems.

„Pats būdamas vadovu, raginu ir kitus mieste veikiančių įstaigų, įmonių, bendrovių vadovus lanksčiau žiūrėti į savo personalo darbą nuotoliniu būdu. Kelios tokios dienos pirmus ligos požymius pajutusio ar jau sergančio žmogaus darbo iš namų jums nuostolių juk neatneš“, – į klaipėdiečius kreipėsi Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Posėdyje dalyvavę specialistai taip pat siūlo dažniau plauti viešojo transporto salonus ir prekybos centrų grindis.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This