Klaipėdos „Nikės” merginos – ketvirtos Europoje

Sportas

Kroso bėgikai jau 56-ąjį kartą kovojo dėl Europos klubų čempionų taurės. O Lietuvos istorijoje aštuntą kartą šiose varžybose dalyvavo Klaipėdos „Nikė“ komanda, komandinėje įskaitoje 4,3 km kroso trasoje užėmusi ketvirtą vietą.

„Noriu pasidžiaugti tokiu jaunimo pasiekimu, nes aštunti metai iš eilės mes patenkame tarp geriausių bei labiausiai pripažintų Europos klubų. Išvykstant į varžybas komandos tikslas buvo patekti tarp šešių geriausių Europos komandų, nes iki tol aukščiausia pasiekta vieta buvo penkta. Drąsiai galiu teigti, jog jaunimo išvykimas į tokio lygio varžybas ir sukaupta patirtis yra jau laimėjimas, suteikiama galimybė tobulėti ir plėsti pasaulėžiūrą, be to garsinami Lietuvos ir Klaipėdos miesto vardai“, – sako Klaipėdos lengvosios atletikos klubo treneris Mindaugas Krakys.

Europos taurės varžybose paskutiniuosius penkis metus dominuoja Turkijos klubai. Antrus metus paeiliui Europos taurę laimėjo Stambulo Fenerbakče (23 tšk.) Ant prizininkų pakylos Prancūzijos Clermont Athletisme Auvergne klubas surinkęs 69 taškus, trečias liko Danijos „Sparta“ klubas (77 tšk.), tik vienu tašku aplenkusios Lietuvos sportininkes.

Merginų asmeninėje individualioje įskaitoje iš klubo narių 4,3 km distancijoje aukščiausią aštuntą vietą užėmė Greta Karinauskaitė (15 min. 36 sek.), Dominyka Petraškaitė buvo  12-likta (15 min. 42 sek.), Marija Jekabsone 19-a (16 min. 22 sek.), Deimantė Kneižytė – 39-a (17 min. 16 sek.), Augustė Žikaitė – 43-ia (17 min. 22 sek). Varžybose finišavo 61 bėgikė.

Varžybose nugalėjo Turkijos bėgikė Emine Akbingol (15 min. 7 sek.). Antra finišavo Prancūzijos sportininkė Emilie Renaud (15 min 14 sek.) , trečioje vietoje pastarųjų dviejų metų Europos klubų kroso taurės nugalėtoja jaunimo amžiaus grupėje Anna Mark Helwigh (15 min 17 sek.) iš Danijos.

Į Portugalijos Albufeiros miestą Algarvės regione iš viso buvo susirinkę 314 atletų iš 58-ių Europos klubų. Varžybose dalyvavę bėgikai atvyko iš trijų kontinentų, Europos, Afrikos bei Šiaurės Amerikos, kurie kovojo tiek asmeninėje, tiek komandinėje įskaitoje.

KOMENTARAS

Mindaugas Krakys, Klaipėdos lengvosios atletikos sporto klubo „Nikė“ treneris

Klaipėdos „Nikės“ merginų komanda šiose varžybose startavo penktą kartą (2015 metais komanda liko be įskaitos, 2016
metais buvo penkta, 2017 metais – šešta, pernai- devinta). Šiemet delegavome penkias jaunas sportininkes, 1-3 metais jaunesnes už savo varžoves, bet jau turinčias varžybinės patirties Europos arenose. Komandai suburti reikia nemažai laiko ir pasiruošimas šioms varžyboms vyksta ištisus metus.

Per pastaruosius trejus metus varžybos vyko šiltuose Portugalijos kraštuose, o ten mums nėra lengva prisitaikyti prie oro pokyčių. Džiaugiuosi, kad pavyko išvykti ir mesti įššūkį geriausioms Europos komandoms, kurių klubų biudžetai leidžia suburti gausesnes ir stipresnes ekipas. Smagu, kad sportininkėms pavyko pasiekti iškeltus tikslus komandinėje ir individualioje įskaitoje. 

Sėkmingam merginų startui didelę įtaka turėjo dalyvavimas Europos kroso čempionate Tilburgo mieste Olandijoje bei Lietuvos kroso taurės etapuose. 

Gaila, kad Klaipėdos lengvosios atletikos sporto klubui ,,Nikė“ kelinti metai nepavyksta deleguoti vaikinų komandos, nors vaikinai jauni ir pakankamai perspektyvūs ir galėjo atstovauti klubą šiose varžybose, tačiau dėl lėšų stygiaus teko pasilikti gimtajame krašte.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Jaunasis klaipėdietis bėgikas toliau skina pergales

Savaitgalį Minske ,,Dinamo" stadione vykusiame atvirame Baltarusijos lengvosios atletikos čempionate dalyvavęs klaipėdietis Benediktas Mickus (Klaipėdos lengvosios atletikos sporto klubas ,,Nikė'', treneris Mindaugas Krakys) iškovojo sidabro medalį 800 m bėgime (1:49.75). 
2019-09-02
Skaityti daugiau

Sportas

Estijoje - klaipėdiečių lengvaatlečių pergalės

Savaitgalį Pernu (Estija) vyko tarptautinės lengvosios atletikos varžybos ,,Parnu athletics meeting 2019”. Jose dalyvavo ir du Klaipėdos lengvosios atletikos sporto ...
2019-08-26
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdiečiai - tarp Baltijos jaunių lengvosios atletikos čempionų

Vilniuje baigėsi Baltijos jaunių lengvosios atletikos komandinis čempionatas. Jame mūsų šalies garbę Lietuvos rinktinės sudėtyje garbingai gynė ir būrys klaipėdiečių. ...
2019-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This