Paroda apie Islandiją – dvi dienas nemokamai

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) praneša jau antrą kartą įsiliejantis į vieną šviesiausių Vakarų Lietuvos tamsiojo meto renginių – Klaipėdos šviesų festivalį ir šiais metais įneša į jo programą Islandijos šviesą.

Islandija. Mariaus Ščerbinsko nuotr.

Parodų rūmuose vasario 14 d., ketvirtadienį, 19 val. pristatoma jungtinė Klaipėdos menininkų paroda „Islandija. Kvadratinė šaknis iš 13 horizonto”.

KKKC, įgyvendindamas tarptautinės meno rezidentūros programą, 2018-ųjų rugsėjį išsiuntė klaipėdiečių kūrėjų komandą į Islandiją. Menininkai ledo ir ugnikalnių žemėje praleido mėnesį akistatoje su savimi, laukine gamta, laiku, šviesa ir tamsa. Apvažiavę beveik visą salą ir įveikę 4900 kilometrų, jie tyrinėjo Islandijos peizažą, siekdami konceptualiomis meninėmis priemonėmis holistiškai perteikti darnaus žmogaus ir visuomenės gyvenimo bei jo pilnatvės idėją.

Rezidentūros metu komanda siekė išlaisvinti kūrybinę energiją kiekvienam parankiausiais raiškos būdais. Tapytoja Irma Leščinskaitė kūrė objektus ir instaliacijas, kuriuose dominuoja minimalistinė kompozicija ir egzistencialistinė filosofinė kryptis. Šviesos instaliacijų kūrėjas Marius Ščerbinskas Islandijos peizaže šiuolaikiškai interpretavo lietuvių etnokultūros objektą „Dangaus sodą“, kūrybinį procesą fiksavęs Mikas Zabulionis iš šios medžiagos sukūrė dokumentinį filmą. Eglė Ščerbinskaitė laukinę gamtą pasitelkė fotosesijai, atšiaurios šalies kraštovaizdžiuose savo vietą atrado ir menininkės Žanetos Jasaitytės instaliacija „Atskridęs paukštis“. Islandijoje ribinėmis aplinkybėmis susitelkę bendram procesui, menininkai kartu su projektu „Kvadratinė šaknis iš 13 horizonto“ pristato ir kolektyvinio kūrybingumo galimybes.

Parodos autoriai Žaneta Jasaitytė-Bessonova, Irma Leščinskaitė, Eglė Ščerbinskaitė, Marius Ščerbinskas, Mikas Zabulionis.

Pranešama, jog Klaipėdos šviesų festivalio metu, vasario 14 ir 15 d., parodos lankymas – nemokamas. Vasario 16 d. Parodų rūmai nedirbs.

Paroda veiks iki kovo 10 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Praūžė KKKC inicijuota stovykla vaikams

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su kūrybiškumo akceleratoriumi „Vivita Lithuania“ antrus metus iš eilės organizavo stovyklą 8-12 m. vaikams ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Kultūra

KKKC Meno kiemo dirbtuvėse – trys nauji rezidentai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) prasidėjo šių metų Meno kiemo dirbtuvių rezidencijų programa. Visus metus trys grafikos, tapybos, fotografijos, dizaino, ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos galerijoje - dvi parodos

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) sausio 14-ąją, penktadienį, 17 val., bus atidaromos dvi parodos – ...
2022-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This