Uosto direkcija: „LRT publikacija – tendencinga”

Uostas ir jūra

Uosto direkcija sureagavo į ketvirtadienį LRT paskelbtą publikaciją A. Vaitkų rinkimuose parėmusių verslininkų sėkmė uoste: verslo sąlygų gerinimas, žemė be konkursų ir laimėti pirkimai”.

Direkcija savo pranešime tvirtina, kad publikacijoje pateikiama informacija neatitinka tikrovės ir klaidina visuomenę”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija vadovaujasi sąžiningumo principais – visi viešieji konkursai Klaipėdos uoste yra vykdomi skaidriai, žemė uoste nuomojama vadovaujantis Lietuvos Respublikos ir ES teisės aktais, o investiciniai projektai įgyvendinami pagal griežtus kriterijus”, – rašoma išplatintame pranešime.

Jame tvirtinama, kad visuomeninis transliuotojas paskelbė prielaidomis paremtą, tendencingą informaciją, kuri klaidina visuomenę, menkina Klaipėdos uosto įvaizdį ir gali padaryti žalos ne tik Klaipėdos uostui, bet ir visai Lietuvos transporto sistemai”. Esą žurnalistai kuria sąmokslo teorijas.

Kaip valstybės įmonė atsakingai pareiškiame, kad visais rangos darbų atvejais yra skelbiami vieši konkursai, kuriuose turi galimybę dalyvauti visi norintys, atitinkantys kvalifikacinius reikalavimus. Tyrime minimuose konkursuose dalyvavo po 4-6 tiekėjus. Pagal Viešųjų pirkimų įstatymą, konkursą laimi tas, kuris pasiūlo mažiausią kainą. Medžiagoje minima bendrovė „Gargždų geležinkeliai” pasiūlė mažiausią kainą, kuri net 30 proc. mažesnę negu rekomenduojama skaičiuojamoji kaina, todėl logiška, kad vadovaujantis teisės aktais, ši bendrovė laimėjo skelbtą konkursą”, – rašoma pranešime.

Anot direkcijos, 2018 m. ji per CVPS vykdytų viešųjų pirkimų procedūrų metu sutaupė 22,64 mln. Eur nuo skaičiuojamųjų (suplanuotų pirkimams) kainų.

Neatsakingai skleidžiama informacija apie tai, kad vienos kompanijos sulaukia didesnių Uosto direkcijos investicijų nei kitos yra tikrovės neatitinkanti. Pabrėžiame, kad sprendimai investuoti priimami nevienasmeniškai. Sprendimą investuoti ar neinvestuoti į valstybei priklausančią uosto infrastruktūrą, kuria terminuotai naudojasi krovos kompanija, priima šiam tikslui Uosto direkcijoje suformuota komisija. Kiekvieną projektą komisija vertina pagal griežtus ir objektyvius kriterijus. Taip pat, prieš pradedant vykdyti Uosto direkcijos investicinius projektus, juos apsvarsto, įvertina ir jiems pritaria Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdyba. Valdybai pritarus, Uosto direkcijos strateginis veiklos planas su investiciniais projektais tvirtinamas ketveriems metams”, – aiškina direkcija.

Pranešime pabrėžiama, kad uosto krantinės yra valstybės turtas ir jos yra nenuomojamos, nuomojama yra žemė šalia jų.

Visuomeninio transliuotojo žurnalistinis tyrimas apie Klaipėdos uostą yra parengtas neįsigilinus į esmę bei specifiką, pateikti faktai interpretuojami remiantis sąmokslo teorijomis”, – reziumuoja direkcija.

7 Comments

  1. HM

    Pats muša, pats rėkia. Vietot to, kad civi;izuotai bendrautų, ramiai atsakytų į klausimus, Vaitkus pasiuntė LRT žurnalistę („aš neviešas asmuo”). O kai gavo nemalonų reportažą, tai pradėjo šaukti „kodėl meluojat”. Nesupranta šis pilietis demokratijos principų. Nesupranta, kad gyvena teisinėje valstybėje, kur galioja Visuomenės informavimo įstatymas. Jeigu kažkas kaką šmeižia – tam yra teisiniai instrumetai. O dabar matome nesivaldančio skysto vyručio isteriją: atostogų metu lenda į eterį, svaidosi emocijomis. Kur orumas ir teisinis išprusimas, gerb. kandidate į Klaipėdos merus???

    Reply
  2. VACLAVA

    Šį vakarą per LRT Dienos temoje Makaraitytė kaip gestapininkė puolė A.Vaitkų. Šaunuolis Vaitkus, sugebėjo atsilaikyti prieš Makaraitytę, nors ir kaip ji besistengė neleisti kalbėti Vaitkui.Lietuvos vyriausybė turėtų pagalvoti ar skirti LRT 40 milijonų eurų, mokęsčių mokėtojų pinigų.

    Reply
  3. Tikra tiesa...

    Lrt sneka tiesa…, deja bet ji tokia, nebalsuosiu niekada uz si veikeja…

    Reply
  4. Trolis

    Gražu žiūrėti kaip Vaitkaus trolių fabrikas dirba 🙂

    Reply
  5. Na

    Na niekas to jūsų Vaitkaus nebijo. Didžiausia jo jėga, tai Valstiečių partija. Ir tiek. Vakar jo ir Karbauskio klausiau: oratorius prastas, labiausiai giriasi uoste nuveiktais darbais, labai silpnas Klaipėdos bėdų supratime. Toks įspūdis: Klaipėdą pažįsta tik tiek kiek mato pravažiuodamas pro ją. Nors esu už valstiečius, bet už Vaitkų tikrai nebalsuosiu. Tai mano nuomonė.

    Reply
  6. Oho

    Visi taip bijo Vaitkaus, kad net kuria visokias sąmokslo teorijas. Labai apgailėtina, kai iš mokesčių mokėtojų pinigų išlaikoma žiniasklaidos priemonė daro tokio lygio užsakymus. Kai yra taip puolama, man nekyla abejonių, kad balsuosiu už Vaitkų. Jis pajudino kažkokį židinį, nenori jam atiduoti Klaipėdos valdžios

    Reply
  7. Uosto direkcijai

    Kam čia žurnalistams gilintis, kieno krantinės? Yra užsakymas ir pila. O paskui įrodinėk, kad ne drambliai. Visi bando pulti Vaitkų. Natūralu, nes silpni pretendentai į merus niekam neįdomūs.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This