Klaipėdos kamerinio orkestro ir pianistės G. Gedvilaitės koncertinis turas Vokietijoje

Kultūra

Klaipėdos kamerinis orkestras (KKO) ruošiasi reprezentuoti miesto kultūrą koncertiniame ture Vokietijoje, kuris vyks vasario 13–19 dienomis.

Jo iniciatorė yra pripažinta pianistė Guoda Gedvilaitė, su kuria orkestrą sieja ilgametė kūrybinė partnerystė. Orkestro meistriškumas, kūrybinė energija ir polėkis stebina publiką netikėtais eksperimentais, įdomiomis klasikos ir šiuolaikinių autorių kūrinių interpretacijomis.

Vytauto Petriko nuotr.

Šios savybės artimos ir G. Gedvilaitei, ryškiomis ir originaliomis idėjomis išsiskiriančiai pianistei, kuri mielai eksperimentuoja ir meta iššūkį nusistovėjusioms klasikinės muzikos taisyklėms. Tarp Lietuvos ir Vokietijos gyvenanti atlikėja pasirodo žymiausiuose tarptautiniuose renginiuose. Jos programos visuomet originalios, pilnos fantazijos ir laisvės jas interpretuojant.

Lietuva ir Vokietija jau kelis šimtmečius yra susijusios artimais kultūriniais ryšiais. G. Gedvilaitės ir KKO koncertinio turo metu bus pristatyta lietuvių ir vokiečių kompozitorių muzika, atstovaujanti skirtingiems laikotarpiams ir stilistinėms kryptims.

Vasario 14 ir 15 dienomis KKO ir G. Gedvilaitės pasirodymai vyks Frankfurto Dr. Hoch’s konservatorijos Claros Schumann salėje. Jie bus dedikuoti pianistei ir kompozitorei Clarai Schumann (2019 m. minimas jos 200-ųjų gimimo metinių jubiliejus) – talentingai savo vyro, garsaus kompozitoriaus romantiko Roberto Schumanno ir kitų to meto menininkų įkvėpėjai.

Vasario 16 ir 17 dienomis klaipėdiečių orkestras ir pianistė muzikuos Internationale Bad Wildunger Klaviertage festivalyje, kurio koncertai vyks Bad Wildungeno Wandelhalle Quellen Saal. G. Gedvilaitė yra šio šiemet jau 10-ąjį kartą vykstančio festivalio meno vadovė.

Vasario 18 dieną KKO surengs nemokamą koncertą Vasario 16-osios lietuvių gimnazijoje Hüttenfelde, kuriame G. Gedvilaitė taip pat skambins fortepijonu.

Koncertinio turo metu bus atliktas Claros Schumann Koncertas fortepijonui ir orkestrui, kurio solo partiją gros „Claros Schumann salono“ ciklo sumanytoja G. Gedvilaitė. Vokietijos publika išgirs Ramintos Šerkšnytės kūrinį „De Profundis“ styginių orkestrui, pasižymintį stipria emocine įtaiga.

KKO meno vadovas violončelininkas Mindaugas Bačkus kartu su savo kolektyvu atliks Nijolės Sinkevičiūtės „Kryžkelės apeigas“ violončelei ir styginiams. KKO taip pat grieš Felixo Mendelssohno Simfoniją styginiams Nr. 10 ir kartu su G. Gedvilaite interpretuos Roberto Schumanno Koncertą fortepijonui ir orkestrui a-moll.

Vasario 17 d. koncerte taip pat dalyvaus Vokietijoje gyvenantis aktyvia koncertine ir vadybine veikla užsiimantis pianistas Gintaras Januševičius. Šioje programoje dar skambės Claros ir Roberto Schumann, Johanneso Brahmso ir Franzo Schuberto kamerinė muzika bei Felixo Mendelssohno Capriccio brillant fortepijonui ir orkestrui.

Klaipėdos kamerinio orkestro gastroles Vokietijoje dalinai finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Regionas

„N žemė" Neringoje: nuo įspūdingo grožio mišių iki prancūzų meilės himnų

Į dvidešimtuosius metus kopiantys „nepaklusnieji“ ir festivalis „N žemė“ šiemet poilsiautojus kviečia kiek daugiau nei savaitei įsikurti muzikoje su atlikėjais, ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This