Klaipėdiečiams išsiųsti metinės atliekų rinkliavos pranešimai

Miestas

Šią savaitę Klaipėdos miesto gyventojams pradedami siųsti laiškai su metinės rinkliavos už atliekų tvarkymą mokestiniais pranešimais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Rinkliavos dydžiai Klaipėdoje šiais metais nesikeitė. Liko galioti ir papildoma 5 procentų nuolaida. Todėl mokestis už atliekų surinkimą ir tvarkymą Klaipėdos miesto gyventojams ir daugeliui verslo subjektų šiemet išliks toks pat, kaip ir praėjusiais metais“, – pranešime spaudai cituojamas Šarūnas Jonas Tamulis, KRATC direktoriaus pavaduotojas.

Kaip ir anksčiau, metinę rinkliavą bus galima sumokėti iškart už visus metus arba ketvirčiais. Besinaudojantys KRATC elektroninės savitarnos paslauga https://mano.kratc.lt/ mokestinius pranešimus jau gali rasti savo paskyroje bei matyti įmokų istoriją ir atlikti naujus mokėjimus.

Kartu su mokestiniu pranešimu voke KRATC klientai ras ir lankstinuką – instrukciją, kurioje paaiškinama, kaip 2019 metais Klaipėdos mieste dera rūšiuoti ir tvarkyti atliekas.

Vienintelė naujovė, lyginant su praėjusiais metais, jog mokestiniame pranešime atsirado duomenys apie išrūšiuojamų atliekų kiekius Klaipėdos mieste. Ją pranešimuose privaloma skelbti pagal pakeistus teisės aktus. Naujausia informacija apie rūšiavimą Klaipėdoje skelbiama internete www.gamta.lt / Atliekų apskaita / Informacija apie komunalinių atliekų tvarkymo sistemas Lietuvos savivaldybėse.

KRATC surenkama vietinė rinkliava patenka į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos biudžetą. Iš šių lėšų sumokama atliekų vežėjams, sistemos administratoriams, skiriamos lėšos konteineriams įsigyti ir požeminių konteinerių aikštelių statybai.

Vietinė rinkliava gyventojams Klaipėdoje nesikeičia jau šeštus metus.

Iki kovo 15 dienos nesulaukę mokestinių pranešimų ar kitais atliekų tvarkymo klausimais turėtų kreiptis tel. 8 800 13344, arba atvykti į KRATC Klientų aptarnavimo centrą Liepų g. 15, Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantuose sutvarkytas atliekomis užterštas sklypas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje gavus pranešimą dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This