Jaunai šeimai dar teks varstyti teismų duris

Regionas

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose antradienį nepavyko pradėti nagrinėti bylos dėl neturtinės žalos atlyginimo, kurioje jauna  kretingiškių šeima iš Kretingos rajono savivaldybės administracijos prašo 120 tūkst. eurų už šeimai padarytą moralinę žalą.

Kretingiškiams dar teks į teismą sugrįžti balandžio mėnesį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokia suma 4 asmenų šeima įvertino 7 mėnesius, praleistus nežinioje, kai vaikų teisių specialistai iš jų paėmė du mažamečius berniukus.

5-metis kretingiškių berniukas iš šeimos buvo paimtas po darželio auklėtojos pranešimo, ant jo kūnelio pastebėjus keletą kraujosruvų. Nors vaikas serga liga, kurios vienas iš požymių yra savęs žalojimas, šie mamos argumentai ir net medicininės pažymos nei vaiko teisių specialistų, nei policijos pareigūnų neįtikino – berniukas buvo paimtas ir šeimos nematė 7 mėnesius.

Be to, šeima tą pačią dieną neteko ir antrosios savo atžalos – dvimečio sūnelio, nors vaikas buvo sveikas ir prižiūrėtas.

Pasak mamos, šio išsiskyrimo pasekmes vyresnėlis jaučia iki šiol, vaikas blogai miega, bijo svetimų žmonių.

Antradienį šios bylos teismui nepavyko pradėti nagrinėti, kadangi Kretingos savivaldybės teisininkė nesutiko proceso baigti taikos sutartimi, o ieškovai panoro patikslinti skundą.

Byla toliau už uždarų durų bus nagrinėjama balandžio mėnesį.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Dvi mergytes įvaikinusi šeima vardija stebuklus: ant mūsų rankų jos pasveiko

Iki to laiko, kol tarp Lietuvos ir Lenkijos gyvenusios poros namuose sukrykštė dvi mažylės, jie nuėjo ilgą išbandymų kelią. Būta ...
2021-10-28
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingiškiai pateikė 24 idėjas miestui ir rajonui gražinti

Jau antrus metus kretingiškiai gali būti savo rajono šeimininkais ir paskirstyti dalį bendro rajono biudžeto dalyvaudami Gyventojų iniciatyvų projekte. Šiemet ...
2021-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pro langą iškritęs berniukas auga savo šeimoje

Prieš tris savaites pro uostamiesčio Bandužių gatvėje esančio daugiabučio 4 aukšto langą iškritęs pusantrų metų berniukas, vaikų teisių specialistų žiniomis, šiuo metu ...
2020-08-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This