Sostų karai ir besilukštenantys klaipėdietiški jų kiaušiniai

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-02-12

Komentarų: 13

Bemaž vienu metu Klaipėdoje sudrebėjo du sostai. Jeigu mero sostas pagal rinkimų įstatymą privalo būti pravėdintas kas ketveri metai, tai uosto direktorius savąjį sostą į turbulencijos zoną sąmoningai ar nesąmoningai išspyrė pats (jo versija). Arba valstietišku kiaulviedriu trenktas tai padarė (versija, esanti arčiau realybės).

Dar yra Savivaldybės administracijos direktoriaus sostas, apie kurį tauta mažai nutuokia. Tačiau šio sosto galia yra keliskart didesnė nei mero. Garbės gal mažiau, su svarbiais asmenimis nusifotografuoti galimybės gerokai mažesnės, bet priėjimai prie resursų (babkės), įsakymo teisė… Et, nėra ką ir lyginti.

O kas dėl tų fotografijų, tai dabartinis šio sosto sėdėtojas demonstruoja itin aukštą pilotažą. Mėgsta jis tą sporto šaką. Aukštai kilęs, taip sakant (pabaigą parašykit patys)…

Kita vertus, jei bet kuriame soste grybą pjausi, į jį bus žiūrima lyg į išvietę prie uosto tvoros (žiūrėti nuotrauką iš natūros, taip sakant). O kaip bus tokiu atveju žiūrima į tave tokiame soste, nuspręsk pats. Bet tu juk tokia galimybe netiki, ar ne?

Artūro Šulco nuotr.

Sostas, koks jis bebūtų, visuomet it medus bimbalus vilioja visokio kalibro piliečius. Vienas mano, kad būtų labai minkšta tame soste sėdėti ir išžiota srėbtuve keptus balandžius gaudyti (gero apetito), kitam regisi, kad ten sėdėdamas jis labai gražiai atrodytų ,,samajobkėse“ (tai toks menas, kai pats save fotografuoji ir kartais plika sėdimąja nukrenti nuo palangės į dilgynes). Trečiajam sapnuojasi, kad soste sėdėdamas gali be vargo vogti, kyšius it širšūns iš kvietkelių rinkti. Žodžiu, maudytis ,,babkėse“. Kiekvienas, kaip pastebite, iš asmeninės patirties, svajoja pagal savo sugedimo laipsnį.

Vien svajomis, žinia, sotus nebūsi, vien svajodamas valdžios sosto neužimsi – konkurencija labai didelė. Konkurencija didelė ne todėl, deja, kad yra daug sosto vertųjų, o todėl, kad gamtoje yra daug manančiųjų, kad jie geresni, gražesni ir protingesni ir dėl to vertesni, nei kiti dvikojai.

Tam įrodyti yra tik du nelygūs keliai: 1. Suspardyti oponentą (naktį – kojomis, o dieną – perkeltine prasme), suniekinti, žodžiais sutrypti į dumblą (o dar geriau – į trąšai tinkamą substratą). 2. Parodyti save visoje žvaigždės, vardu Saulė, šviesoje, pasinaudojant įvairiais dabinimosi, puikavimosi būdais (įvairovę aptarėme ankstesnėse bulėse).

Asmenų, norinčiųjų patalkinti tame reikale, veikiančių pavieniui ar susitarus atskirose grupėse, yra apstu – nors vežimu vežk. Vieni nuolat aplink sostą trainiojasi su dilde, irgi atšipusiu pjūkliuku, taikydamiesi atramą papjauti ar net nugraužti. Kiti to imasi tik išgirdę komandą ,,FASS!!!“ (taikomą šuniui, raginant jį perkąsti kuriam nors keturkojui ar dvikojui gerklę). Kiti siūlo tikras kūnelio ir tariamas sielos padailinimo paslaugas.

Diskursas tarp sosto sėdėtojų ir jų oponentų yra gana paprastas, tokio A. Diuma (nežinomas poetas) apdainuotas: visi (berods 11) – prieš vieną, vienas – prieš visus (esamo mero atvejis). Esamas sėdėtojas – kaltas už viską, oponentai – tyri it angeliukų poravimasis (čia, šiukštu, ne apie seksą).

Dauguma (visi, pasak A. Diuma) tarpusavyje nesipjauna, nes kitų, išskyrus dabartinį sosto turėtoją, net konkurentais nelaiko.

Diskurso tarp uosto sosto sėdėtojo ir jo oponentų oficialiai nėra. Labai gera sėdynė, gerai sėdi, sėdėdama gina miestą ir Lietuvą nuo vandens, moko kaip tvariai ir švariai gyventi, myli kinus, gudus ir malkų įlanką, kaukais turtus tiems, kuriems priklauso, neša. Ir t. t. Neoficialusis, viešai negirdimas diskursas: latvių niekaip neaplenkia, tilto per marias nenutiesia, bendrojo plano neparengia, kinų neprikviečia, su miestu ir juo piliečiais kivirčijasi, akcionavimui priešinasi. Ir apskritai, nors valstietišką skrandą užsimetė, iš po jos raudona socialdemokratinė (ne darbo) kanopa kyšo… Ir ne tiems neša.

Sostų karai – gražus serialas, kai jame nedalyvauji: ne tau kaklas gniaužomas, ne tau kankolai spaudžiami… Čia ,,palauk“ nėra: kas ne su mumis, tas – priešas. Net už ,,palaikinimą“ FB… Paspaudei ,,like“ ir… Kanalo nebeperjungsi…

Apie tokį mailių, kaip savivaldybės tarybos nariai, negražu tokioje šios kilnios kompanijos šviesoje ir kalbėti. Bereikalingas klaviatūros minkymas…

Pagal Marijos žemėje veikiančius įstatymus šis mailius tėra beteisis rankų kilnotojas (atsiprašau, mygtukų spaudiklis). Koks ten savivaldybės narys, jei ta savivalda – popieriuje.

Aišku, yra kvailių, kurie gavę ,,členo“ (narys) mandatą dideliais ponais, viršininkais dedasi. Bet vis mažiau randasi kvailių, kurie tuo tiki.

Tiesa, yra keletas rimtų, labai daug vertų mailiaus balsavimų: norint užimti Savivaldybės administracijos direktoriaus sostą reikia, kad už tave slapta (o, varge,) balsuotų daugiau nei pusė visų miesto Tarybos narių.

Tiesa, dar reikia, kad išrinktasis meras tave į tą sostą pasiūlytų. Panaši tvarka – ir dėl mero bei administracijos direktoriaus pavaduotojų. Tad reikia su jų įnoringa Tarybos narių dauguma (o ji nėra pastovi dėl dvasinių ir materialių dalykų) sutarti. Nes jei meras soste sėdės vienas ar tik mailiaus mailiškos mažumos paremtas, jis tebus kaliausė, tulikas (tas prie uosto vartų) žmonėms ir jūrų arkliukams juokinti.

Su uosto sostu paprasčiau: kaip valstietis Didieji Agrokoncerniniai Kiaušiniai pasakys,taip ir bus. Hau.

13 Comments

  1. Kis

    Mandrai,bet atrodai durnai be keiksmazodziu,pamegink ismeginta fokusa su kuriuo is „Klaipedos” patekai i savivaldybe-visa tai ka parasei ,patresk keiksmazodziais,ziurek ir isdegs?

    Reply
  2. Tobula

    Tobula. Taip ir toliau.

    Reply
  3. kazimieras

    O čia tai bendravimas su rinkėjais

    Reply
  4. Anonimas

    Ir tai rašo dabartinis vicemeras? Man kyla klausimas ar nebus iš baimės, kad jo darbeliai bus atskleisti, nebeinantis toliau į politiką?

    Reply
    • Skystimas

      Tai atskeisk, bet esi per skystas

  5. kas verkia?

    Labiausiai kometaruose verkia Sulco herojai

    Reply
  6. Elytė

    Tampu A. Šulco gerbėja! Das ist fantastishe!

    Reply
  7. ONUTĖ

    Būtų įdomu sužinoti,o ką tas ,,mailius”(kartu ir p.Artūras) padarė ,jog nebebūtų ,,mailiumi „?! Matote,kaip nemalonu būti ,,mailiumi „,nors miestiečių savijauta ne ką geresnė ,kai tenka turėti reikalų su miesto valdininkija.Ar nors kada pasidomėjote,ponas Artūrai,kiek skundų yra gavusi savivaldybė dėl daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių savivaliavimų ir ciniško elgesio su gyventojais?Ar tik ne todėl,kad liberalų sąrašuose puikuojasi administratorių viršūnėlės ? Jums neatrodo,kad miestelėnai per ilgai kentė ir nebenori būti ,,mailiumi” ?(Kadangi rinkimuose nedalyvaujate,tai smagu skaityti kaip vertinate saviškius,nors ir buvusius) .

    Reply
  8. Beprasmybe

    Kadangi sis zmogus darbo metu uzsiima tokia bereiksmiu ir beprasmiu straipsniuku rasymo veikla, tai,matyt, zino, kad jo dienos ten suskaiciuotos.. manau, reiketu patikrinti nuveiktus darbus sioje pareigybeje per pastaruosius keleta menesiu..

    Reply
  9. sub KULTŪTLRAI

    Tai ko skaitai, jei nepatinka

    Reply
    • LRT KULTURA

      Ne tai klausiau. Ar šitas žmogus tikrai yra Klaipėdos vicemeras?

  10. LRT KULTURA

    Nesuprantu. Ar šitas žmogus tikrai vicemeras?

    Reply
  11. geruliukas

    bniat, mirsiu iš juoko DDDDdd

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This