Vytautas Grubliauskas: „Neleisiu Klaipėdai nugrimzti į chaosą“

Politinė reklama

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“
2019-02-13

Komentarų: 38

Vytautas Grubliauskas mintį siekti trečios Klaipėdos mero kadencijos buvo subrandinęs dar prieš metus, nes jaučia atsakomybę už darbus, kurie yra pradėti, kurių tęstinumo užtikrinimas yra turbūt vienas didžiausių iššūkių.

Nors ir būta įvairių kliūčių, galiausiai įkurtas visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“, kuris iškėlė patyrusį politiką kandidatu į Klaipėdos mero postą.

„Mes turime prisiminti, kad kalbame apie tiesioginius mero rinkimus. Ne Savivaldybės administracijos direktoriaus ar uosto vadovo, o būtent mero. Turint omenyje, kad būsimoji koalicija bus neabejotinai labai marga, todėl sudaryti tvirtą politinę platformą, kuri galėtų įgyvendinti naujus iššūkius, užtikrinti pradėtų projektų tęstinumą ir pabaigą bus sudėtinga. Imuosi atsakomybės ir pretenduoju tapti meru, kad būčiau tas asmuo, kuris galėtų sutelkti, įtikinti, tartis ir susitarti, o ne imituoti, kad bus ieškoma susitarimų”, – teigia Vytautas Grubliauskas.

Apsisprendė prieš metus
Gerbiamas mere, matyt, ir pačiam teko skaityti komentarus, jog po 8-erių metų miesto vadovo poste jums jau būtų laikas pasitraukti. Kodėl ryžotės vėl dalyvauti tiesioginiuose Klaipėdos mero rinkimuose?

Pirmiausia, turbūt niekada neužteks net ir daugybės metų tarnystei Klaipėdai. Be to, tie aštuoneri metai buvo labai skirtingi. Pirmuosius ketverius metus buvo kadencija, kai meras dar buvo renkamas miesto Tarybos. Tai buvo viena situacija. Kaip tiesiogiai išrinktas meras dirbu tik pirmą kadenciją, tad sakyčiau, kad pretenduoju į antrą tiesiogiai renkamo mero kadenciją. Skirtumas dirbti tiesiogiai išrinktu meru ir tokiu, kurį renka politikai, yra didžiulis.

Ir vis dėlto – kodėl kandidatuojate?

Tiesiog jaučiu atsakomybę už darbus, kurie yra pradėti, kurių tęstinumo užtikrinimas yra turbūt vienas didžiausių iššūkių. Galiu drąsiai pasakyti, kad turiu reikiamos patirties, kurios reikės naujoje miesto Taryboje. Prisiminkime, kad šioje kadencijoje koaliciją sudaryti buvo nesunku, nes ją sudarė partija, kuri buvo laimėjusi 12 vietų, ir prisijungė partija su keturiomis vietomis. Dauguma buvo suformuota ir tai suteikė aiškaus ir tvirto stabilumo visai Klaipėdos politinei sistemai. O tai tapo pagrindu visiems iššūkiams, kurie buvo įveikti ir suvaldyti.

Matydamas dabartinę situaciją, tuos visokius skilinėjimus, atskilinėjimus, įvairias naujas formacijas, o kas labiausiai kelia nerimą – kaip iš gausybės rago besiliejančius įvairius siūlymus, tobulinimus, atleidimus, nemokamų paslaugų krepšius, matau, kad galime atsidurti netoli chaoso ribos. Todėl merui labai svarbi diplomatinė, politinė išmintis, atitinkami gebėjimai.

Mes turime prisiminti, kad kalbame apie tiesioginius mero rinkimus. Ne Savivaldybės administracijos direktoriaus ar uosto vadovo, o būtent mero. Turint omenyje, kad būsimoji koalicija bus neabejotinai labai marga, todėl sudaryti tvirtą politinę platformą, kuri galėtų įgyvendinti naujus iššūkius, užtikrinti pradėtų projektų tęstinumą ir pabaigą bus sudėtinga. Imuosi atsakomybės ir pretenduoju tapti meru, kad būčiau tas asmuo, kuris galėtų sutelkti, įtikinti, tartis ir susitarti, o ne imituoti, kad bus ieškoma susitarimų.

Jei nebūtų to žinomų klaipėdiečių jums adresuoto prašymo dalyvauti mero rinkimuose, ar būtumėte ryžęsis?

Sunku pasakyti, kuris faktorius buvo lemiamas ar esminis. Matydamas darbų gausą, kuri laukia, matydamas gana sudėtingus santykius su Vyriausybe, matydamas būtinas pertvarkas Savivaldybės administracijoje, kalbu ir apie administruojamų projektų kokybę, apie dalyvavimą rinkimuose galvojau turbūt jau ir prieš metus, ir prieš pusmetį. Tik tos vidinės politinės kibirkštys buvusioje partijoje galbūt šiek tiek išbalansavo tą nuoseklų žvelgimą į perspektyvą.

Manau, kad sprendimui vėl dalyvauti tiesioginiuose mero rinkimuose buvau pasiryžęs ir subrendęs. Tie pokyčiai, kurie įvyko, įnešė tam tikro neaiškumo, sumaišties. Tačiau labai daug faktorių, tarp jų ir tas žinomų klaipėdiečių laiškas, buvo paskutinis motyvas, padėjęs galutinai apsispręsti, suvokiant, kokios imuosi atsakomybės, koks bus sunkus kelias, kokia atsakinga ir sudėtinga misija laukia. Bet nėra aukos, kurios Klaipėda nebūtų verta.

Kas atsitiko Liberalų sąjūdžio partijoje, kad kandidatu į merus nebuvote išrinktas?

Dabar tie klausimai jau nebeturi didelės prasmės. Aš, pirmiausia, visą savo dėmesį, jėgas ir energiją koncentravau į tiesioginį savo darbą, kurio yra labai daug, kuris yra labai atsakingas, kai esi pirmą kartą tiesiogiai išrinktas meru. Dažnai teko dirbti ir už administracijos direktorių, ir už daugelį kitų. Miestiečiams juk ne taip svarbu, kas kam pavaldus, tiesiog esi tiesiogiai išrinktas meras, tad esi atsakingas už viską. Todėl praktiškai darbų krūvis ir atsakomybės našta buvo nepamatuojamai dideli. Natūralu, kad nebeturėjau laiko vidinei partijos komunikacijai. Tai gal čia ir yra priežastis – elementaraus dėmesio trūkumas partijai, bet, manau, kad tai, ko gero, buvo vienas iš tokių didelį klaustuką palikusių sprendimų.

Aišku, ateitis viską parodys. Šitas skilimas atvėrė properšą, kuria džiaugsmingai naudojasi oponentai. Žinoma, buvo galima nuleisti garą ir ramiai sėdėti, bet matant jaunojo kandidato siūlomas idėjas, mintis ir suvokiant, kas iš tikrųjų, kokia atsakomybė guli ant tiesiogiai išrinkto mero pečių, su visa pagarba savo oponentui sakau, kad tam tikrų kompetencijų ne tik šiam, bet ir kitiems kandidatams dar trūksta.

Tikrai nenoriu susireikšminti, bet matau ir žinau, savo kailiu patyriau, ko reikia. To negebant užtikrinti, koordinuoti, sudėlioti, atsiranda didelių grėsmių „išmušti“ miestą iš stabilios dinamikos kurso.

Kur žiūri meras?
Miestiečiai, eidami per nevalytą kiemą, visada galvoja, kur žiūri meras. Kiek žinau, jūs su miestiečiais aktyviai bendraujate ir galite pasakyti, kur žiūrite.

Į kiekvieną situaciją visada žiūriu paprasto miestiečio akimis. Klaipėdiečio, kuris važinėja gatvėmis, vaikšto šaligatviais, naudojasi viešuoju transportu. Ir šitoje vietoje neskirstau, ką man priklauso dirbti, o ko – ne. Kai būna kokių nors situacijų, pavyzdžiui, potvynis mieste, ar situacija su maršrutiniais autobusiukais, ar problemos su smarve, gali pratūnoti krūmuose, kol krizė praeis, nes tai ne mero darbas, bet gali važiuoti, bendrauti su miestiečiais. Ir ne tam, kad pasirodytum, o tam, kad savo akimis pamatytum, savo kailiu pajustum realią situaciją.

Pasivažinėjimai rogutėmis nuo kalno prieš rinkimus ar uolesnis pasimeldimas bažnyčioje, matant tikintiesiems, vargu, ar įtikina kažką, kad tu stengiesi pamatyti ir pajausti paprastų miestiečių rūpesčius ir viltis. Arba tu esi nuolat ir nesidairai nei į laikrodį, nei į formalų atsakomybių sąrašą, arba tu gyveni visa širdimi ir ją atiduodi visam miestui, arba tada geriau nebūti meru.

Kaip šeima reagavo į Jūsų sprendimą dar kartą dalyvauti mero rinkimuose?

Mano, kaip mero, darbo pasekmes, kai tenka būti viešu politiniu asmeniu, labai ryškiai matomu ir vertinamu, natūralu, kad jaučia ir šeima – tiek žmona, tiek vaikai. Suprantama, kad žmonėms, kurie dirba savo darbą, eina į mokyklą, turi savo veiklą, dar jausti psichologinį krūvį dėl vyro ir tėvo veiklos džiaugsmo nekelia. Todėl, aišku, entuziazmo šeimoje tikrai nebuvo. Būtų keista, jei jis būtų, nes tada arba aš dirbčiau prastai, arba kažkas kita būtų blogai.

Bet per visus tuos aštuonerius metus supratau vieną labai paprastą tiesą. Nepaisant tų įtampų, beribių atsakomybių, nuolatinio judesio, šeimai duoklę privalau atiduoti didesnę. Ir šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad nepaisant to, kokie bus rinkimų rezultatai, šeima manęs turės gerokai daugiau. Jaučiuosi jai skolingas ir skolą turiu grąžinti. Dabar jau turiu pakankamai patirties, kad sugebėčiau suderinti tiesioginį darbą ir buvimą gerokai pavyzdingesniu tėčiu ir vyru.

Svarbiausia – balsuoti
Kokia Klaipėda bus po ketverių metų?

Gerokai toliau pažengusi Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos „Klaipėda 2030“, vadinamosios Mėlynuoju proveržiu, įgyvendinimo kontekste. Šios strategijos sukūrimas buvo didelis viso miesto laimėjimas. Jei mums pavyktų įgyvendinti didelę dalį tų priemonių, kurios sudėtos į šį dokumentą, pavyzdžiui, ne tik emigracijos mažinimas, bet ir gyventojų skaičiaus didėjimas, akademinio centro atidarymas, pažangios pramonės pritraukimas, tai būtų didelis pasiekimas. Ten sudėta konstitucija, kurią sukurti buvo nelengva, bet dar sudėtingiau ją įgyvendinti. Naujai atėjusiam žmogui, net ir žinančiam šiek tiek, nebūtų taip lengva susigaudyti tų procesų koordinavime, nes jame dalyvauja šešios institucijos, visoms numatytos atsakomybės ir koordinavimas bei labai atsakinga misija ir pozicija. To nepadarius, dokumentas netektų savo svarbos.  O tuo dokumentu mes labai didžiuojamės, jį labai gerai vertina ir Lietuvoje, juo remiantis kuriama regioninė proveržio strategija.

Aš matau, jog Klaipėda po ketverių metų būtų tikrai šiuolaikiškas, dinamiškas, ambicingas, naujausias technologijas ne tik propaguojantis, bet ir realiame gyvenime diegiantis miestas, eliminuojantis visus faktorius, kurie blogina miestiečių gyvenimo kokybę.

Ko palinkėtumėte Klaipėdos rinkėjams, kurie kovo 3 dieną ateis prie balsadėžių?

Pirmiausia – ateiti. Ir nepalikti galimybės nuspręsti kitiems, kas bus atsakingas už Klaipėdos ateitį, o vėliau tuo piktintis.

Bendruomenės Klaipėdoje yra aktyvios, bet reikalingas visuotinis aktyvumas. Ateikite į rinkimus, pasirinkite, už ką balsuoti. Bet įsiklausykite į pažadus, pažiūrėkite į realius darbus. Kuo daugiau žada, tuo įdėmiau klausykite, tuo įdėmiau nagrinėkite. Prieš pasirinkdami, suvokite, kad prisiimate atsakomybę už tą, kuriam patikite savo balsą, savo viltis ir lūkesčius.

Tikrai neagituoju balsuoti už save. Agituoju ateiti į  rinkimus. Tik nuo mūsų visų priklauso, kuriuo keliu, kaip Klaipėda eis į priekį.

Bet kuriuo atveju, ji tikrai nestovės vietoje, bet ar ji eis greičiau, sklandžiau, ar dinamika bus tvari ir nuosekli, labai daug priklauso nuo to, kas bus miesto Taryboje, kas bus meras.

Nepamirškime, kad reikalinga ir administracinė pertvarka, ją turės daryti politikai. Todėl pirmiausia rinkime ir rinkimės atsakingai. Nuo to priklauso, kiek Klaipėdos ir kiekvieno klaipėdiečio lūkesčiai ir viltys taps kūnu.

Politinė reklama bus apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ rinkiminės kampanijos sąskaitos. Užsakymo numeris 2019/02/12

38 Comments

  1. Padėka

    Ačiū, gerb. Grubliauskai už tarnystę! Dabar balsuosiu už gerb. Vaitkų!

    Reply
  2. Kinziulis

    Kur Masiulis , pavasari i Odesa?

    Reply
  3. Kinziulis

    Kur Masiulis , pavasari i Odesa?

    Reply
  4. jazz

    8 metus nieko mieste naudingo nenuveike ir toliau lenda dar i eteri..
    net jazzai su metais pradejo prasteti…

    Reply
    • klaipedietė

      Labai TAIKLIAI!!!!

  5. Aldona

    Aš tik už Jus , Vytautai. Jūs klaipėdietis.kaip ir aš. Jums rūpi Jūsų gimtas miestas. Esu dėkinga už kultūrinius renginius , kurių labai padaugėjo. Labai gaila, kad savivaldybėje dirba daug dyjaduonių ir žmonių , kuriems Klaipėda nėra brangi. Ar turėsite jėgų ir energijos susitvarkyti su tomis ‘poniutėmis” ,kurios darbo metu naršo internetą? Ir ar reikia tiek daug neaiškiu būdu patekusių į miesto savivaldybę valdininkų (giminių , artimųjų, partijos draugų)? Varykite visus juos lauk.

    Reply
    • Netikiu

      Miela, Aldona, manau beviltiška tikėti, kad kažkokias poniutes išvarys iš savivaldybės, juk 8 metus turėjo tokią galimybę ir … jokių pokyčių…

  6. Troliui ir Tomui

    Netinka nuomonės? Visiems etiketes klijuojat? Tiesa viena – Grubliausko ir jo tiesas išpažįstančių? Nuo sosto nulipti sunku, bet mes padėsim. Per rinkimus. Užteks visus durneliais laikyt.

    Reply
  7. Tomas

    Kaip gražiai trolių fabrikėlis dirba 🙂

    Reply
  8. Klp

    Tik už Vytautą.

    Reply
  9. Užuojauta

    Vargšas Grubliauskas…Dirbo jis už administracijos direktorių ir už daugumą kitų, pavargo žmogus…Matyt ir už statybininkus net dirbo, kad su šalmu nuotraukoje- gal špakliavo ir tinkavo, darbštuolis mūsų meras.
    Tik vienas dalykas keistas man atrodo stebint jį iš šalies pastaruoju metu – labai jau daug jis nežino apie savivaldybę, kai iškyla kokia problema. Pasirodo, jis tada jau nekaltas, tada jau kalti kiti, viskas, kas bloga nutinka jam nežinant. Bet tai kaip jis tada dirba už kitus ir nežino? Nesuprantu, labai čia gudriai, nebent išties daugiau tinkavimu ir špakliavimu užsiima žmogus. Tada suprasčiau. Jis dorai dirba statybinius darbus, o kiti tuo metu ilsisi ir viskas teka savo vaga…:)

    Reply
  10. ko čia nesuprasti

    jis silpnas žmogus, nes bėgo lengvesniu keliu į komitetą, kur jį supa tik jį giriantys žmonės. Dabar bando vaizduoti nepakeičiamą, bet ar toks yra? Žinoma, ne. Atia jo meravimui, atia žmonos šiltai vietelei, reiks dirbti pradėti, gana.

    Reply
  11. Darbo nebus, chaosas tęsis.

    Grubliauskas 8 metus turėjo, bet kaip visada, dar kadencijos trūksta į Briuselį pasivažinėt, į Ameriką sulakstyt, žmonytę į Karibus per rinkimus išsiųst. O mes vis laukiam caro tėvelio, kuris gal per 4 kitus metus ką nors padarys. Šitas tik liežuviu plaka. O dabar dar be skrupulų ir rusakalbių balsus renka, vaikučiams galvas glosto.

    Reply
  12. makiavelis

    tikslas pateisina priemones…chaosą kelia pats Vytukas, pavargo miestiečiai nuo tuščių paistalų

    Reply
  13. Faktas

    Į naują Tarybą tikrai ateis marga minia – verslininkai, uostininkai, puteikiniai, liberalų nuotrupos ir kitokia valstietiška „šušara”. Suvaldyti visus reikės diplomatijos, miesto reikalų išmanymo ir patirties. Deja, vienintelis iš kandidatų į Klaipėdos metus tokias savybes turi Kongas.

    Reply
    • Nu tik, kad jau

      Mes puikiai matom kaip jis valdo dabartinę situaciją taryboj, apie logotipą nežino, apie jo naują Volvo nežino, apie mikriukus nežino, jazz festivaliui pinigus savinasi. nevykėlis turi kuo skubiau pasitraukti.

  14. Trolis

    Konkurentų tolių fabrikas įsisuko

    Reply
  15. Klausimėlis

    Niekaip nesuprantu, ar jį Rusų aljanso partija jį priėmė kaip kandidatą į merus, kai iš liberalų jam teko išeit? Nes visur plinta jo reklaminiai įrašai, kur kreipiasi į rinkėjus rusiškai, daug rusiškų pasisakymų facebooke, tai kas čia gali paaiškinti, ar jis jau nebe lietuvių partijos atstovas?

    Reply
  16. Aušra

    Svarbu merienė iš Džiazo festivalio kas mėnesį po 2000 gauna.

    Reply
    • Klaipedietis

      Islaidos savivaldybes, o pelnas gubliausko. Stt nemato interesų konflikto kazkaip. Keista… Tuo paciu jid atima is jaunu kureju galimybe likti mieste, apvogdamas kulturos biudzeta

  17. Aušra

    8 metai mero kėdėje – 8 metus smirda pietinis rajonas ir niekas nieko nesprendžia.

    Reply
    • Gala

      Juokaujate? 8 metus smirdi? Ten gal problema iš ankščiau? Ir gal ne iš Klaipėdos miesto, o iš Klaipėdos rajono? O gal tegu Seimo nariai, kurie išrinkti Klaipėdoje ir kurie yra Aplinkosaugos komiteto nariai, pasirūpintų, kad normos būtų pakeitstos?

  18. A

    10 metu buvo meru, pietinis rajonas vis dar fekalijom atsiduoda, – na bet uz tai kiek reikia pasiema sau festivaliams – SAUNUOLIS!

    Reply
  19. Kristina

    O dabar visi objektyvai pagalvokime, ar tikrai V.Grubliauskas tiek blogo padarė Klaipėdai? Taip, finansavimas Džiazo festivaliui išaugo, bet gerokai padidėjo finansavimas ir kitiems miesto reprezentaciniams festivaliams. Merą kaltinti miesto reikalų neišmanymu yra labiau nei juokinga, nes jis žino visas miesto problemas ir džiaugsmus. Su K logotipu prisidirbo savivaldybės administracija, o ne meras. Dėl automobilio – na, ar geriau važinėti neekonomišku „golfu”? Aš drąsiai ir didžiuodamasi sakau, kad palaikau V.Grubliauską ir šiandien nematau geresnio kandidato į Klaipėdos meras. Jei būtų geresnis, palaikyčiau jį.

    Reply
    • Kristinai

      Tai meras apie ženklą nieko nežinojo? tai koks jis meras?

    • Tikrai?

      Nu tai apie džezą papasakok! Dešimtys tūkstančių į jo asmeninę kišenę. Papasakok apie jo neveiklumą ir dar apie pataikavimus verslui, bei smirdančią Klaipėdą.

    • Koralis

      Tas pats ženklo darytojas dabar yra mero komandoj.

    • Koraliui

      Meluoji. Ženklą kūrė „Alora”.

    • Klaipedietis

      Jis per visa laika dejes ant gyventoju ir ju problemu. Netgi pasiruoses jas gilinti ir blogai nti gyvenimo kokybe. I gyventoju nepasitenkinima bei alternatyvius pasiulymus nereaguoja ir oficiliais rastais juos siuncia nk. Susirupina ir ima vaizduoti kad dirba tik tada kai delfis paraso. Plius dar koalicijoj su vatniku alijansu gali buti tik vatnikas.

    • ONUTĖ

      O gal kitas bus dar geresnis,juk nepakeičiamų nėra ? Gal savivaldybės administracijos tarnautojai (?!)tikrai PRADĖS TARNAUTI (turima omenyje Butų ir energetikos poskyris), o ne biurokratiškai ir formaliai atlikti savo darbą.

  20. Kaip jam ne gėda

    Melas melas melas! Iš kur pas šitą žmogų tiek noro meluot miestiečiam? Buvo gi 10 metų meru. Ir ką? Emigravo 36 tūkstančiai, šitas veikėjas yra ne savo vietoj ir jau labai senas būti meru.

    Reply
  21. Grubliauskas yra parazitas

    Šimtai tūkstančių iš miesto plešiami nuosavam festivaliui, Volvo iš miesto pinigų 66 tūkstančiai vien už nuomą, K – logotipas 24 tūkstančiai, tiesiog dingo, mikriukų skandalas, nuolat lopomos gatvės – kodėl? Nes vagiat pinigus, kurtūros sostinė – atidarymui 80 tūkstančių, o kur dar Europos sporto miestas, visiškas fiasko, šitas meras yra miesto parazitas, tikiuosi Grubliauskas daugiau niekada nebevadovaus.

    Reply
    • Palmira

      Nu nereikėtų gal savo sapnų visiems pasakoti

    • Sapnas

      Dar reikėtų pridurti, kad būtent šis meras ir kiršina savivaldybėj visus, jis amžinai nieko nežino, neišmano, ne specialistas, žino tik kaip visus paveikti, kad skirtų pinigus jo žmonos festivaliui. Kasmet vis daugiau

    • Onutė

      Nu geeeras 🙂 O visi kiti žino, iš kur pinigai kultūros sostinei, sporto sostinei? Ir tik durnius neišmanantis biudžeto gali pasakyti „paimam iš festivalių, duodam gatvėms”. Kitas durnius pasakys: „kultūra mirusi, per mažai švenčių”,o trečias pasiūlys paimti pinigų iš Bastiono tilto statybos (kur pusė sumos- tikslinis ES finansavimas) ir nemokamai maitinti visus vaikus mokykloje (ne tuos, kuriems tikrai reikia, o VISUS :))

  22. Vvv

    Tik už Vytautą

    Reply
    • To vvv

      Jei jis bus isrinktas tai tikiuosi ir linkiu kad jis kitais budais kuo greiciau uzsilenks. Gyvenimas per trumpas kad svaistyti laika.

  23. Nikulinas

    Tai ką aštuonis metus meras veikė, jeigu Klaipėda grimzta į chaosą? Ir kaip jis toliau dirbs miestui, jeigui jam svarbiau šeima? O kad tai tiesa – akivaizdu: šeimos verslas – džiazas klesti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This