Deividas Gailius: „Neptūnas” gali įveikti „Rytą”

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas“ penktadienį išvyksta į Vilnių, kur šį savaitgalį sieks iškovoti pirmąjį sezono trofėjų – „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurę (KMT).

„Įdomu, kaip varžovai pasiruoš žaidimui namuose. Manau, kad „Rytą“ įtampa slėgs labiau nei mus. Reikės tuo pasinaudoti“, – teigė Deividas Gailius. bcneptunas.lt nuotr.

Uostamiesčio ekipa šio turnyro finalo ketverte nežaidė pastaruosius dvejus metus, o pirmąjį kartą, 2016-aisiais, pasidabino bronzos apdovanojimais. Tačiau komandoje galima rasti čempioniško akcento. KMT čempionu su Kauno „Žalgiriu“ praėjusį sezoną tapo Gytis Masiulis, o inauguraciniame turnyre triumfavo Deividas Gailius ir jo tuomet atstovautas Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Pamenu, kad po prastesnių rungtynių atkarpos norėjome įrodyti, kad galime žaisti gerai. Buvome motyvuoti, pagavome gerą bangelę ir mums pavyko laimėti. Tai buvo pirmas mano karjeros laimėjimas, tad tikrai buvau laimingas“, – prisiminimais dalijosi D. Gailius.

Jis mano, kad „Neptūnas” turi neblogus šansus įveikti „Rytą“.

„Jei viskas susiklostys pagal planą, sėkmė bus mūsų pusėje, tuomet tikrai galime nugalėti „Rytą“, – teigia jis.

Finalo ketvertas šį sezoną vyks sostinėje, „Siemens“ arenoje.

„Įdomu, kaip varžovai pasiruoš žaidimui namuose. Manau, kad „Rytą“ įtampa slėgs labiau nei mus. Reikės tuo pasinaudoti“, – sakė 30-metis klaipėdietis.

D. Gailius į Klaipėdą sugrįžo skambiai. Prieš mėnesį į uostamiesčio ekipą persikėlęs 200 cm ūgio puolėjas greitai tapo vienu iš „Neptūno“ lyderių. „Betsafe–LKL“ čempionate krepšininkas sužaidė ketverias rungtynes ir vidutiniškai pelnė po 18 taškų, atkovojo po 2,5 kamuolio bei atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

FIBA Čempionų lygoje D. Gailius pelnė po 9 taškus, o puolėju pasipildęs „Neptūnas“ laimėjo visus keturis mačus bei įšoko į atkrintamųjų traukinį.

Atsakomajame KMT ketvirtfinalio mače su Prienų „Skycop“ D. Gailius buvo rezultatyviausias ir naudingiausias krepšininkas klaipėdiečių gretose – 21 pelnytas taškas bei 25 surinkti naudingumo balai.

Pasak krepšininko, adaptaciją komandoje palengvino treneris Kazys Maksvytis, kuris jam yra puikiai pažįstamas.

„Žinoma, būna, kad pamirštu derinį ar kažko nežinau komandinėje gynyboje, tačiau tai normalu. Juk vis tiek nauja komanda, tad reikia laiko apsiprasti, bet viskas bus gerai. Svarbiausia, kad „Neptūnas“ laimi, o mes esame gerame kelyje. Aš dėl to džiaugiuosi”, – teigė krepšininkas.

„Neptūnas“ pastaruoju metu demonstruoja banguojančią gynybą – „Šiauliams“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ leista pelnyti net po 103 taškus, tačiau tokie solidūs varžovai, kaip Patrų „Promitheas“ ar Bairoito „Medi“ neperžengė 73 taškų ribos.

Gynyba gali tapti raktu į pergalę pusfinalio susitikime Vilniuje.

„Neptūnas“ visada buvo puolamojo tipo ekipa, – teigė D. Gailius. – Atėjus svarbioms dvikovoms, komanda parodo, kad gali ir sėkmingai gintis. Bandysime tą parodyti rytojaus rungtynėse. Siekdami pergalės turėsime demonstruoti gerą krepšinį visas rungtynes. Ne tik pirmą ar ketvirtą kėlinį. Intensyviai turėsime žaisti visą mačą, turėsime kautis ir eiti link pergalės.“

Tačiau, pavyzdžiui, lažybų kontora „Bet Safe” prognozuoja, kad pergalė švęs „Rytas” – koeficientas jo atveju siekia 1.43, o „Neptūno – 3.3.

Pusfinalio pradžia – šeštadienį, 17.30 val. „Siemens“ arenoje. Tiesiogiai mačą stebėti galėsite LRT kanalu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This