Išleistas Klaipėdos miesto gidas

Kultūra

Leidykla „Akademikai” pranešė išleidusi leidinį „Klaipėda. Alternatyvus miesto gidas“.

„Alternatyvus miesto gidas yra viena iš pastangų pereiti netikėtomis Klaipėdos briaunomis, aktualizuoti miestą taip sukuriant atsvarą dabar vyraujančiam Klaipėdos kaip miesto greta paplūdimio įvaizdžiui“, – pranešime spaudai cituojama  gido autorė Kristina Sadauskienė.

Ji įsitikinusi, kad net jei apie Klaipėdos istoriją prirašyta nemažai įdomių knygų, joms jau reikėjo atsvaros, primenančios, kad miestas yra ne tik istorinių faktų visuma, bet ir „įvykis, nuolat kintanti akimirka: į jį ir iš jo keliauja žmonės, vėjai, prekės, jame susikryžiuoja visą pasaulį veikiančios jėgos – kultūra, gamta, politika, ekonomika”.

Teigiama, kad gidas skirtas tiek gyvenantiems Klaipėdoje, tiek jos svečiams, tiek visiems, kas nori sužinoti daugiau apie dabartinį miestą, kuo jis ypatingas, iš ko sudarytas, kokiais maršrutais vaikščioti siekiant jį pamatyti įvairiais rakursais. Knygoje yra žemėlapių, fotografijų ir žmonių, kurie dalijosi pasakojimais apie miestą ir jo gyvenimą.

Knyga padalyta į du pagrindinius skyrius „Miestas“ ir „Jūra“, juos papildo trečias, mažesnis – „Miškas“.

Pasakojimus papildo maršrutai, kuriuos sudaryti padėjo profesionalūs gidai. Skaitytojas ras įvairių patarimų, kur dar galima užsukti ir ką dar pamatyti.

Pagrindinė tekstų autorė yra gidė, leidinių sudarytoja, kultūros žurnalistė K. Sadauskienė. 2016 ir 2017 m. ji buvo literatūrinio-kultūrinio almanachų „Baltija“ sudarytoja (antra po Juozo Šikšnelio) ir 2016 m. išleistos knygos „Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas“ autorė. Ji yra tinklaraščio orikse.lt kūrėja.

Pagrindinis leidinio fotografas yra „Kūrėjų sąjungos“ narys Paulius Sadauskas. Jo stilių ir charakterį iliustruoja parodos „Drozofilos, Didžėjai ir Džedajai“ („Si:said“ galerija, 2017 m.), „KITI“ 2010 m., fotografijų projektas „Klaipėda. Juoda/Balta“, 2011 m. Jo fotografijos publikuotos fotografijos metraštyje „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien’ 09. Lietuvos tūkstantmečio veidas“.

Knygos dizainerė yra dailininkė ir knygų iliustruotoja Silva Jankauskaitė. Ji 2017 metais Kultūros ministerijos apdovanota Gražiausius knygos konkurso diplomu.

Knygos leidybą iš dalies parėmė Kultūros paveldo departamentas ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Vakarų krantinės“ kostiumų dailininkas: „Kūrinio vizija yra komandinio darbo rezultatas“

Naujausias Klaipėdos dramos teatro spektaklis „Vakarų krantinė“ pasakoja apie žmones, kurie niekada neturėjo susitikti, tačiau susitiko – įsivaizduojamoje niekieno žemėje, ...
2023-09-05
Skaityti daugiau

Veidai

Adomas Juška: „Kai patogu, žmogaus prigimtis snaudžia"

Nuo gegužės pradžios Klaipėdos dramos teatre spektaklį pagal Bernard-Marie Koltes pjesę „Vakarų krantinė“ kuriantis režisierius Adomas Juška dar vasaros pradžioje ...
2023-08-11
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Šiųmetinis „TheATRIUM“ tamsoje ieškos šviesos

7-ąjį kartą Klaipėdos dramos teatro organizuojamas tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“, kaip ir anksčiau, neturi savo temos. Pasak Klaipėdos dramos teatro ...
2023-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This