Jūrininkų ligoninė plės skubios pagalbos skyrių

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos jūrininkų ligoninė ruošiasi statyti vieno aukšto priestatą, kuris išplėstų Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyrių. Šiuo metu priestatas jau projektuojamas.

Ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga teigė, kad tokiai investicijai pritarė įstaigos steigėja Sveikatos apsaugos ministerija.

„1983 metais projektuotos Klaipėdos jūrininkų ligoninės Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus patalpos nebeatitinka šios dienos poreikių. Per daugiau nei 35 metus pasikeitė ligoninės profiliai, pacientų srautai, techninės galimybės”, – sakė J. Sąlyga.

Pasak vyr. gydytojo, skubos tvarka į Klaipėdos jūrininkų ligoninę patekusių pacientų nuolat daugėja – pavyzdžiui, 2012 m. tokių buvo 4827, 2016 m. – 7442. Ypač tai jaučiama po to, kai ligoninė tapo trijų klasterių: ūminio išeminio insulto, ūminio miokardo infarkto su ST pakilimu ir ūminio miokardo infarkto be ST pakilimo gydymo centru.

„Dabartinės Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus patalpos yra ankštos, trūksta apžiūrų kabinetų, reikia erdvesnių koridorių, šiuolaikiškų laukimo erdvių pacientams ir jų artimiesiems. Susiduriama su ligonių transportavimo problemomis priimant juos iš Greitosios medicinos pagalbos personalo ir perskirstant pagal pagalbos pobūdį. Pastaruoju metu išaugo ir stebėjimo palatų poreikis. Turimos 4 lovos nebetenkina nei personalo, nei pacientų poreikių, o padidinti lovų skaičių nėra galimybių dėl patalpų stygiaus”, – sakė J. Sąlyga.

Projektuojamas priestatas bus blokuojamas prie pietvakarinio vidinio pastato kampo. Taip būtų išplečiamas vakarinis ligoninės korpusas. Rytinėje priestato pusėje numatomi patekimai žmonėms, atvykusiems savarankiškai, ir greitosios medicininės pagalbos automobiliams. Pastarieji šioje vietoje įvažiuotų į dengtą priestato dalį. Išvažiavimas jiems numatomas pietinėje priestato pusėje.

Priestate numatoma ir palata, skirta neblaiviems pacientams. Taip norima apsaugoti skyriaus darbuotojus, kitus pacientus nuo neigiamų kvapų, garsų, nesaugaus elgesio.

Priestatas projektuojamas tokio pat aukščio, kaip esamo pastato vieno aukšto dalys, jo apdailai naudojamos tokios pačios medžiagos, kokiomis yra apdailintas dabartinis pastatas.

Taip pat projektuojamos 22 automobilių stovėjimo vietos. 16 vietų numatoma įrengti šiek tiek į vakarus esančioje asfaltuotoje aikštelėje, šešias – šiek tiek į rytus prie esamo privažiavimo kelio. Abejose aikštelėse bus rengiama po dvi vietas, pritaikytas žmonių su negalia automobiliams.

Pasak J. Sąlygos, kol vyksta projektavimo darbai, projekto sąmata dar nėra aiški. Už projektą ir jo vykdymo priežiūrą UAB „Synergy Solutions” bus sumokėti 36 179 eurai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This