Amžinybėn iškeliavo Klaipėdos sporto žurnalistikos legenda

Miestas, Svarbu

Artimi ilgamečio Klaipėdos sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus draugai „Atvirai Klaipėdai” pranešė, kad užgeso šio plunksnos meistro gyvybė. A. Auruškevičius ėjo 70-uosius metus.

Bičiulių ir kolegų draugiškai Auruške vadintas žurnalistas dienraščiui „Vakarų ekspresas“ straipsnius sporto tematika rašė beveik 30 metų – nuo pat dienraščio įkūrimo. t. y. nuo 1990 metų.

Praėjusių metų gruodį Algirdui Auruškevčiui uostamiesčio sportininkų pagerbimo vakaro metu Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas įteikė „Dėkingumo plunksną”. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Auruškevičius leido ir įvairias su futbolu susijusias programėles, o 2012 metais parašė knygą „Pradingęs Atlantas“.

„Dabar galiu palikti šį pasaulį. Man svarbu buvo išleisti šią knygą. Drąsiai galiu pasakyti, kad palikau pėdsaką Klaipėdos futbolo istorijoje“, – šios knygos pristatymo metu 2013-ųjų vasarį sakė A. Auruškevičius.

„Netekau draugo… Futbolo guru, futbolo metraštininko. Dar praeitą savaitę juokavom, kalbėjom apie Klaipėdos sportą, Sporto muziejus praturtėjo eksponatais, nes Jam rūpėjo futbolo reikalai. Pasidžiaugė, kad LFF įvertino Jo nuopelnus Lietuvos futbolui ir į planus įtraukė ordino skyrimą jubiliejaus proga. Labai tuo didžiavosi, bet iki tos akimirkos dar likę 4 mėnesiai. Manau, gražu būtų, kad LFF atvežtų tą ordiną ant purpurinės pagalvėlės ir Jam įteiktų. Ilsėkis ramybėje, mielas bičiuli. Lai Tau bus lengva žemelė už Tavo didžiąją meilę Lietuvos ir Klaipėdos futbolui bei sportui. Sporto bendruomenei didžiulė netektis”, – savo mintimis apie A. Auruškevičių pasidalino Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas.

Praėjusių metų gruodį A. Auruškevčius buvo sulaukęs ir Klaipėdos sportininkų namų, ir Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos apdovanojimų.

„Ilgametis Klaipėdos regiono futbolo istorijos metraštininkas. Lietuvos futbole „vaikščiojanti futbolo enciklopedija“ vadinamas Algirdas Auruškevičius įdėmiai seka visus Klaipėdos regiono futbolo įvykius, o apie Klaipėdos futbolo klubų, atskirų žaidėjų, trenerių ir klubų vadovų istoriją galėtų pasakoti valandų valandas”, – taip apie A. Auruškevičių tada rašė ši regioninė futbolo federacija.

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidiumo sprendimu jam gruodį buvo įteikta Aleksandro Krukausko premija už gyvenimą, paskirtą sporto žurnalistikai.

Atsisveikinti su velioniu bus galima pirmadienį, vasario 18-ąją, nuo 16 iki 20 val. šv. Kazimiero bažnyčios laidojimo 1-oje salėje. Mišios už A. Auruškevičių bus laikomas 20 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Vietos laikraščiams - solidi savivaldybės injekcija

133 100 eurų – tokią sumą per metus vietos dienraščiams užsimojo sumokėti Klaipėdos miesto savivaldybė ir paskelbė viešojo pirkimo konkursą, kurio ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmams - jau 104-eri

Ketvirtadienio popietę didžiausia Vakarų Lietuvoje verslo savivaldos organizacija – Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) -iškilmingai paminėjo savo gimtadienį. ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This