Per Šviesų festivalį – tamsios gatvės

Mums rašo

Danguolė, klaipėdietė
2019-02-19

Komentarų: 0

Perskaičiau jūsų portale kritines vieno žmogaus pastabas apie Šviesų festivalį ir nusprendžiau pasidalinti keliais pastebėjimais ir aš. Gal ir ne visai į temą…

Per Šviesų festivalį mes kaip, matyt, ir kiti klaipėdiečiai, sulaukėme giminių. Iš toli – iš Panevėžio.

Dar gražiai buvo apšviesta Rotušė bei Dangės upė. Palmiros Mart nuotr.

Ir svečiams, ir mums, klaipėdiečiams, patiko ta italų „Širdis” – gal ir blizgučiai, gal menininkams ji ir kičinė atrodo, bet paprastiems žmonėms buvo gana smagu. Gera proga pakilti nuo sofų ir pajudėti. Dar gražiai buvo apšviesta ir Rotušė bei Dangės upė.

Tačiau prieš savo giminaičius vis tiek teko raudonuoti iš gėdos dėl kitko – labai prastai apšviestos likusios Klaipėdos senamiesčio dalies.

Į miesto centrą vykome visuomeniniu transportu, išlipome prie Senojo turgaus ir per jį ėjome į Teatro aikštę. Aplinkui – vos keli šviestuvai dega, teko blūdinėti patamsiais. O Aukštoji gatvė apskritai buvo neapšviesta – toje jos dalyje, kuri išeina iš turgaus iki to buvusio senojo paštelio pastato – nė vieno šviestuvo!

Kadangi mes žmonės prie jumoro, tai komentavome, jog bent pajutome tikrąją viduramažišką Klaipėdos dvasią.

O kalbant rimtai, keistokai atrodo per vadinamąjį Šviesų festivalį labai prastai apšviestos kitos, ne pagrindinės senamiesčio gatvės. Miesto centre tokia pati nejauki prieblanda, kaip ir ten, kur gyvename – Bandužių – Mogiliovo gatvių kiemuose.

Jei jau švenčiame Šviesų festivalį, gal reiktų miesto valdžiai pasirūpinti ir normaliai apšviesti ne tik vieną Turgaus g.?

Ar per rinkimų kampaniją užsiėmę miesto vadovai gyventojus, už kurių gerovę skelbiasi kovojantys, tiesiog pamiršo?

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Klaipėdos valdžios OBChSS ir liumpenai kovoja prieš kultūrą

Kai išgirstu žodį kultūra, norisi griebtis pistoleto. Vis dar tebesiginčijama, kuriam Adolfo Hitlerio parankiniui išsprūdo ši frazė. Tačiau panašu, kad ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos šviesų festivalis laukia paraiškų

VšĮ „Klaipėdos šventės“, organizuojanti Klaipėdos šviesų festivaį, kviečia Lietuvos ir užsienio menininkus, dizainerius, apšvietimo profesionalus, studentus, švietimo įstaigas teikti paraiškas ...
2023-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This