Tvarkys gatves, šaligatvius ir kiemus

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša apie šiais metais planuojamus atlikti gatvių, šaligatvių, pėsčiųjų takų bei kiemų remonto ir rekonstrukcijos darbus.

Ištisinė asfalto danga šiemet bus keičiama Gedminų, Šermukšnių bei Jurginų gatvėse. Vykdant darbus kartu bus sutvarkyti ir šaligatviai. Pirmieji kelininkų sulauks Gedminų gatvės gyventojai – rangos sutartis dėl remonto jau pasirašyta, darbai bus pradėti, kai tik leis oro sąlygos bei atsidarys karšto asfalto gamyklos. Kol jos neveikia, mieste remontuojamos tik avarinės būklės duobės, keliančios grėsmę eismui – tam naudojamas šaltas asfaltas, kuris yra gerokai brangesnis.

Planuojama pradėti tvarkyti ir senamiesčio dangas bei pritaikyti jas patogesniam judėjimui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pranešama, kad tęsis darbai Mokyklos, Tilžės gatvių ir Šilutės plento sankirtoje – ši žiedinė sankryža bus pertvarkoma į keturšalę. Taip pat bus rekonstruota į Kruizinių laivų terminalą vedanti Priešpilio gatvė – ji bus perkelta keliais metrais piečiau, taip atveriant kelią ateityje atkurti visą pilies žvaigždės kontūrą.

Iki vasaros sezono planuojama baigti Pamario gatvės rekonstrukciją – dar liko sutvarkyti prieigas, dalyje kelio pakloti viršutinę asfalto dangą, tačiau dėl to galimi tik minimalūs trumpalaikiai eismo apribojimai.

Darbai vasarą turėtų būti baigti ir Jūrininkų prospekte. Per šiuos metus taip pat bus pabaigti darbai Tauralaukio Akmenų, Vėjo, Debesų ir Smėlio gatvėse ar gatvių atkarpose, prasidės Pajūrio g. rekonstrukcija.

Šaligatviai bus atnaujinami Medžiotojų, Naikupės, I. Simonaitytės, Ligoninės, Nendrių, Pievų tako ir kt. gatvėse, taip pat bus tvarkomos Žvejų rūmų prieigos nuo Taikos pr. pusės bei Dailės akademijos prieigos nuo Aukštosios g. pusės.

Šiemet žadama baigti tiesti ir naują pėsčiųjų bei dviračių taką nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Danės upės, pradėti palei Taikos prospektą nuo Sausio 15-osios iki Kauno g. einančio pėsčiųjų tako rekonstrukciją.

Planuojama pradėti tvarkyti ir senamiesčio dangas bei pritaikyti jas patogesniam judėjimui. Šiemet judėjimo negalią turintiems asmenims, vaikiškiems vežimėliams bus pritaikyta Tiltų ir Turgaus gatvės sankryžos danga, taip pat šių gatvių susikirtimai su šalutinėmis gatvelėmis, tad kirsti šias gatves bus patogiau. Šiemet bus pradėti rengti ir kitų senamiesčio gatvių bei šaligatvių dangų sutvarkymo projektai (Žvejų, Sukilėlių, Teatro ir kt.), kurie bus įgyvendinti per kelerius metus.

Bus tęsiami darbai ir daugiabučių namų kiemuose. Per šiuos metus planuojama įrengti apie 600 vietų automobiliams, taip pat tęsti apšvietimo įrengimą – per 2019 metus bus apšviesti 26 kiemai, kurie apima 55 daugiabučius namus.

Skelbiama, jog iš viso minėtiems darbams atlikti šių metų biudžete suplanuota apie 14,5 mln. eurų.

2 Comments

  1. Jadvyga

    Didziulis eismas kastonu gve, nera saligatvio, Baisu ta gatve eiti. Vien tik pazadai, daugiau nieko.

    Reply
  2. Dainius

    Prasidės Pajūrio gatves rekonstrukcija – juokdariai melagiai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas

Valo gatves ir šaligatvius

Ištirpus sniegui ir atsižvelgiant į meteorologines sąlygas Klaipėdoje nuo vasario vidurio pradėtas intensyvus gatvių valymas nuo per žiemą jose susikaupusių ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This