Gatvių valymo mašinos – po pusmečio

Miestas, Svarbu

Iki dviejų metų ir dėl potencialių tiekėjų bylinėjomosi užsitęsusios gatvių valymo mašinų įsigijimo konkursinės procedūros pagaliau baigėsi – trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis su konkurso nugalėtoja tapusia bendrove „Alwark”.

Pagal sutartį bendrovė keturias 845 tūkst. vertės gatvių valymo mašinas turėtų perduoti per pusmetį.

„Alwark” komunalinės technikos pardavimų vadovas Tomas Samulionis (dešinėje) Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui įteikė sumažintą Klaipėdos gatves valysiančių mašinų modelį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, dabar jau bus pradėtos ruošti sąlygos šių mašinų operatoriaus konkursui.

„Iki šiol gatvės valomos pagal dvi sutartis su bendrovėmis „Žemkasa” ir „Ecoservice”  bei „Klaipėdos želdiniais”, kurie rūpinasi šaligatviais ir takais. Tačiau jų pajėgumai neužtikrina poreikio. Be to, reikalauti turėti pačią moderniausią techniką, kai tik trimečiai kontraktai, nelabai galima. Todėl nepasinaudoti galimybe gauti europinę paramą, kuri sudaro 85 procentus projekto vertės, būtų buvę nelogiška”, – sakė S. Budinas, apgailestavęs, kad dėl verslininkų ginčų teismuose visos konkursinės procedūros išsitempė iki beveik dviejų metų.

Tai esą buvo ypač apmaudu pernai, kai mieste buvo ženkliai viršyta oro tarša kietosiomis dalelėmis – Šilutės plente esanti stotelė fiksavo viršijimus 58 dienas, kai leistina norma yra 30.

Pasak direktoriaus, toliau vyksta kitas konkursas, kurio metu siekiama įsigyti tris šaligatviams bei takams ir vieną dar siauresniems objektams valyti skirtas mašinas.

„Alwark” komunalinės technikos pardavimų vadovas Tomas Samulionis teigė, kad į Klaipėdą bus atgabentos gamintojo „Johnston Sweepers” mašinos. Šalyje esą jau darbuojasi daugiau nei 60 šio gamintojo mašinų. Tokios vakuuminiu principu gatves valančios mašinos, kurias įsigija ir Klaipėda, esą užima apie 90 proc. Europos rinkos.  Automobiliams suteikiama 36 mėnesių garantija.

4 Comments

  1. Na

    Šios mašinos yra liaudiškai sakant šluotos-dulkių siurbliai. Panašios jau šluoja Klaipėdos gatves. O reikia gatvių plovimo mašinų.

    Reply
    • ezys

      Jorio nurodytam filmuke matosi, kad ne tik siurbia, sluoja, bet ir plauna 😉

  2. Gerhard

    Vaitkaus pazadas ivykdytas:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This