Patvirtino miesto biudžetą

Politika

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį patvirtino šių metų Klaipėdos biudžetą.

Jis kol kas siekia 183,5 mln. eurų, bet, anot Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės, dar turės būti tikslinamas, nes dar nėra žinoma dėl tokių tokių tikslinių dotacijų, kaip, pavyzdžiui iš Kelių fondo.

Šiemet planuojama imti 2,2 mln. paskolą – ji būtų skirta vadinamajai Šimtmečio mokyklai Žolynų kvartale statyti.

Patvirtintas biudžetas yra 9,9 % didesnis nei 2018 m. pradžioje patvirtintos pajamos. Pasak R. Kambaraitės, pajamos auga tik dėl europinės paramos ir tikslinių  ministerijų dotacijų.

„Gyventojų pajamų mokestis paliktas praėjusių metų lygyje dėl įvykusios mokesčių reformos”, – sakė R. Kambaraitė.

Ji taip pat informavo, kad šiemet planuojama imti 2,2 mln. paskolą – ji būtų skirta vadinamajai Šimtmečio mokyklai Žolynų kvartale statyti.

Beveik pusė miesto biudžeto – 89,8 mln. – skiriama švietimo sričiai, 22,4 mln. numatyta socialinei apsaugai, 21 mln. – poilsiui, kultūrai, 10,7 mln. – aplinkos apsaugai.

Už tokį biudžetą balsavo 22 miesto Tarybos nariai, susilaikė keturi – konservatoriai Rimantas Didžiokas, Tomas Meškinis, Arūnas Barbšys ir Nina Puteikienė.

Kartu Taryba pritarė mero Vytauto Grubliausko protokoliniam pavedimui įpareigoti Savivaldybės administraciją papildomai skirti 67 tūkst. eurų kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčiui padidinti. Lėšos turės būti numatytos tikslinant biudžetą. Dar tiek pat pagal kultūros ministro bei savivaldybių vadovų pasirašytą memorandumą iš valstybės biudžeto turėtų skirti Kultūros ministerija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This