Klaipėdiečiai pakėlė vokiečių publiką nuo kėdžių

Kultūra

Prieš kelias dienas Klaipėdos kamerinis orkestras grįžo iš savaitę trukusių koncertinių gastrolių Vokietijoje. Pianistės Guodos Gedvilaitės iniciatyva įvykusio turo metu klaipėdiečiai surengė net šešis koncertus.

Klaipėdos kamerinio orkestro gastrolės Frankfurte. R. Kunske nuotr.

Pasak Klaipėdos koncertų salės pranešimo, energingi orkestro ir pianistės pasirodymai, vasario 14 ir 15 dienomis įvykę Frankfurto Dr. Hoch’s konservatorijos Claros Schumann salėje, sukėlė audringas vokiečių publikos ovacijas. Bravo šūksniais buvo sutiktas tiek Roberto Schumanno Koncertas fortepijonui ir orkestrui, tiek Nijolės Sinkevičiūtės opusas „Kryžkelės apeigos“. Jo solo partiją užburiančiai atliko KKO meno vadovas violončelininkas Mindaugas Bačkus, kurio prašymu kūrinys ir buvo sukurtas.

Antrasis koncertas net pakėlė solidžią vokiečių publiką nuo kėdžių, ir ji stovėdama ilgai dėkojo atlikėjams. Lietuvos nepriklausomybės dienos išvakarėse jie nutiesė didingai skambantį muzikinį tiltą tarp Lietuvos ir Vokietijos.

Muzikinis tiltas fortepijono ir styginių garsiais suskambo ir Vasario 16 bei 17 dienomis Internationale Bad Wildunger Klaviertage festivalyje. G. Gedvilaitė yra šio, šiemet jau 10-ąjį kartą kurortiniame Bad Wildungeno miestelyje surengto festivalio meno vadovė. Beje, pasak Guodos, šioje vietoje porą kartų ilsėjosi Maironis, yra koncertavęs Jaša Heifecas.

Pilnutėlėje Wandelhalle Quellen salėje klaipėdiečių orkestras ir solistai G. Gedvilaitė, M. Bačkus ir vienai programai prie jų prisijungęs pianistas Gintaras Januševičius sulaukė šiltos ir nuoširdžios klausytojų reakcijos. Tarp jų buvo ir kelios Bad Wildungene gyvenančios lietuvės, po koncerto pasidžiaugusios galimybe išgirsti lietuvišką muziką ir kalbą nuostabios gamtos apsuptame Vokietijos kurorte.

„Esu sužavėta tokio profesionalumo. Tikrai nuostabu buvo panirti į garsų jūrą ir pleventi kartu su ja. Ačiū už šviežio oro gurkšnį kasdienybėje. Tai atgaiva kūnui ir sielai. Su nekantrumu lauksime kitų jūsų orkestro gastrolių, arba, jei sutaps, mielai apsilankysime koncertuose Lietuvoje,“ – po Vasario 16-osios gimnazijoje įvykusių paskutiniųjų turo renginių įspūdžiais dalinosi aktyvi lietuvių bendruomenės Vokietijoje narė Jurgita Noreikaitė-Pickel.

Teigiama, jog Klaipėdos kamerinio orkestro gastrolės Vokietijoje, dalinai finansuotos Klaipėdos miesto savivaldybės, pasiteisino su kaupu: iki šiol Klaipėdos koncertų salę pasiekia susižavėjusių klausytojų atsiliepimai, emocijų kupinos nuotraukos, vaizdo reportažai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Regionas

„N žemė" Neringoje: nuo įspūdingo grožio mišių iki prancūzų meilės himnų

Į dvidešimtuosius metus kopiantys „nepaklusnieji“ ir festivalis „N žemė“ šiemet poilsiautojus kviečia kiek daugiau nei savaitei įsikurti muzikoje su atlikėjais, ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This