Per Užgavėnes bus renkama Morė

Miestas

Kovo 3 d., sekmadienį, Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į Atgimimo aikštę, kur vyks Užgavėnės ‒ Morės rinkimai.

Čia nuo 14 val. bus galima susipažinti su pretendentėmis į Morės postą, balsuoti už patikusią kandidatę, įsivelti į linksmas persirengėlių provokacijas, gomurį pamaloninti tradiciniais Užgavėnių patiekalais ir kaip reikiant pasiautėti. 16 val. vyks Morės rinkimų rezultatų paskelbimas ir nugalėtojos pagerbimas ugnimi.

Artūro Šulco nuotr.

Užgavėnės suburia ir pavasario išsiilgusius, ir šaltojo sezono mėgėjus, mat ši šventė – virsmas į pavasarį, žiemos palydos, triukšmingas pavasario žadinimas. Klaipėdos etnokultūros centras kasmet rengdamas Užgavėnių šventę siekia, kad ji taptų šio laikmečio atspindžiu.

Kadangi šių metų Klaipėdos Užgavėnių tema – Morės rinkimai, atėjusieji į Atgimimo aikštę klaipėdiečiai galės deklaruoti gyvenamąją vietą, paklius į agitacinius rinkiminius štabus, kur knibždės velniai, raganos, giltinės, maumai, arkliai, ožkos, gervės, meškos, įvairūs užsieniečiai, ubagai, daktarai, vestuvininkai ir kitos būtybės.

Kiekvienas agituos balsuoti  už savo kandidatę – vieną iš dešimties pretendenčių. Morės rinkimuose dalyvaus: Vanta Piliulė (Sveikų ir gyvų sąjunga), Atraiža Morzytė-Špaklienė (Tituluotų gražuolių aljansas), Skiedra Bildaitė-Pliauskė (Veidmainių atsimainymo frontas), Smulka Verslytė (Versliukų startuolių partija), Cypa Bildė-Tildė (sąjūdis „Decibelai ir dažniai“), Rykštė Nesmurtinė (rinkimų komitetas „Ant bangos“), Fainutė Linksmaitė (Baliauninkų aljansas), Papjė Mon-Von (Internatijonal proveržis „Plius minus“), Čiakra Guru (Dzin logikos proveržis), Asaba Pamėklienė (savarankiškai pasikėlusi).

Ar pavyks per šiuos rinkimus išvengti korupcinių elementų, paaiškės šventės metu. Rinkimų aktualijas praneš Atgimimo aikštėje girdimas Užgavėnių radijas „Tararai“. Balsavimo eigą stebės asociacija „Darbinės pirštinės“. Morės rinkimų rezultatus paskelbs Lašininis ir Kanapinis, tačiau kivirčo ir grumtynių jiems išvengti nepavyks.

Rinkimus nugalėjusi Morė bus pagerbta plojimais ir iškilmingais ugnies liežuviais, patrauksiančiais iš mūsų gyvenimo visas negandas ir blogybes.

Organizatoriai ragina atiduoti balsą Morės rinkimuose kovo 3 d. ir primena, kad ir ką beišrinktum, pavasaris vis tiek ateis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Žiemą varys dar kartą - tikrąją Užgavėnių dieną

Nors sekmadienį klaipėdiečiai jau atšventė Užgavėnes, tikrąją jų dieną, vasario 13-ąją, antradienį, Klaipėdos universiteto botanikos sodas kviečia burtis į būrį ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Vietoj Morės degino blogį

Įvykiai Ukrainoje pakoregavo ir tradicines Užgavėnių švenčių linksmybes. Kaip išvakarėse skelbė organizatoriai – Klaipėdos etnokultūros centro atstovai – į vieną ...
2022-02-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Užgavėnių miestelyje išvarė žiemą

Klaipėdos etnokultūros centras sekmadienį pakvietė klaipėdiečius į Jono kalnelyje vykusį Užgavėnių miestelio  pristatomąjį renginį.
2018-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This