Pirmąsyk bus atšildomos „Independence” talpos

Uostas ir jūra

AB „Klaipėdos nafta“ pranešė, jog šeštadienį kartu su suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) laivo-saugyklos „Independence“ savininke „Hoegh LNG“ pradės vykdyti iš anksto suplanuotus laivo techninės patikros ir priežiūros darbus.

Pirmą kartą nuo „Independence“ veiklos pradžios bus atšildytos keturios 170 tūkst. kub. m SGD talpinančios laivo talpos. Įprastai tokio dydžio laivas turėtų keliauti iki jį gebančios priimti laivų statyklos užsienyje, tačiau darbai bus atliekami Klaipėdoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kas penkerius metus patikrinti SGD laivo-saugyklos su išdujinimo įrenginiu (angl. FSRU) korpusą, įrangą bei talpas privaloma pagal laivui suteiktos DNV GL klasės bei registracijos šalies reikalavimus. Tokios apimties „Independence“ techninės patikros ir priežiūros darbai bus atliekami pirmąsyk.

Planuojama, kad preliminariai iki kovo pabaigos truksiančių patikros darbų metu pirmą kartą nuo „Independence“ veiklos pradžios bus atšildytos keturios 170 tūkst. kub. m SGD talpinančios laivo talpos. Tokiu būdu specialistai iš vidaus galės įvertinti talpyklų būklę. Planuojama, kad įprastinę -160 C laipsnių temperatūrą į talpas grąžins kovo pabaigoje į Klaipėdą atvyksiantis SGD dujovežis.

„KN ir „Hoegh LNG“ specialistų profesionalumo dėka nuo terminalo veiklos pradžios 2014 m. nesame užfiksavę nė vieno darbų saugos pažeidimo ar incidento, o atlikus techninę patikrą rinkos dalyviams SGD terminale ir toliau galėsime teikti aukščiausius saugumo standartus atitinkančias, patikimas ir efektyvias gamtinių dujinių išdujinimo ir perkrovimo paslaugas“, – pranešime spaudai cituojamas Mindaugas Jusius, KN generalinis direktorius.

Anot pranešimo, KN ir „Hoegh LNG“ specialistų pastangomis pasiekta, kad visi reikalingi darbai būtų atliekami Klaipėdoje, mat įprastai tokio dydžio laivas turėtų keliauti iki jį gebančios priimti laivų statyklos užsienyje. Numatytiems darbams atlikti bus pasitelkta apie 50 Lietuvos ir užsienio šalių rangovų atstovų. Atliktus darbus vertins tarptautinės bendrovės DNV GL inspektoriai.

„Darbuotojų profesionalumo dėka „Independence“ patikros metu liks Klaipėdoje ir tai gerokai sumažins darbų kaštus, o į Klaipėdą mėnesiui atvyksiantys specialistai iš užsienio kurs pridėtinę vertę visam miestui. Svarbu ir tai, kad šiandien pasaulyje kol kas nėra ilgametės praktikos, kaip tikrinti SGD laivus-saugyklas su išdujinimo įrenginiais, tad mūsų patirtis virs kontroliuojančių institucijų gairėmis atlikti analogiškų SGD laivų-saugyklų patikras kitur pasaulyje“, – sakė Mindaugas Jusius.

KN valdomo SGD terminalo Klaipėdoje veikla dėl planinių remonto darbų laikinai stabdoma kasmet, o nuodugnią terminalo ir SGD laivo-saugyklos apžiūrą bendrovė įpareigota atlikti kas penkis metus. Siekiant efektyviai valdyti veiklą SGD terminalo klientai apie numatomus darbus buvo informuoti prieš pusmetį, į tai buvo atsižvelgta planuojant 2019 m. dujų metų grafiką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos SGD terminale - išskirtinė operacija

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad jos valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale Klaipėdoje vyko neeilinė perkovos operacija: iš ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This