Startui besiruošiantis „Atlantas” dar kuopia šiukšles

Sportas, Svarbu

„Labai tikiuosi, kad komanda tikrai bus konkurencinga ir nebus tas skriaudžiamas klubas, pas kurį visi važiuodami galvos, jog bus trys taškai. Didelius tikslus kelti kol kas yra sudėtinga. Minimalūs tikslai yra išlikti A lygoje, skolų naštą susimažinti arba visiškai likviduoti. Bet koks kareivis nenori būti generolu? Žinant pavardes, kurios gali atstovauti klubui, galimą papildymą, aš tikiuosi, kad esant sėkmei gal ir pavyktų iškovoti pakankamai aukštą vietą”, – taip penktadienį surengtos spaudos konferencijos metu sakė naujasis Klaipėdos „Atlanto” savininkas advokatas Vidas Adomaitis.

„Dalininkų pasikeitimas stringa dėl techninių priežasčių, bandoma iškuopti tam tikras šiukšles, kurios vis dar yra klube ir artimiausiu metu jau matysis tiek dalininkų pokyčiai, tiek ir naujas vadovas, dėl kurio dar bus sprendžiama. Šiai diena Vacys Lekevičius dar yra de jure vadovas”, – apie tai, kodėl Registrų centro dokumentuose dar nesimato pokyčių sakė naujasis klubo savininkas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jo, preliminariai klubo biudžetas bus 350-400 tūkst. eurų, „bet nuo miesto požiūrio ir kelių žaidėjų apsisprendimų – ar jie sudarys sutartis su naujais klubais ar ne”, biudžetas esą gali dar ir papilnėti.

V. Adomaitis teigė, kad audito išvadą dėl tikslios klubą valančios viešosios įstaigos padėties turėjo gauti prieš kelias dienas, bet tai užsitęsė, „nes darbo ten tikrai yra daug”.

„Objektyvūs skaičiai bus artimiausiu metu. Šiai dienai vyksta derybos su kreditoriais, skolų restruktūrizavimas, monitoringas. Vyksta ir pokalbiai su potencialiais rėmėjais. Yra daug nematomo sunkaus, juodo darbo. Su dalimi žaidėjų, su kuriais jau pavyko susitarti, jau vyksta daliniai atsiskaitymai”, – teigė V. Adomaitis.

Jis teigė, kad penktadienį ketina susitikti ir su „Sodros” Klaipėdos skyriaus atstovais bei aptarti skolų gražinimo reikalus. „Sodros” Klaipėdos skyriaus vadovas Valdemras Anužis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino apie tokį susitikimą. Pasak jo, „Sodra” tikrai darys viską, ką leidžia teisės aktai, kad padėtų klubui ir neskubės imtis tokių drastiškų veiksmų kaip bankroto inicijavimas. Šiai institucijai VšĮ „Atlanto” futbolo klubas skolos pradėjo kauptis nuo pernai kovo ir vienu metu buvo pasiekusios daugiau nei 7400 eurų. Pernai metų pabaigoje jos siekė apie 2500 Eur.

V. Adomaitis paaiškino ir kodėl iki šiol Registrų centre nėra duomenų apie įstaigos dalininkų ir vadovo pasikeitimą.

„Dalininkų pasikeitimas stringa dėl techninių priežasčių, bandoma iškuopti tam tikras šiukšles, kurios vis dar yra klube ir artimiausiu metu jau matysis tiek dalininkų pokyčiai, tiek ir naujas vadovas, dėl kurio dar bus sprendžiama. Šiai diena Vacys Lekevičius dar yra de jure vadovas”, – sakė naujasis klubo savininkas.

INFORMACIJA

Klaipėdos „Atlanto“ komandą treniruos 42 metų latvis Viktoras Dobrecovas. Buvęs Latvijos rinktinės puolėjas anksčiau vadovavo „Liepaja“ ekipai. Trenerio asistentas – Donatas Navikas. 

Trečiadienį surengtoje treniruotėje jau treniravosi apie 20 potencialių klubo žaidėjų, tarp kurių buvo Andrius Bartkus, Tadas Labukas, Gediminas Kruša, Lukas Paukštė, iš Marijampolės „Sūduvos“ atvykęs 32 metų krašto gynėjas Marius Činikas, yra pasiektas žodinis susitarimas su Darvydu Šernu, Vytautu Lukša. 

„Atlantas“ sezoną pradės jau kovo 2 dieną Klaipėdoje, kai susitiks su „Kauno Žalgiriu“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Vienišo asmens išmoką gauna 230 tūkst. žmonių: ji skiriama be prašymo

„Sodra“ praneša, jog šiais metais numatyta skirti per 110 mln. eurų vienišo asmens išmokoms – jas gauna visi Lietuvoje gyvenantys ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This