Mirė I. Simonaitytės bibliotekos direktorė

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka pranešė, kad eidama 51-uosius metus penktadienį mirė jos direktorė Laima Pačebutienė, šias pareigas laimėjus konkursą pradėjusi eiti tik nuo šių metų pradžios.

Manto Bučnio nuotr.

Vilniaus universitete įgijusi aukštos kvalifikacijos bibliotekininko bibliografo diplomą ir VU Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institute ryšių su visuomene profesines studijas baigusi Laima Pačebutienė bibliotekoje dirbo nuo 1991 metų.

„Netekome didžio žmogaus ir nuoširdžios, ištikimos, išmintingos bičiulės ir vadovės. Laima Pačebutienė bibliotekai dovanojo 29–ius savo gyvenimo metus, dovanodama savo dėmesį ir meilę tiek įstaigai, tiek jos darbuotojams. Ji didžiavosi būdama klaipėdietė, jai rūpėjo kas vyksta mieste ir visada siekė prisidėti prie miesto gerovės. Laima yra organizavusi ne vieną konferenciją, rengusi projektus, sėkmingai įgyvendinusi ir pristačiusi jų rezultatus visuomenei ir bibliotekų bendruomenei, nuolat skatino bibliotekų bendradarbiavimą šalyje ir plėtojo jį tarptautiniu lygmeniu, organizavo edukacines profesinio pažinimo ir kvalifikacijos tobulinimo keliones bibliotekų specialistams, buvo Klaipėdos knygų mugės organizatorė ir siela. Bibliotekos bendruomenė reiškia nuoširdžią užuojautą šeimai ir artimiesiems”, – rašo bibliotekos kolektyvas.

Pirmadienį „nuoširdžią užuojautą šeimai ir artimiesiems, bendradarbiams ir draugams, visiems pažinojusiems šią šviesią asmenybę” išreiškė ir Kultūros ministerija.

Šį sausį duodama interviu „Atvirai Klaipėdai”  Pačebutienė sako galinti tik pasidžiaugti, kad prieš 28 metus pasirinko bibliotekininkės specialybę.

„Matyt, turėjau gerą nuojautą, kad tai – neribotų galimybių profesija. Kai baigiau vidurinę mokyklą, bibliotekininko profesija dar buvo populiari. Mūsų kurse buvo 100 žmonių. Tik po to viskas sunyko…”, – tada sakė ji.

Nuo vasario 24 d. 15 val. su velione atsisveikinti bus galima Kretingos laidojimo namuose „Rimtis“ Didžiojoje salėje (Darbėnų pl. 2, Padvarių kaimas, Kretingos raj.).

Vasario 26 d. 11 val. velionė bus palydėta į amžinojo poilsio vietą Kretingos kapinėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas

Senojo pašto likimas: savivaldybė pateikia dar vieną versiją

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pirmadienį pareiškus, kad uostamiesčio savivaldybė stabdo buvusių centrinių pašto rūmų atgaivinimo procesą, pastaroji trečiadienį išplatintame pranešime ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This