Baltijos lygos ketvirtfinalyje „Dragūnas” susitiks su „Šviesa”

Sportas

Sekmadienį Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas” išvykoje Estijoje sužaidė paskutines Baltijos rankinio lygos reguliaraus sezono rungtynes. Rezultatu 33:23 (16:10) nugalėta HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper”.

rkdragunas.lt nuotr.

Kaip ir šeštadienio rungtynėse su suomiais „Cocks”, Klaipėdos komanda visą rungtynių laiką buvo priekyje. Skirtingai nuo rungtynių su suomiais, šįkart „Dragūnas” turėjo progą susikrauti dviženklę persvarą.

Vis dėlto rungtynės nebuvo lengvos, kaip gali atrodyti, ypač rungtynių pradžia. Pirmąjį kėlinį „Dragūnas” žaidė susikaupęs, tad pavyko laikytis numatytų uždavinių. Kėlinio pabaigoje pagrindinis varžovų gynėjas už grubų Klaipėdos komandos žaidėjo stabdymą gavo raudoną kortelę, o vienintelis „Kehros” vartininkas tuo metu patyrė traumą. Po to į vartus stojo „Kehros” aikštės žaidėjas.

Nors buvo baiminamasi, kad tai galėjo atpalaiduoti „Dragūno” žaidėjus ir mobilizuoti priešininkus, vis dėlto pavyko atsilaikyti.

„Būtinai reikėjo laimėti, tai ir padarėme. Mano nuomone, šiemet Baltijos lygoje žaidžiame geriau nei Lietuvos čempionate. Tikrai kartais demonstruojame solidų ir brandų žaidimą. Jeigu kas nors sezono pradžioje man būtų pasakęs, kad nugalėsime tokias komandas kaip „Cocks”, „Serviti”, ZTR, lygiosiomis sužaisime su SKA, būčiau sakęs, kad tai nerealu. Tačiau apetitas auga bevalgant”, – komentavo „Dragūno” vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Trenerio teigimu, jeigu žaidžiant namuose būtų pavykę nugalėti Polvos „Serviti”, „Dragūnas” galėjo jau dabar būti užsitikrinęs vietą finalo ketvertą.

„Kaip bebūtų, svarbiausia jame būti, nesvarbu, kuriuo keliu mes į finalo ketvertą nueisime – ilgesniu ar trumpesniu, tiesesniu ar aplinkui. Mūsų tikslas – ten būti”, – sakė „Dragūno” strategas.

Pasibaigus reguliariam Baltijos lygos sezonui, paaiškėjo, kad „Dragūnas” atkrintamosiose susitiks su Vilniaus „Šviesa”.

Kitos atkrintamųjų poros: Dobelės „Tenax” (Latvija) žais su Zaporožės ZTR (Ukraina), Ryhimakio „Cocks” (Suomija) – su Polvos „Serviti” (Estija). Vietą finalo ketverte jau gavo A grupėje pirmąją vietą užėmę Minsko SKA (Baltarusija) rankininkai.

Pasak A. Juškėno, galbūt būtų buvę įdomiau žaisti su latviais, bet smagu dėl to, kad jau dabar aišku, jog bent viena Lietuvos komanda tikrai bus finalo ketverte – ko jau senokai nebuvo.

„Nors oficialiai B grupės komandos įvardintos silpnesnėmis, mūsų varžovai bus „Šviesos” rankininkai ir jau dabar galiu pasakyti, kad tai bus bus bekompromisė kova”, – apie būsimas atkrintamųjų rungtynes sakė A. Juškėnas.

Trenerio teigimu, prigijo naujas Baltijos lygos čempionato formatas, kai komandos varžosi dviejose pagal ekipų pajėgumą sudarytose grupėse – A ir B.

„Tai formatas, kurį Baltijos čempionato organizatoriams siūliau gal prieš dvejus metus. Tai tikrai pasiteisino, nes abiejuose pogrupiuose buvo rungtynių, kurios vyko labai įtemptai, iki pat reguliaraus sezono pabaigos komandų vietos nebuvo aiškios, bent jau mūsų grupėje”, – sakė A. Juškėnas.

STATISTIKA

„Dragūnas”: Benas Butkus, Karolis Bliuvas, Gytis Šmantauskas – po 5 įvarčius, Karolis Stropus, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas – po 3, Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas, Modestas Vaitekūnas – po 2, Mykolas Lapiniauskas, Gintaras Cibulskis, Gabrielius Virbauskas – po 1 įvartį.

„Kehra”: Kaspar Lees – 5 įvarčiai, Sergio-Silver Kreegimaa – 4, David Mamporia, Janar Magi – po 3, Andrei Vakhnovich, Uvis Strazdinš, Dmytro Yankovskyi – po 2, Tanel Vilks, Raiko-Rait Kreegimaa – po 1 įvartį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This