Bandys prikviesti Europos jaunimo vaikinų krepšinio čempionatą

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Kolegija pirmadienį vienbalsiai nusprendė, kad uostamiestis turėtų priimti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pasiūlymą teikti paraišką dėl 2020 m. Europos U20 jaunimo vaikinų krepšinio čempionato surengimo.

Sėkmės atveju Klaipėdos valdžia prie šio reginio organizavimo prisidėtų apie 130 tūkst. eurų, kurie būtų skirti „Švyturio” arenos ir LCC universiteto salės nuomai.

Pernai Vokietijoje, Chemnice, vykusiame 2020 m. Europos U20 jaunimo vaikinų krepšinio čempionate lietuviai liko devinti. Šiemet šis čempionatas vyks Izraelyje, Tel Avive. fiba.basketball nuotr.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas Kolegijos posėdžio metu teigė, kad LFF tokį klausimą kėlė jau ne kartą.

„Pirmą kartą arenos valdytojai buvo nurodę labai didelę sumą. Dabartinis jų pasiūlymas – 133 tūkstančiai eurų už 14 dienų”, – sakė S. Budinas.

Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė patikslino, kad su LCC universitetu dar smulkmenos nebuvo derintos, bet jei dalis treniruočių vyktų jo salėje, arenos nuomos kaina galėtų dar šiek tiek mažėti. Bet kokiu atveju žadama, kad būtų įsitenkama į minėtąją sumą.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas politikams sakė, kad bus gerbiamas bet koks jų sprendimas, bet kartu priminė, kad Klaipėda turi stiprių kozirių dėl arenos lankomumo rodiklių krepšinio rungtynių metu, čia jau surengtų renginių, „Neptūno” dalyvavimo FIBA Čempionų lygoje. Jis taip pat akcentavo, kad paraišką FIBA norima pateikti dar kovo pradžioje, kad būtų mažesnė konkurencija.

Pasak M. Špoko, iš viso renginio metu į Klaipėdą porai savaičių atvažiuotų apie 500 užsieniečių – žaistų 16 komandų.

„Tikslas – turėti gražų renginį. Jis vyktų liepos pradžioje. Varžybų lankymas, ko gero, būtų nemokamas, nebent finaliniuose etapuose gal reikėtų simbolinio mokesčio dėl srautų reguliavimo”, – sakė LKF sekretorius.

Kolegija šiai iniciatyvai pritarė bendru sutarimu. Gavus FIBA palaiminimą, kitų metų miesto biudžete būtų formuojama atitinkama išlaidų eilutė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

LCC pateko į „BioSil-Baltijos lygos“ finalo ketvertą

Linos Loceniece vedamas Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas ketvirtadienio vakarą pasiekė triuškinamą pergalę. Uostamiesčio krepšininkės namie 95:44 (25:17, 17:12, 33:7, 20:8) ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This