Kretingos Pranciškonų gimnazija viešumo nenori

Regionas, Svarbu

Kretingoje įsikūrusi ir krikščioniškas vertybes propaguojanti Prančiškonų gimnazijos vadovybė nenoriai komentuoja pirmadienį tarp gimnazistų įvykusį konfliktą, po kurio nukentėjusiam moksleiviui net prireikė medikų pagalbos.

Kretingos pranciškonų gimnazija. Vikipedijos nuotr.

Policijai oficialiai pranešus, kad pirmadienį apie 11. 40 val. minėtoje gimnazijoje buvo užpultas ir sumuštas nepilnametis, apie įvykį plačiau norėjome sužinoti iš pirmų lūpų – gimnazijos vadovybės.

Telefonu atsiliepusi direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rūta Jankuvienė sakė pati nežinanti konflikto esmės ir patarė kreiptis į mokyklos direktorių arba socialinę pedagogę Viją Zujevaitę – Srėbalienę.

Pastaroji, sužinojusi, apie ką norėtume pakalbėti, greitakalbe išbėrė nieko komentuoti negalinti esą dėl asmens duomenų apsaugos, nors nei moksleivių amžiaus, nei juoba pavardžių jos neketinome klausti. Tačiau socialinė pedagogė iškart padėjo telefono ragelį.

Nekalbus buvo ir iš antro karto per sekretorę pasiektas gimnazijos direktorius Alvydas Virbalis.

„Du moksleiviai netilpo tarp durų ir susistumdė”, – lakoniškai situaciją apibūdino direktorius, pridūręs, jog nėra medikas ir todėl negali komentuoti nukentėjusiojo moksleivio būklės.

Paklaustas, ar nukentėjusįjį gimnazistą sumušęs, kaip teigia policija, kitas mokinys yra konfliktiškas, direktorius sakė to irgi komentuoti negalįs, tačiau patikino, jog su abiejų moksleivių tėvais ir pačiais moksleiviais bus kalbama, „kaip paprastai kad būna”.

„Sakau, paprastą dieną mokiniai nepasidalino praėjimu į mokyklą”, – pokalbį su žurnaliste baigė A. Virbalis.

Tuo metu policija skelbia, kad gimnazijai priklausančiame pastate, pirmajame aukšte, buvo užpultas ir sumuštas nepilnametis, gim. 2002 m.

Policijos suvestinėje teigiama, jog ligoninės Priėmimo skyriuje vaikinui buvo diagnozuotas akies voko ir periokulinės srities sumušimas, kitų galvos sričių paviršinis sužalojimas, nubrozdinimas, peties ir žasto sumušimas.

Pranešama, kad po apžiūros ir medikų suteiktos pagalbos paauglys išleistas gydytis ambulatoriškai.

2 Comments

  1. Mama

    VIEŠA PASLAPTIS KAD BŪTENT ŠIOJE ĮSTAIGOJE PATYČIOS TARP MOKSLEIVIŲ TOKIOS ŽIAURIOS, KAD SUNKU PATIKĖTI KATALIKIŠKU AUKLĖJIMU. VISI VISKĄ ŽINO, BET TYLIAI UŽGLAISTO. TĖVELIAMS LINKIU NENULEISTI RANKŲ IR SIEKTI VIEŠUMO.

    Reply
  2. Karolis

    Liūdniausia šioje istorijoje tai, kad šios gimnazijos administracija ne tik kad nenoriai bendrauja su žiniasklaida, bet tai, kad nuo pat įvykio iki šiol nesiteikė net susisiekti su sumušto jaunuolio tėvais…Tik sekančią dieną atsiuntė el. žinutę „apgailestaudami dėl incidento” ir pasiūlė psichologo pagalbą. Sutinku, kad tai procedūriniai veiksmai, bet kur paprastas žmoniškumas? Nei skambučio iš klasės auklėtojos, nei iš gimnazijos direktoriaus.
    Esu sumušto jaunuolio tėvas. Už savo sūnų galiu guldyti galvą – auklėju būti doru ir atsakingu žmogumi. Jis užsistojo silpnesnius ir dėl to pats nukentėjo. Nelaikau jokios neapykantos jį sumušusio jaunuoliui, ar jo tėvams, tiesiog apmaudu, kad dėl įvykio pats turiu kreiptis į „švietimo” įstaigą dėl aplinkybių. Visas incidentas yra nufilmuotas gimnazijos apsaugos kameromis ir anot, spec. pedagogės, aiškiai matosi, kaip mūsų sūnus buvo sumuštas. Kai paprašiau leisti peržiūrėt (ne gauti) įrašą, man buvo atsakyta, kad gimnazija to padaryt negali. Įrašo nesiteikia parodyt ir Kretingos policija.
    Tai va tokios Pranciškonų gimnazijos „krikščioniškos vertybės”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Jubiliejinė šv. Pranciškaus Asyžiečio savaitė Pranciškonų gimnazijoje

„Daryk mažai dalykų, bet daryk juos gerai, paprasti džiaugsmai yra šventi“, – teigia šv. Pranciškus Asyžietis. Šių metų spalio pirmoji ...
2022-10-10
Skaityti daugiau

Veidai

Kretingiškis gimnazistas - tarptautinės olimpiados bronzos medalininkas

Džiugios naujienos pasiekė Kretingą iš nuotoliniu būdu Italijoje, Aostos slėnyje, vykusios 15-os tarptautinės geomokslų olimpiados „IESO2022“. Lietuvos mokiniai iškovojo ne ...
2022-09-21
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarp aktyviausiai žingsniuojančių mokyklų - ir moksleiviai iš pajūrio

Žemas fizinis mokyklinio amžiaus vaikų aktyvumas – viena ryškiausių ne tik pasaulio ar Europos, bet ir Lietuvos sveikatos apsaugos problemų. ...
2021-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This