„CityBee“ nuomos ir elektroninius paspirtukus

Transportas

Bendrovė „CityBee“ praneša, kad nuo kovo pradės teikti ir el. paspirtukų dalijimosi paslaugą. Ja naudotis bus galima ir Klaipėdos regione.

„Konkretus starto laikas priklausys ir nuo oro sąlygų“, – pranešime spaudai cituojamas „CityBee“ vadovas Lukas Yla.

Naudotis „CityBee“ el. paspirtukais galės asmenys nuo 18 m.

Planuojama, kad Klaipėdoje ir pajūrio regione bus nuomojama 200 el. paspirtukų. Laikui bėgant paspirtukų skaičius esą gali kisti, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.

„Pavyzdžiui, vasarą, tikėtina, pajūryje gerokai padidinsime paspirtukų skaičių, nes ten padaugės žmonių, tad ir šios mobilumo paslaugos paklausa išaugs“, – aiškina „CityBee“ vadovas.

Atlikusi įvairius bandymus su skirtingų gamintojų el. paspirtukais, „CityBee“ pasirinko „Segway“ ir „Inokim“ bendrovių gaminius. Visi jie su visiškai įkrauta baterija įveiks 35–40 km atstumą ir galės pasiekti maksimalų 25 km/h greitį.

„Pradėti kelionę mūsų el. paspirtuku bus labai paprasta – tereiks nuskenuoti ant jo esantį QR kodą. Naudotojai el. paspirtukų lokaciją ir baterijos įkrovimo lygį matys toje pačioje programėlėje, kuri naudojama „CityBee“ automobilių rezervavimui. Visuose „CityBee“ paspirtukuose bus įmontuota speciali įranga, kuri leidžia matyti el. paspirtuko buvimo vietą, važiavimo greitį. Jeigu paspirtuku bus bandoma pasinaudoti be rezervacijos, ši sistema blokuos paspirtuko ratus ir juo važiuoti nepavyks“, – sakė L. Yla.

Jo teigimu, papildomą paspirtukų apsaugą užtikrinti padės ir policija. Pareigūnai specialiu būdu pažymės visas naująsias „CityBee“ transporto priemones.

Anot L. Ylos, el. paspirtukų įkrovimu, plovimu, logistika ir kitais būtinais dalykais rūpinsis dedikuota „CityBee“ komanda.

„Nors daugelis Europos miestų yra labai skirtingi ir turi unikalias transporto sistemas bei problemas, visus juos, taip pat ir Lietuvos didmiesčius, sieja vienas bendras bruožas – beveik 60 proc. juose atliekamų kelionių atstumai yra mažesni nei 5 km, o net 70 proc. iš jų apskritai siekia vos 3 km. Tokį atstumą įveikti pėsčiomis ne visada yra patogu, o automobiliu važiuoti kelis kilometrus, atrodo, irgi nelogiška. Tad el. paspirtukai bus ta trūkstama tarpinė mobilumo grandis, leidžianti patogiau ir efektyviau įveikti trumpas distancijas mieste. Važiuoti dviračiu į darbą, pasimatymą ar kokį renginį dažnam nėra patrauklu dėl suprakaitavimo, kuris tampa ypač aktualiu iššūkiu karštomis vasaros dienomis. Be to, dviračiai užima daug vietos, yra sunkūs. El. paspirtukai eliminuoja šias problemas – jais važiuodamas nesuprakaituoji, o ir atrodai stilingai“, – sakė pašnekovas.

Naudotis „CityBee“ el. paspirtukais galės asmenys nuo 18 m. Jie privalės laikytis tokių pačių taisyklių kaip ir įprastų bei el. dviračių vairuotojai. Tai reiškia, kad važiuoti el. paspirtukais bus galima dviračių takais ir jiems skirtomis juostomis, o jei tokių nėra – šaligatviais.

1 Comment

  1. Sandra

    Sveiki, rasot kad el.paspirtukais vaziuoti saligatviais, bet kad jie vaziuoja automobiliu juosta, uzima visa kelia ir nesitraukia. Jie kartu su masinom vaziuoja

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Svaidėsi grasinimais „Boltui”

„Aš paprašiau sustabdyti leidimo išdavimą”, „Yra variantas, kad uždrausime šitą paslaugą”, „Įmonė galės pasirinkti eiti į teismą, mes priimsime sprendimą: ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje prie mokyklos pavogti du paspirtukai

Ketvirtadienį Kretingoje siautėjo paspirtukų vagys. Pusantros valandos laikotarpyje prie mokyklos Vilniaus g. dingo du paspirtukai. Pirmojo pasigesta apie 14 val. ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Peržengė mandagaus kvailumo ribas

„Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) ir toliau atsisako pavežti vaikus su paspirtukais. Apsvaigusius, prasto kvapo benamius, žmones su įvairaus dydžio ir ...
2023-08-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This