Palangoje atidarytas naujas baseinas

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Palangoje penktadienį duris atvėrė naujas baseinas su sveikatingumo centru.

„Išaušo ilgai laukta diena – Palanga beveik 15 metų neturėjo baseino, kuriame galėtų mokytis plaukti mūsų vaikai, kur vyktų sporto varžybos, kur galėtų lankytis mūsų miesto gyventojai ir svečiai. Už tai, kad šiandien atidarome šį ne tik palangiškiams svarbų objektą, esame dėkingi Vyriausybei, skyrusiai 50 procentų baseino statyboms reikalingų, Savivaldybės tarybai už vieningus sprendimus, Savivaldybės administracijai už tarsi nematomus, bet labai svarbius darbus – viešųjų pirkimų procedūras, dokumentacijos tvarkymą, rangovams – bendrovei „Conresta“, – baseino atidarymo metu kalbėjo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Galės vykti plaukimo varžybos

Baseinas pastatytas Kretingos gatvėje, šalia dviejų Palangos mokyklų. Vadovaujantis Savivaldybės tarybos sprendimu, šiame baseine vyks nemokamos kūno kultūros pamokos. Vaikai bus mokomi saugiai elgtis vandenyje bei plaukti, o vyresni mokiniai – tobulinti plaukimo įgūdžius.

Didžiausias dėmesys, įrengiant baseiną, buvo skirtas sportininkų poreikiams – jiems pritaikytas baseinas yra 25 m ilgio 8 plaukimo takelių. Tiek jis, tiek baseine sukomplektuota ir įdiegta sportinė įranga (laiko fiksavimo sistema su atskira švieslente ir lietimo panelėmis, plaukimo lynai su bangų gesinimo įranga, starto bokšteliai šuoliams į vandenį su integruotais sensoriais ir kt.) atitinka tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus, todėl Palangos baseine bus galima vykdyti įvairias plaukimo varžybas, taip pat ir tarptautines.

Baseinų zonoje įrengtos 150 vietų tribūnos, kabinetai treneriams, medicinos personalui bei teisėjams.

Greta sportinio baseino įrengtas 13 m ilgio 2 takelių baseinas, skirtas vaikams mokyti plaukti.

Palangos savivaldybės pranešime teigiama, kad viena iš šalies viešuose baseinuose analogų neturinčių čia panaudotų naujovių – įranga, kurios dėka yra galimas sportinio ir vaikų baseinų vandens paviršiaus uždengimas automatinėmis iš vandens iškylančiomis žaliuzėmis su specialiomis ant vandens plaukiojančiomis PVC panelėmis. Tai užtikrina mažesnį vandens garavimą į aplinką, padeda palaikyti stabilią baseinų vandens temperatūrą bei sumažinti vandeniui pašildyti reikalingos energijos poreikį, taip pat užtikrina geresnį patalpų mikroklimatą.

Energiją baseinui gamina ant pastato stogo sumontuoti saulės kolektoriai.

Dar viena naujausia ir pažangiausia technologija buvo pasitelkta sprendžiant baseino vandens valymo klausimą – siekiant minimalizuoti vandeniui valyti reikalingų chemikalų naudojimą, Palangos baseine vandens filtrų užpildams naudojami stiklo rutuliukai, apdirbti „nano“ būdu.

Pastate įrengta ir sveikatingumo zona, kurioje yra du baseinai suaugusiems ir vaikams su masažinėmis sistemomis, kitais įrenginiais.

Taip pat įrengtas ir kūdikiams skirtas negilus baseinėlis su delfino kompozicija dugne. Atskirai įrengta sūkurinė vonia, talpinanti apie 15 pramogautojų, dvi garinės pirtys. Baseinų ir SPA zonose vienu metu gali lankytis 250 žmonių.

Pietvakarinėje pastato dalyje įrengtos 220 kv. metrų ploto patalpos sporto ir treniruoklių salei su atskiromis rūbinėmis, skirtomis vyrams ir moterims. O šiaurinėje dalyje – atskirą įėjimą turinti miesto viešoji pirtis su garine sauna. Pirtis talpina iki 50 lankytojų, joje yra persirengimo patalpos, dušinės, sanitariniai mazgai 25 moterims ir 25 vyrams.

Anot pranešimo, Palangos baseinas yra vienas iš pirmųjų, o gal ir vienintelis šalyje, maksimaliai pritaikytas žmonėms, turintiems judėjimo ar regėjimo problemų. Jiems yra užtikrinta galimybė saugiai ir patogiai patekti į visas baseino pastato zonas bei naudotis teikiamomis paslaugomis. Visose zonose įrengti vedimo takai regėjimo problemų turintiems lankytojams, dušinėse bei sanitariniuose mazguose, netgi pirtyse yra sumontuota neįgaliesiems reikalinga įranga, taip pat įsigytas specialus vežimėlis judėjimo negalią turinčiam lankytojui nuleisti į vandenį.

Sklypo šiaurinėje pusėje įrengta 10 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su dviejų vietų elektromobilių įkrovimo stotele, o gretimame sklype įrengta 65 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Išbandė klaipėdiečiai

Baseino atidaryme dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis pasidžiaugė, kad projektas „įgyvendintas skaidriai panaudojant jam skirtą finansavimą, baseinas pastatytas per išties trumpą laiką – pusantrų metų”.

„Palanga – gero stebuklo miestas. Čia viskas daroma pigiai, greitai ir užtikrintai. Linkiu, kad šie plaukimo takeliai vestų Palangą į ateitį“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Susirinkusiuosius taip pat pasveikino Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovė Kornelija Tiesnesytė, UAB „Conresta“ direktoriaus pavaduotojas Tomas Grėbliauskas. Baseiną pašventino Palangos parapijos klebonas Kęstutis Balčiūnas.

Pirmieji naujojo baseino galimybes susirinkusiųjų akivaizdoje išbandė jaunieji Klaipėdos sporto centro „Gintaras“ plaukikai. Savo sugebėjimus sportinėse estafetėse pademonstravo ir Klaipėdos veteranų rinktinė bei „Lietuvos šou ryklių“ komanda.

Šventinio renginio metu jaunosios sinchroninio plaukimo meistrės iš baseino dugno ištraukė skrynią, kurią atidariusios iš jos išėmė gintarais puoštą baseino atidarymo juostą. Ją kirpti pakviestas miesto meras Š. Vaitkus bei S. Skvernelis, A. Stončaitis, E. Misiūnas, K. Tiesnesytė ir T. Grėbliauskas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”72016,72025,72030,72018,72019,72020,72022,72023,72017,72021,72026,72027,72028,72029″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Petras

    Baseino valdymas perduotas pazeidziant istatymus. Konkreciau savivaldybe pazeide konkurencijos istatymo 4 straipsni. Baseinu veikla/valdymas nera savivaldybes funkcija. Kitaip tariant Palangos meras premjera or jo visa palyda atvede i istatymais pazeista atidaroma baseina.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This