Rinkimai: Klaipėdoje gali pasikeisti rezultatas

Politika

Klaipėdos apygardos rinkimų komisija, reaguodama į Liberalų sąjūdžio skundą, atliko patikrinimą ir nustatė, kad Berželio apylinkėje buvo padaryta klaidų – buvo priimtas sprendimas antradienį perskaičiuoti visus jos biuletenius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šios partijos kandidatė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė savo „Facebook” profilyje pirmadienio vakarą paskelbė, kad liberalai turėtų gauti ne tris, o keturis mandatus.

„Ryt perskaičiuoja vienos 58 apylinkės balsus, kurioje mums tiesiog žmogiška klaida nebuvo įtraukti 46 balai (nereitinguoti). Komisija priėmė sprendimą perskaičiuoti visus balsus, bet mes tikime, kad jie atliko darbą tinkamai. Ryt bus atnaujinti duomenys”, – rašė A. Velykienė.

Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas patvirtino, kad išnagrinėjus Liberalų sąjūdžio skundą buvo nuspręsta patikrinti minėtosios apylinkės duomenis.

„Dalį biuletenių perskaičiavome ir radome klaidų – sistemoje suvesti vieni skaičiai, o faktas buvo kitas. Todėl nusprendėme perskaičiuoti visus šios apylinkės balsus. Tai bus daroma antradienio vakarą”, – sakė pirmininkas.

Pasak jo, perskaičiavimas iš tiesų gali lemti mandatų pokytį, nes Liberalų sąjūdis visada balansavo ties 3-4 miesto Tarybos vietomis.

Klaipėdoje mandatų skirstymo kvotą sudaro 1264 balsai. Berželio apygardoje buvo konstatuota, kad čia yra 1229 galiojantys biuleteniai. Už Liberalų sąjūdį čia esą atiduoti 23 balsai ir absoliučiai visi biuleteniai esą buvo su reitingavimo numeriais – nė vienas kitas sąrašas čia neturėjo tokio rodiklio.

Jei iš tiesų perskaičiavus viskas susiklostytų taip, kaip rašė A. Velykienė, realiausia, kad vieno mandato netektų Vytauto Grubliausko rinkimų komitetas – jam liktų aštuonios vietos Taryboje.

Pasak A. Gritėno, Vyriausioji rinkimų komisija planuoja rinkimų rezultatus patvirtinti penktadienį, biuleteniai į Vilnių turi būti nugabenti ketvirtadienį.

5 Comments

  1. Anonimas

    Tokiu pagrindu reikėtų tikrinti biuletenius visose apylinkėse

    Reply
  2. Baisu

    46 nepriskaičiuoti balsai tikrai daug. Pagalvokite, jei maždaug po tiek balsų „netyčia” dingo vienoje apylinkėje, tai ir kitose gal netvarka? Tai gali iš esmės keisti rezultatus…

    Reply
  3. keista

    kam naudinga, kad liberalai vis tik gautų mažiau vietų ir staiga dalis biuletenių dingo?

    Reply
    • ezys

      masonams?

    • Atsakymas

      Klauskite kitų, su Kongu priešakyje, liberalų, apsimetančiu u nauju komitetu ir nauja”Pokyčių” komanda…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This