Vėl kviečia padovanoti „Laukiantį bilietą“

Kultūra

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, Klaipėdos koncertų salėje vyks jau tradiciniu tampantis labdaringas koncertas „Laukiantis bilietas“, į kurį kviečiami visi, kurie norėtų Lietuvai svarbią progą pažymėti darydami gerus, išliekamąją vertę turinčius darbus.

Anot organizatorių VšĮ „Klaipėdos šventės”, krašto talentų labdaros koncertas įprasmina istorinę datą ir suteikia galimybę iškilmingai ją atšvęsti. Labdaringame koncerte Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras talkins jauniesiems pianistams.

Kultūros puoselėjimu ir kryptingu jaunimo auklėjimu suinteresuoti asmenys kviečiami skirti 20 Eur paramos projektui, už tai jiems dovanojamas bilietas į iškilmingą koncertą. Visos koncerto metu surinktos lėšos pavirs „laukiančiais bilietais“ ir suteiks galimybę šiais metais jauniesiems kultūros gerbėjams lankytis Klaipėdos kultūros įstaigų renginiuose.

„Dalyvauju koncerte, kuriu „laukiančius bilietus“ vaikams ar paaugliams – tokia paprasta ir kilni yra klaipėdietiškos iniciatyvos „Laukiantis bilietas“ filosofija. „Laukiantį bilietą“ žiūrovui ar klausytojui įteiks sąžiningas tarpininkas – teatro ar koncertų salės kasininkas. „Laukiančiu bilietu“ gali pasinaudoti bet kuris vaikas ar paauglys. Svarbiausias šios iniciatyvos tikslas – skatinti pilietiškumą, jaunuomenės norą lankytis koncertų ir teatro salėse ir tokiu būdu formuoti mūsų miesto bei šalies ateitį, vaikus ir jaunimą supažindinant su tikrąja kultūra, skatinant ja domėtis ir dalyvauti ją kuriant”, – rašoma pranešime.

VšĮ „Klaipėdos šventės” direktoriaus Romando Žiubrio teigimu, svarbiausias dalijimosi iniciatyvos tikslas – kad kuo daugiau klaipėdiečių vaikų ir paauglių turėtų galimybę susipažinti su tikra, kokybiška kultūra, pamėgtų ją.

„Koncerte klausytojų laukia toks turinys, kokio įprastą dieną nepamatysi, Tą turinį sukurs vaikai, kurie po 15-20 metų, o gal ir anksčiau, koncertuos pasaulinėse koncertų salėse ir bilietai į jų koncertus kainuos anaiptol ne 10 ar 20 eurų“, –  teigia R. Žiubrys.

Šių metų iškilmingame dviejų dalių koncerte solinius pasirodymus su orkestru surengs penki jaunieji atlikėjai – sėkmingai laurus įvairiuose konkursuose skinantys pianistai: Klaipėdos J.Karoso muzikos mokyklos mokinė Gabrielė Beata Štaraitė, (mokytoja Virginija Dubinskienė), Šilutės meno mokyklos mokinė Saulė Norvaišaitė (mokytoja Liudmila Kašėtienė), Lietuvos muzikos ir meno akademijos studentai Jonas Šopa (vadovas – prof.Jurgis Karnavičius) bei Gabija Maknavičiūtė (vadovas – prof. Zbignevas Ibelgauptas). Koncerte bus galima išgirsti ir tarptautinėse scenose koncertus rengiantį Kasparą Mikužį, šiuo metu muzikinį meistriškumą gilinantį The Purcell School, Londone.

Per trejus metus „Laukiančio bilieto” projektui paaukoti pinigai pavirto beveik 2 tūkst. bilietų ir visi jie rado savo jaunąjį žiūrovą ar klausytoją. Šiemet nemokami bilietai jaunųjų Kultūros gerbėjų lauks Klaipėdos koncertų salės, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Klaipėdos dramos teatro kasose. Kiek jų bus sukurta, priklausys nuo to, kiek klaipėdiečių atsilieps į kvietimą dalyvauti šioje dalijimosi iniciatyvoje ir ateis į Kovo 11-osios koncertą.

„Laukiančio bilieto” idėja yra susijusi su … kava. Įvairiose pasaulio šalyse gyvuojanti tradicija susimokėti už du puodelius kavos, o išgerti vieną, gimė Neapolyje. Antras puodelis kavos tampa „laukiančiu” ir pateikiamas žmogui, norinčiam pasimėgauti kava, bet negalinčiam už ją susimokėti. Apsilankęs kavinėje, žmogus gali pasimėgauti geradario padovanota „laukiančia kava”.

Daugiau informacijos apie Kovo 11-osios koncertą (atlikėjai, programa, bei paramos sąskaitos numeris ir kt.) – www.laukiantisbilietas.lt ir „Facebook” paskyroje „Laukiantis bilietas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Kovo 11-oji - su didžiule vėliava

34-osioms nepriklausomybės atkūrimo metinėms skirtus renginius pirmadienį vainikavo klaipėdiečių eitynės nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, nešant simbolinę miesto vėliavą. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Sportas

Kovo 11-ąją - šachmatų ir šaškių turnyras

Valstybines dienas galima švęsti ne tik kultūros ar kituose renginiuose, bet ir besivaržant prie šaškių ar šachmatų lentų. Tokią tradiciją ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This