Paskirti nauji Klaipėdos universiteto prorektoriai

Švietimas

Kovo 4 dieną Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, pritarus įstaigos Tarybai, paskyrė naująją komandą. Mokslo ir inovacijų prorektoriumi (vietoje mokslo ir meno prorektoriaus) paskirtas dr. Darius Daunys, studijų prorektore – dr. Sonata Mačiulskytė, infrastruktūros ir plėtros prorektoriumi – dr. Benediktas Petrauskas.

Iš kairės: Benediktas Petrauskas, Sonata Mačiulskytė ir Darius Daunys. 

„Universiteto infrastruktūra turi atitikti aukščiausią lygį. Vienus objektus reikia sutvarkyti, kitus pastatyti. Artimiausi planai – konkretūs ir aiškūs. Yra parengti Vyriausybės nutarimai, kuriuos reikia priimti, realizuoti investicinę programą, kuri jau paruošta laikinosios komandos, pastatyti naują bendrabutį studentams, biblioteką, sutvarkyti ir kitus objektus“, –pranešime spaudai cituojamas B. Petrauskas, kaip Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas nesėkmingai kandidatavęs į Klaipėdos mero postą.

„Universitete yra stiprių mokslo padalinių, kuriems tereikia padėti ir toliau vystyti savo veiklas. Kitas, mokslui imlias universiteto dalis reikia sutelkti, surasti bendrų minčių, kad būtų pasiekti rezultatai, kaip ir stipriųjų mokslo padalinių“, – teigia iki šiol KU Tarybos nariu buvęs ir iš šių pareigų dėl paskyrimo prorektoriumi pasitraukęs dr. Darius Daunys.

„Be mokslo stiprinimo mes negalėsime stiprinti studijų. Ir atvirkščiai – juk naujus mokslininkus norisi užsiauginti patiems, o tai turime daryti nuo bakalauro studijų“, – cituojama dr. Sonata Mačiulskytė.

Pasak jos, artimiausi darbai bei tikslai – universiteto tarptautiškumo didinimas pritraukiant daugiau užsienio studentų,  jungtinių studijų programų kūrimas bei stiprinimas.

Naujoji prorektorių komanda pareigas pradeda eiti nuo kovo 5 dienos.

1 Comment

  1. Universiteto kiemsargis

    Užuojauta KU akademinei bendruomenei, visur mieste prisidirbusį, A.Razbadauskas priėmė ūkvedžiu – infrastruktūros ir plėtros prorektoriumi – dr. Benediktas Petrauskas (makaronų kabinimo daktaras). Matyt buvo rimtas tarptautinis konkursas šiai pareigybei užimti? Tačiau žinia aiški – Grubliauskas pasirūpino A.Razbadausku (aklosios žarnos profesorimi), o tas jau atidirbinėja – senoji partinė nomenklatūra rūpinasi „savais kadrais” – kol kas KU veiklos prioritetas matyt bus toks. Miestas KU proveržį matys dar negreit – tikrasis liberalų „mėlynasis proveržis” pradeda žengti pirmuosius tvirtus žingsnius. Turėsim mieste gera eks politikų tarptautinį universitetą – post komunistiniam regionui auklėti. Gerai ten ta liberalų patarėja E.Mantulova „pataria” tik įdomu kaip dabar į šią „regiono mokslo ir specialistų kalvę” žiūrės A.Vaikus su savo pažangiais uosto verslininkais? O ar tai patiks Skverneliui ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This