Rinkimai: liberalai gauna papildomą mandatą

Politika, Svarbu

Klaipėdos apygardos rinkimų komisija antradienio vakarą perskaičiavo Berželio apylinkėje atiduotų balsų skaičių. Po perskaičiavimo paaiškėjo, kad čia Liberalų sąjūdžiui nebuvo priskaičiuoti 89 balsai.

Rimta Berželio apylinkės rinkimų komisijos klaida vos nesudegino vieno Liberalų sąjūdžio mandato. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak antradienio vakarą kalbinto Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, duomenys apie 21 val. jau buvo perduoti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), jos informatikai patvirtino, kad dėl to liberalai gaus papildomą mandatą. Oficialiame VRK puslapyje tai bus matyti trečiadienio rytą. Tokie pakeitimai iš tiesų ir buvo paskelbti trečiadienį, 9 val.

Pagal juos Klaipėdoje mandatų skirstymo kvota padidėjo vienu balsu – 1264 iki 1265. Liberalams gavus papildomus 89 balsus jiems jau priklauso 4 mandatai. Dėl to nukentėjo komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda”, kuriam iki tol teko 9 mandatai.

Įvykus tokiai rokiruotei miesto Taryboje vietą prarado Audrius Petrošius, o liberalams papildomai atstovaus Lina Skrupskelienė. Tai kartu susilpnina dabartinio mero bloko derybas dėl koalicijos, nes net ir jam laimėjus rinkimus, jo komitetas turėtų devynias vietas ir, pavyzdžiui, vien su šešias vietas turinčiais konservatoriais valdančiosios daugumos (reikia 16 mandatų) jau nepavyktų sudaryti.

„Atrodo, kad jokio piktybiškumo ir kriminalo nebuvo –  tiesiog apylinkės komisijos nariai pamiršo vieną biuletenių krūvelę pridėti prie kitos, o suvesdami duomenis nesutampant skaičiams dalį duomenų įrašė ne į tą langelį. Komisija didelė – berods septyni ar aštuoni nariai iš įvairių partijų. Pirmininkavo „Tvarkos ir teisingumo” atstovas“, – kaip buvo padaryta tokia žymi klaida aiškino A. Gritėnas.

Galimą klaidą pastebėjo Liberalų sąjūdžio atstovai, atkreipę dėmesį, kad minėtoje apylinkėje visi už juos atiduoti biuleteniai buvo sureitinguoti, kas yra visiškai neįprasta. Be to, įtarimų jiems sukėlė ir faktas, kad ten buvo gauta tik 1,87 proc. balsų, kai kitose apylinkėse – 5-15 proc.

Vyriausioji rinkimų komisija planuoja rinkimų rezultatus patvirtinti penktadienį, visi biuleteniai į Vilnių turi būti nugabenti ketvirtadienį.

15 Comments

  1. Saulė

    Abejoju rezultatų skaidrumu. Vien grubliausko komandoje esančių ir prie kedžių kelių priaugusių asabų pavardės kelia abejonių. Aplamai reiktų nepriklausomiems atstovams viską perskaičiuoti. dar galime būti nustebinti.

    Reply
  2. Makle

    Kadangi mušamus žmonės linkę palaikyti, na tai į dvi dalis strategiškai apgalvotai pasidalinę liberalai, iš vienos krūvelės perdeda į kitą. Fu. Perskaiąiyokim viską. Visai nepasitikiu.

    Reply
  3. klaustukas

    Tai gal reikia visus balsus perskaičiuoti ir išlįs, kad valstiečiai laimėjo rinkimus? Liberalas komisijos pirmininkas Gritėnas juk galėjo pasistengti dėl Grubliausko. Daug klausimų kyla.

    Reply
  4. Ir taip aišku

    Po to perskaičiavimo esmė nesikeičia. Kas bus taryboje, ir taip aišku: 8 Grubliausko žmonės, 6 konservatoriai, 4 liberalai. Saugi 18 dauguma. Vyresnysis Gentvilas jau net atsiprašė Kongo: „tai buvo klaida”…

    Reply
  5. Nikulinas

    Toks didelis Grubliausko komandos mandatų skaičius labai įtartinas. Gal balsų nubyrėjo ne tik toje vienoje apylinkėje…

    Reply
  6. Anonimas

    O iš kur sužinojo, jog balsų trūksta? Kas čia toks pasakė, jog klaida skaičiavimuose?

    Reply
    • To. As

      Puikus pastebejimas ir man idomu, kaip suzinota, jei rinkimu nakti viskas ok buvo?

    • Konspiratorius

      a jus zinot kada visi balsai suvedami pilnai? Kitos dienos paryciais gal tik. Akivaizdi nesamone buvo toj apylinkej, kas bent kiek yra paklikines per suvestines, nesunkiai sugebes pastebet

    • Martynas Vainorius

      Ačiū už pastebėjimą dėl neaiškumo. Papildžiau tekstą: „Galimą klaidą pastebėjo Liberalų sąjūdžio atstovai, atkreipę dėmesį, kad minėtoje apylinkėje visi už juos atiduoti biuleteniai buvo sureitinguoti, kas yra visiškai neįprasta”.

  7. tai va matome

    atrodo liberalai pasirodė prastai, o senukų Grubliausko hebrytė labai jau laimėjo…tai gražu kai po 89 balsus nuskaičiuoja o priskaičiuoja kitiems…

    Reply
    • ezys

      Skaitykite dar karta ir komentuokite tik tada, kai suprasite ka perskaitete 😉

  8. A popped one

    Bus labai idomu kaip ta mirsraine taryboj susiklijuos.. Svarbiausia, kad liberalai nesijungtu, nes tai butu pats negarbingiausias zingsnis ever

    Reply
  9. Abppp

    Nu niek, o dabar labiau dar balsuosim uz Grubliauska. Didelio cia daikto, MG baltic partija ir liks mg baltic partija…..

    Reply
    • Klaipedskas

      😀 Senoji gvardija ir nuėjo pas Grubliauska. Suka makles, net balsus klastoja, kad tik daugiau išsilaikyt sena tvarka

  10. Arünas

    Pamiršti, tai naivu, įprastas „Senosios gvardijos manevras”

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This