Kovo 6-ąją – kandidatų į Klaipėdos merus debatai

Politika

„Atvira Klaipėda” jungiasi prie Klaipėdos pramonininkų asociacijos iniciatyvos surengti į antrąjį uostamiesčio mero rinkimų turtą patekusių Vytauto Grubliausko ir Arvydo Vaitkaus debatus.

Trečiadienį, kovo 6-ąją, nuo 15 val. šiuos tiesiogiai transliuojamus debatus bus galima stebėti ir per „Atviros Klaipėdos” „Facebook” paskyrą.

Debatų metu Klaipėdos vadovu siekiantys tapti politikai atsakinės ne tik į verslininkų, bet ir į žurnalistų užduodamus klausimus. Kandidatams bus užduoti ir geriausi tiesioginės transliacijos metu žiūrovų pateikti klausimai.

Sekmadienį vykusio pirmojo rinkimų turo metu savo suburto rinkimų komiteto į merus iškeltas dabartinis Klaipėdos vadovas gavo 15 812 balsų (31,15 proc. nuo į rinkimus atėjusių žmonių), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Uosto direkcijos generalinis direktorius A. Vaitkus – 11 582 (22,82 proc.).

12 Comments

  1. Tik už A.Vaitkų

    Už Vaitkų. Ateikime ir pareikškime savo norą keisti savo miestą. Jeigu ne dabar, tai kada? Kai visai nebeliks jaunimo bus vėlu atgal jį prisišaukti. O dabar miestas merdi.
    Iš vienų debatų sunku susidaryti nuomonę ir įtikinti žmones keisti pasirinkimą, norėtume dar daugiau tiesioginių debatų.

    Reply
  2. Už Vaitkų

    Tik už Vaitkų, tik už permainas.
    Užtenka pažadų ir gražių žodžių.O kur darbai gyventojų labui?

    Reply
  3. Norinti aiškumo rajone

    Kodėl nėra Klaipėdos rajono kandidatų į merus debatų? Atvira Klaipėda galėtų parodyti iniciatyvą šiam reikalui, dabar visiškai neaiški rajono kandidatų pozicija, su kuo norėtų/galėtų dalyvauti koalicijoje ir pan.

    Reply
  4. Manau

    Meskim lauk senienas ,tik už Vaitkų !

    Reply
  5. Paatebėjau

    Klaipėdiečiai atsipeikėkit. Ar galite prisiminti, ką V.Grubliauskas per 8 metus padarė? Klausiausi debatų tarp jo ir A.Vaitkaus. Tuščiažodžiavimo daugiau nei realių darbų.

    Reply
  6. Nojus klaipėdiečiui

    Lygiai tą patį prikaišiojo ir Matijošaičiui prie 4 metus. Dabar triuškinamai laimėjo, ir rinko ne vien valstiečiai juk. O negalima save aukoti bendruomenei, kurioje gyveni? Neprasminga miestui padaryti gerų darbų? Vis tos užpakalinės mintys ramybės kai kam neduoda…

    Reply
  7. Klaipėdietis

    Įdomu,kokie interesai sietų Vaitkų,tapus Klaipėdos miesto meru?
    Koks tikslas pereiti į mažesnį atlyginimą???
    Tapęs meru,prastumtų SAU naudingus projektus ir t.t.
    O pasibaigus mero kadencijai-grįžtų į ankstesnes pareigas ir vykdytų sau palankius projektus.
    Juk jis Karbauskio pakalikas…
    Taigi,už Vaitkų nebalsuosiu ir kiekvienam Klaipėdiečiui pasiūlysiu balsuoti už Grubliauską!
    Nors ir jis man nėra tobulybė,bet kito pasirinkimo nematau.

    Reply
    • Tik už A.Vaitkų

      to Klaipėdietis.
      Kaip senolių išmintis sako- kuo pats kvepia , tuo kitus tepa….
      Jeigu visi didesnių algų vaikytusi, tai kodėl Grubliauskas neieško kur daugiau moka. o laikosi kėdės įsikibęs? Matyt nieko daugiau nemoka, tik pažadus dalinti. O ar neateina tokia mintis, kad yra kažkas kam ir savo miestas ir miestiečiai rūpi nežiūrint į algos dydį? O dar ir patirtis yra pakankama. O ne taip kaip pas Grubliauską, vien tik pažadai ir daugiau nieko. Pradedant suoliukais prie Danės, baigiant Baltijos prospekto žiedu. kaip buvo prieš 8 metus , taip ir dabar tebėra. Štai jums ir argumentai kodel reikia naujos valdžios, nes senoji pati save užliuliavo pažadais. Balsuokime už Vaitkų.
      rinktis Grubliauską.

  8. Nojus

    Didžiausias miesto turtas- jo gyventojai. Kai per 8 metus jų keliasdešimčia tūkstančių mieste sumažėjo, tai akivaizdžiausias dabartinio mero darbų įvertinimas. O kalbant apie diskusiją, norėjosi konkretesnių darbų įvardijimo, o ne kalbų apie galimas koalicijas. Kai dėl Dangės suoliukų, tai pamenu kaip Vytautas tiek savo grubliauskas.lt, tiek Balticum žiniose ir visur kitur tvirtai žadėjo, kad juos tikrai artimiausiu metu, jam meru tapus, atgręš į upę. Dabar beliko tik taip silpnai išsisukinėti. Nesakau, kad jie turėtų būti taip ar anaip, bet ką reiškia šitam žmogui žadėti, akivaizdu. Panašu, jog laukia dar 4 metai miesto tuštėjimo, nusivilimo… Jei neseniai vilniečiai paklausti apie Klaipėdą sakydavo, jei ne Vilniuje, tai tikrai kitas miestas Klaipėda būtų, kuriame jie gyvent norėtų, dabar išgirdę Klaipėdos vardą, visad klausia: „O kodėl toks miestas tuščias?” Vaiduoklių miestu virstame, deja…

    Reply
  9. balsavimas

    O jus pabandykit pensininkus itikinti. Jie vieni aktyvesniu balsuotoju ir pagal dabartinius rezultatus, nemazai palaiko Grubliauska. Tie, kurie balsuotu uz Vaitku, didele dalis neatejo balsuoti apskritai. Juos reikia kviesti jei norit, atsverti pensininkus (ne visus).

    Reply
  10. Jaunimas

    Prašau ir raginu visus balsuoti už pokyčius, už Vaitkų!!!

    Reply
    • Vienas iš Jaunimo

      Tik už Vaitkų. Negalima palikti Klaipėdos dar 4 metams stagnacijos ir tolimesniam vegetavimui bei savo projektų bei pakalikų protegavimui.
      Turime tokia pat situacija kaip turėjo kaunas valdomas 8 metus Konservatorių. Atėjus žmogui iš verslo miestas atsigavo pastebimai ir žmonės nedvejoje leido tęsti darbus toliau išrinkdami dar vienai kadencijai. Taip neišvengsi savo interesų protegavimo gavęs postą tačiau kiek galima proteguoti KRAC, ir visus kitus projektus aplink Klaipėda sukišant savus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This