Liberalūs briedžiai laigys po Klaipėdą dar 4 metus arba Kurių liberalų speneliuose ištatuiruoti gandrai

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-03-07

Komentarų: 10

Klaipėdiečiai nepatikėjo siūlomais vaistais nuo tariamų ligų. Per rinkimus jie tarsi spjovė į tuos, kurie niekino jų mylimą miestą, jos pasiekimus, lyderius bei bandė įkišti spalvinguose populizmo popierėliuose įvyniotą niekalą.

Tipo „pažadinsim“, ,”pakelsim“, ,”proveržis“. Šie ir kitokie n-pasiūlymai klaipėdiečiams pasirodė nepadorūs. Žmonės, juos siūlantys, pasirodė lyg ir rimti, bet jų pasiūlymai – juokingi ir naivūs.

Daugumai klaipėdiečių – viskas yra visai neblogai. Merai iki šiol gėdos miestui ir pasauliui nepadarė. Gal net atvirkščiai. Todėl vietos žmonės net į rinkimus neina. Kita vertus, jie kitaip, nei dauguma Lietuvos piliečių, geriau suvokia menkas, deja, savivaldos galias.

Tad Klaipėda buvo yra ir išliks liberali. Liberalūs briedžiai toliau laigys liberaliose giriose. O jiems įkąsti ar tik pavymui (nuo žodžio vimti) aploti pabandę šakaliukai (nieko bendra su Miesto ūkio skyriaus vedėja) nūnai laižosi sarmatos žaizdas ir dedasi ant jų užmaršties voratinklius.

Linkim pasveikti. Nedėkokit. Myliu.

Čia dar reikia prisiminti, kad taurusis briedis yra Memelio krašto simbolis, kurį LR Heraldikos komisija vadina fašistu. Oficialiai. Tipo, hiltlerjugendas arba komjaunuoliai, – galima nekreipti dėmesio. Įtariu, kad jie abeji yra tos pačios nuomonės ir apie liberalus.

Taigi, skaičiuokim liberalius briedžius taip: 4 Liberalų sąjūdžio, kuris skelbiasi laimėjęs, nes atsikratė 60 metų sulaukusių asmenų (o čia tai tolerancija!). Ir nors miesto Taryboje turės lygiai tris kartus mažiau vietų, vadina tai… laimėjimu. Į sveikatą. Myliu.

8 grynakraujus liberalius briedžius į miesto tarybą atvedė Akela. Nors jo vardo sąrašo veikėjai manosi nusipelnę ne ką mažiau. Yra tiesos, nes kai kurie iš jų gali pasigirti ne ką mažesne patirtimi ar garbės raštų gausa, politinių guzų skaičiumi nuveikto gėrio kaušais.

Ir dar šeši briedžiai bei viena puteikinio raugo laukininkų kurapka į miesto Tarybą nusileis peršokę patį baisiausią ir murziniausią Klaipėdos architektūros paminklą – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto tvorą. Spygliuotą tvorą, už kurios netoli šiaurinio molo yra saugomi, auginami ir puoselėjami vilkšuniai (tikri, ne mano išgalvoti). O pietinės uosto tvoros ariergarde saugomi dideli maišai su iš uosto dugno iškastu nuodingu šūdu (atsiprašau, uoste nuodais prišiktu dumblu). Tiek nuodingi, kad nei praryt, nei išspjaut… Irgi – urbanistikos paminklas.

Tai tieji irgi laikytini liberalais. Klasikine prasme, žinoma, nes atstovauja stambųjį kapitalą – nuo Minsko iki Pekino. Sakot, jie žali gandriniai valstiečiai? Nė velnio! Ji patys sakosi, kad ne. Nors trąšomis neorganinėmis kvepia. Nors koks ten bebras supaisys tas trąšas, gudus ir kinus. Kurios organinės, kurio ne…

Dabar jie liberaliai miestą tvarkys, uosto tvoros bei tenykščio dumblo tvarkymo būdu ir pavydžiu. Sieks tokios pat kokybės jau šiapus tvoros. Pamokys mus kaip reikia sveikai gyventi.

Šiaip, geri vyrai, „pūtiovi“. O kurapkėlėms aš vaikystėje iš eglišakių šatras šaltą žiemą įrengdavau. Visus myliu, su visais gėriau ir gersiu.

Ne taip smarkiai taurius piliečius kankina klausimas, ar šie visų rūšių taurieji kanopiniai susiburs į vieną bandą? Ir kuris bus Pats Pačiausias (nuo žodžio pačia ar apačia, – nežinau)? Sužinosim ne šį, o dar kitą savaitgalį.

Šmaikštuoliai (aš – ne toks) tikina, kad nors sakosi esąs ne politikas ir valstiečių neklausys, uosto briedžių kuopelės generolas yra ant vieno spenelio išsitatuiravęs mikroskopinį gandrą. Ant kito – raudona rožė tebežydi. Myliu.

Aš apie ausų spenelius. O jūs ką pamanėt? Šelmiai…

Beje, pliurpiama, kad gandriuką vidinėje šnervės pusėje turi liberalas Budionas. O trys jo būsimos frakcijos broliai bei sesės irgi dairosi gandrų. Myliu.

Antrasis durnas klausimas: jeigu tas uoste strapaliojantis briedis pralaimės dvikovą Akelai, ar sutiks jis būti jo pavaduotoju? Juk nepaisant tatuiruotės ant spenelio valstiečiai uosto generolu jo ilgai nelaikys. O gal norės būti administracijos rožyno, nūnai Budiono skabomo, direktoriumi? Tipo, rožė prie rožyno tinka. Be to, juk kažką aiškino apie tai, kaip išdraskys spynas name (Liepų 11, Klaipėda)? Be to, jo visa retorika labai į ūkvedžio (kurio labai trūksta ir uostui) panaši. Gi jis ne politikas. Briedis ūkinykas ir tiek. Iš anapus tvoros.

Pabaigai pridurkime, kad su gospodin Titov niekas nieko bendra nenori turėti. Ne dėl liberalumo.

Su neliberalia Ninočka dabar net velnias eitų obuoliauti. Ką bekalbėti apie briedžius. Liūbov.

O štai pakankamai liberalios kregždės ant konservų dėžutės dabar labai paklausios. Tiktų į mostį. Visiems briedžiams.

Tegyvuoja liberali Klaipėda! Čia aš ne apie partijų pavadinimus – apie sielą (latviškai dvėsele). Per amžius, taip sakant. Su meile.

10 Comments

  1. Laukia linksmybės!

    Cha cha, jau iš anksto mėgaujuosi vaizdeliu, kai Grubliauskas, jei laimės rinkimus, dirbs su Puteikiene koalicijoj :))) Nes be jos ir konservatorių kitų koalicijos partnerių nenusimato. Linksma bus visiems, žiūrėsim, kaip seksis sutarti ir įgyvendinti visus projektus, kur Puteikienė stojo piestu prieš – Mėnulio aikštė, Danės skveras ir t.t. O kur KRATC ir kiti reikaliukai ;)))) Negi Nina sutiks viską daryti Grubliausko&co stilium?

    Reply
  2. SAULĖNS

    Čia pas jus Klaipėdoj demoktatija

    Reply
  3. Ne ,,briedė"ir ne ,,gandras "

    Gražu !Štai taip nuo pirmosios minutės,dar net nepradėjus naujai išrinktai miesto tarybai dirbti,o ir dar nežinia,kas bus miestiečių išrinktas Meras,buvęs ir dar esamas vicemeras ,,taršo”demokratiškai išrinktą valdžią.Gal kada miestiečiams p.Artūras pateiktų savo stulbinančių darbų ataskaitą ,o dirbo tai ne vieną kadenciją .

    Reply
  4. Elytė

    p. Šulcui tradiciškai Bravo.

    Reply
  5. bus linksma

    Manau, kad pats atsisakęs politikos jis darbo neieškos. Matau, kria nauja sata FB ruošiasi rimtam startui. Klius visiems nuo kongo iki popiežio. Dabar dar munduras biški varžo.

    Reply
  6. Čia tam kudakuojančiam rašliavoje

    Šulcas pats atsisakė balotiruotis.

    Reply
  7. Kudakuojančiam rašliavoje

    Stilius- kaip Rimvydo Valatkos. Dergti visus (ypač pralaimėjus ) dabar tikrai madinga. Kudakuojančio Šulco talentas rašyti būtų visai neblogas, tačiau , kur toliau ieškos darbo vietos, gal ne tiek jau įdomu? Beje, kiaulė purvo pasivoliojimui visada ras. O Taryboje mažo, susiraukusio, kudakuojančio… JAU NEBUS. Ačiū Rinkėjui.

    Reply
    • ezys

      teisybes delei reiktu pasakyti, kad rinkejas cia ne prie ko, nes Sulcas nekandidatavo, tai jam ir dekokit 😉

  8. Briedas apie briedžius

    Nesutiks briedis Vaitkus būti nr. 2. Toks gamtos dėsnis, kad vislus patinas, nuo kito vislesnio į ragus gavęs, į pašalį traukias. Tik taikios kregždutės Klaipėdoje nutūps į Kongo tarpuragį. Ninai ar Budionui teks mažojo draugo vieta. Bus kaulas numestas, leista menėj prie kojos pasėdėti, kartais ant kitos bandos vado paamsėti. Idiliškas vaizdelis 🙂

    Reply
  9. habajai

    Tiesiog Havajai ta Klaipėda

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This