Pagerbė buvusį rektorių

Švietimas

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete (KU) surengta ceremonija, kurios metu jos aulai suteikta buvusio šios įstaigos rektoriaus, prof. habil. dr. Stasio Vaitekūno vardas.

Aulos pavadinimą žyminčią lentelę pašventinęs kunigas, KU teologijos profesorius Arvydas Ramonas sakė, galbūt kada ateityje ir visą universitetą vertėtų pavadinti Stasio Vaitekūno vardu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kovo 9-ąją bus minimos 78-osios šviesaus atminimo rektoriaus gimimo metinės, tad buvo skelbiama, kad ta proga ant KU rektorato pastato bus atidengta ir atminimo lenta, tačiau dėl organizacinių kliūčių tai nebuvo padaryta.

KU Senatas nutarimą dėl S. Vaitekūno vardo suteikimo universiteto miestelio pastate su laikrodžiu esančiai aulai buvo priėmęs dar sausio 17 d.

„Man didelė garbė pasirašyti šį nutarimą. Šiandien nutiesiamos paralelės tarp valstybės atkūrimo ir iškilių asmenybių, kurios tą atkūrimą pavertė kūnu. Viena tokių asmenybių buvo ir Stasys Vaitekūnas”, – ceremonijos metus sakė Senato pirmininkas Vaidutis Laurėnas.

Klaipėdos mero, KU Tarybos pirmininko Vytauto Grubliausko ir rektoriaus Artūro Razbadausko atidengtą aulos pavadinimą žyminčią lentelę pašventinęs kunigas, KU teologijos profesorius Arvydas Ramonas sakė, kad galbūt kada ateityje ir visą universitetą vertėtų pavadinti Stasio Vaitekūno vardu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This