Tirs Jolantos Sąlygienės elgesį

Sveikata

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl VšĮ Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojos Jolantos Sąlygienės elgesio.

Bus tiriama, ar Jolanta Sąlygienė tinkamai deklaravo ryšius su juridiniais asmenimis ir sudarytus sandorius, kuriuos savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs jos sutuoktinis, Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga.

Bus aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

Tyrimą VTEK pradėjo gautos informacijos pagrindu ir patikrinusi J. Sąlygienės privačių interesų deklaracijas. VTEK tirs, ar ji tinkamai deklaravo ryšius su juridiniais asmenimis ir sudarytus sandorius, kuriuos savo privačių interesų deklaracijoje yra nurodęs jos sutuoktinis, Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga.

Įstatymas įpareigoja deklaruojantįjį privačių interesų deklaracijoje nurodyti ne tik savo, bet ir savo sutuoktinio, sugyventinio ar partnerio duomenis.

J. Sąlygienė taip pat yra UAB „Jolsana”, teikiančios medicinos paslaugas, akcininkė.

1 Comment

  1. Jonas

    Laikas Sąlygų šeimyną nuleisti š eilinių gydytojų gretas. Po perversmo Žvejų ligoninėje Sąjudžio laikais, kai Sąlyga su keliais gydytojais draugeliais, išvykus tuomečiam vyr. gydytojui Meilei į komandiruotę, atsisėdo į šią kėdę. Jūrininkų ligoninę pradėjo statyti Gyd. Meilė. Sąlyga išbujojo per šiuos 28m. Pastatė savo žmonai medicinos centrą Minijos gatvėje, sau namus. Žlugus „Snoro” bankui, išaiškėjo, kad dešimtys milijonų ligoninės lėšų Sąlyga laiko padėjęs bankuose , o darbuotojų atlyginimams lėšų nepakanka, pacientai perkasi vaistus, medicinos priemones. Lėšos buvusios „Snoro” banke taip ir sudegė. Sąlyga liko švarus. Būtina keisti šios įstaigos vadovą nauju, mąstančiu vakarų valstybių sąvokomis, bet ne sovietinėmis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This