Vyriausybės kultūros ir meno premijos – ir klaipėdietei bei kretingiškei

Kultūra

Ketvirtadienį dvylikai Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusių šalies kūrėjų buvo įteiktos Vyriausybės kultūros ir meno premijos.

Tarp apdovanotųjų – ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė – Reklaitienė bei ilgametė Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Tarp 12- os apdovanotųjų – ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė – Reklaitienė (antra iš kairės) bei ilgametė Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė (ketvirta iš dešinės). Vyriausybės nuotr.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus. Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų.

Šiemet premijos dar paskirtos fotomenininkui Ramūnui Danisevičiui, dailininkui, knygų vaikams autoriui Kęstučiui Kasparavičiui, kino ir teatro aktorei Vidai Vaivai Mainelytei, kompozitoriui Arvydui Malciui, tapytojai Sigitai Maslauskaitei-Mažylienei, menotyrininkei Agnei Narušytei, poetui Kęstučiui Navakui, kino operatoriui Janui Vitoldui Tomaševičiui, tekstilininkei Zinaidai Vogėlienei ir menotyrininkei Rasutei Žukienei.

Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių – šiuo metu tai sudaro 12 920 eurų.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos žiemos sodas baigiamas parengti atgimimui

Birželio pradžioje planuojama atvertį Kretingos žiemos sodą, kuris renovacijai buvo uždarytas praėjusių metų kovą. Prasidėjus renovacijai Žiemos sodo augalus nustelbė ...
2023-01-30
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos muziejus kviečia į menų festivalį

Spalio 15-ąją, penktadienį, Kretingos muziejuje prasidės iki pat gruodžio truksiantis menų festivalis „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo”. Jau septintasis ...
2021-10-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Brangiausią Dramos teatro spektaklį statanti žymi Lenkijos režisierė giria Klaipėdos aktorius

Jau ateinantį antradienį tarptautinį teatro festivalį „TheAtrium” atidarysiančią Klaipėdos dramos teatro premjerą „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ ...
2021-06-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This