Rinkimai: Vytauto Grubliausko komitetas dirbs su konservatoriais

Svarbu, Temos

Rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda” penktadienį pasirašė susitarimą su partija Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai „dirbti kartu Klaipėdos miesto taryboje”.

Susitarimą pasirašė Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos miesto skyrių sueigos pirmininkas Arūnas Barbšys ir Vytautas Grubliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tikslas – ne sustiprinti pozicijas mero rinkimuose?

Sutarties pasirašymo metu V. Grubliauskas tikino, kad dėl jos apsispręsta po diskusijų, „rimtų analitinių dalykų apie vertybinį, programinį suderinamumą, požiūrį į miesto valdymą”. Kartu jis tikino, kad ši sutartis neturi būti sietina su noru laimėti II-ąjį mero rinkimų turą.

Anot V. Grubliausko, tai yra naujos daugumos, naujos politinės koalicijos formavimosi pradžia.

„Kitą savaitę bus naujų žinių, gretos pagausės, bet nenorime skubinti įvykių. Nekalbame apie jokius postus, konkrečias proporcijas, bet turėsime turėti ir įrankius”, – sakė meras.

Visgi, „Atviros Klaipėdos” žiniomis, būsimieji koalicijos partneriai jau apsitarė, kad Arūnas Barbšys taptų vicemeru, atsakingu už ūkio reikalus, konservatoriai taip pat gautų vieną Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą.

„Mūsų programos nėra tolimos ar nesuderinamos, bet turi gimti nauja, įtikinama programa. Mes miestui pasakome, kad išsaugome politinį stabilumą, bet kartu garantuojame ir pokyčius”, – sakė V. Grubliauskas.

Anot A. Barbšio, sprendimas dėl sutarties buvo priimtas partijos skyrių sueigos Taryboje, pagal įstatus derintas su specialiai sudaryta grupe prie partijos vadovybės.

„Manome, kad pasiekti geriausius rezultatus galime dirbdami su šia komanda”, – sakė jis, patvirtinęs, kad V. Grubliauskui bus išreikštas palaikymas ir antrajame mero rinkimų ture.

Jis sakė nemanantis, kad tokia koaliciją nuviltų konservatorių rinkėjus.

„Kiekvienas gali išsakyti savo nuomonę. Šie koalicijos partneriai yra artimesni nei kiti. Permainų bus ir jos bus labai aiškios ir pastebimo. Klaipėda turi keistis į gerą”, – sakė A. Barbšys.

Anot V. Grubliausko, juos vienija ne pergalės siekis antrajame, o grėsmė susiformuoti kitų dėmenų koalicijai.

„Aš sunkokai įsivaizduoju kitokią koaliciją”, – sakė meras.

Kitų politikų vertinimai

V. Grubliausko konkurentas antrojo turo mero rinkimuose Arvydas Vaitkus teigė, jog tik iš „Atviros Klaipėdos” žurnalisto sužinojo apie šią naujieną.

Arvydas Vaitkus, II mero rinkimų turui pasirinkęs šūkį „Rinkis ateitį, ne praeitį”, teigė dar negalvojęs apie tai, kokią įtaką galutiniams rezultatams gali padaryti šiandieninis konkurento susitarimas su konservatoriais. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Niekaip kol kas nevertinu. Vertinimai gal atsiras vėliau”, – sakė jis.

Paklaustas, kaip, jo nuomone, tai gali paveikti mero rinkimus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) kandidatas teigė negalvojęs apie tai.

V. Grubliausko komitetas per sekmadienį vykusius rinkimus gavo 8 mandatus, konservatoriai – šešis. Net ir V. Grubliausko pergalės, kuri atneštų papildomą mandatą, atveju valdančiajai koalicijai to suformuoti neužtenka – miesto Taryboje iš viso yra 31 vieta.

Tuo metu LŽVS ir meru tapus A. Vaitkui nebūtų įmanoma suformuoti koalicijos, jei į ją nebūtų kviečiamas komitetas „Titov ir teisingumas”, o konservatoriai laikytųsi sutarties su V. Grubliausku: valstiečiai turėtų aštuonis mandatus, liberalai – keturis, Lietuvos centro partija – tris (iš viso – 15).

Be to, Lietuvos centro partijos atstovė, buvusi kandidatė į merus Nina Puteikienė sakė neatmetanti galimybės bendradarbiauti su penktadieninio susitarimo autoriais, bet kol kas dėl to su V. Grubliausku nesikalbėjo.

Tik apie galimybę kalbėjausi su Judita Simonavičiūte. Meras siūlė susitikti, bet darbo metu to padaryti negalėjau. Po darbo nebegalėjo jis. Taigi, vis dar laukiu skambučio, nes koalicijos formavimas visgi ne mano reikalas. Su valstiečiais jau kalbėjausi, tačiau tai nebuvo panašu į politinį pokalbį. Jų pozicijos labai išplaukusios, taip labiau tinkama kalbėti apie dešimt Dievo įsakymų. Pavyzdžiui, net apie išorinį uostą jie pateikė tris skirtingas pozicijas”, – sakė N. Puteikienė.

„Kontrolės ir atskaitomybės mes išmokome būdami opozicijoje, o mūsų ir konservatorių programinės nuostatos daug kur sutampa”, – sakė Nina Puteikienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ji svarstė, kad V. Grubliausko pergalės atveju šiam komitetui turint 9 vietas, o konservatoriams su Lietuvos centro partija lygiai tiek pat, tai galėtų būti naudinga miestui koalicija, nes meras būtų priverstas vykdyti ir jos partnerių programą.

Kontrolės ir atskaitomybės mes išmokome būdami opozicijoje, o mūsų ir konservatorių programinės nuostatos daug kur sutampa”, – sakė N. Puteikienė.

Tokia žinia buvo staigmena ir buvusiam Liberalų sąjūdžio kandidatui į merus Simonui Gentvilui.

Aš vis dar tikiu, kad yra galimybė suformuoti veiklią, superentuziastingą ir ambicingą valdančiąją daugumą. Konservatorius aš tokiais matau”, – sakė Simonas Gentvilas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Konservatoriai skelbėsi kaip nauja jėga, žadėjo pokyčius, tad manau, kad jie taip nuvils savo rinkėjus. Dar vakar kalbėjau su Gabrieliumi Landsbergiu ir nebuvo jokių tokių indikacijų. Apmaudu, nes per rinkimus nieko nepasakėme, kas galėtų užkirsti kelią bendram darbui kartu. Tai dabar panašu į išskaičiavimą”, – sakė jis.

Pasak S. Gentvilo, darbas opozicijoje liberalų negąsdina. Esą svarbiausia, koks bus pats darbo tempas – ar toliau bus stabdomas bendrasis planas, ar toliau žmonės bus labiau susidomėję savo darbo vietomis negu realiomis reformomis”.

Aš vis dar tikiu, kad yra galimybė suformuoti veiklią, superentuziastingą ir ambicingą valdančiąją daugumą. Konservatorius aš tokiais matau”, – sakė jis.

SUSITARIMO TEKSTAS

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Visuomeninis rinkinių komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda”, kurių atstovai 2019-03-03 išrinkti į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą, susitaria:

dirbti kartu ir prisiimti bendrą atsakomybę už skaidrų ir profesionalų miesto valdymą bei Tarybos veiklos organizavimą, užtikrinti efektyvų Tarybos ir savivaldybės administracijos darbą, sudaryti sąlygas susitariančioms šalims įgyvendinti rinkimų programas ir atsakingai dirbti miestiečių labui.

72 Comments

  1. smagu

    konservatoriai padės Grubliauskui renovuoti rusiškas mokyklas, kurias kažkas pažadėjo…

    Reply
  2. Jonas

    Labai džiausiuosi, kad Arūnas Barbšys ir Vytautas Grubliauskas 2020 metais dalyvaus Klaipėdoje – Europos jaunimo sostinės GĖJŲ EITYNĖSE. BRAVO, UŽ TAI DAR IR SUSIMOKĖSIME biudžeto pinigais.

    Reply
  3. Nuoširdus patarimas

    Gerb. Nina, visada Jumis žavėjausi dėl elegantiškos kovos su Grubliausku&Co, dėl teisybės paieškų ir viešinimo. Jūsų žingsnis į koaliciją su ta komanda man nelabai suprantamas, manau tai sužlugdytų Jūsų politinę karjerą. Jei vis dėl to eitumėt į koaliciją, būkite labai atsargi – gali būti greit išmaudys purve, pasityčios ir padarys kalta. Juk visai neseniai pati matėte, kaip Grubliausko komanda „draugiškai” elgėsi su buvusiais bendražygiais – liberalų sąjūdžio partijos atstovais. Ant administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojos buvo išpiltas kalnas pamazgų, įvairių kaltinimų matomai siekiant paveikti visuomenės nuomonę ir sugadinti reputaciją. Nenuostabu, kad pastarieji nebeina į koaliciją su Grubliausku ir reikalinga tapote Jūs. Neapsigaukite, nepatikėkite, liksite prie suskilusios geldos.

    Reply
  4. Be panikos

    Baikit trydalioti, komentatoriai. Nei čia dangus griūva, nei kažkas kažką išdavė. Politika pirmiausia – tai interesų derinimas. Nesvarbu, kas bus meras. Svarbu, kad Taryba sklandžiai ir dorai dirbtų. Puteikienė iki šiol buvo rakštis, bet nieko savo pliurpalais nepasiekė. Dabar turės konstruktyviai dalyvauti sprendimų formavime. Pažiūrėsim, kaip jai seksis. Niekas kelių neužkerta ir „valstiečiams”, o tiksliau – uosto verslininkams, jungtis prie valdančiosios daugumos, kurią suformavo patyrę politikai. Manau, kad taip ir bus, jei tik jie atėjo į Tarybą padėti miestui, o ne tvarkyti Karbauskio verslo reikalų. Už borto (opozicijoje) tokiu atveju lieka Budino ir Titovo šaika. Pirmas prididirbo neįvykdęs ankstesnės kadencijos politikų suplanuotų darbų, o antras tiesiog ne šitos valstybės politikas. Klaipėdoje kol kas susiformavo tvirtas politinis stuburas. Kaip matyti iš komentarų reakcijų, „valstiečiams” nemalonu, kad negavo valdžios, bet tai tikrai ne pasaulio pabaiga Klaipėdai. Gal net priešingai…

    Reply
    • Anonimas

      Pagaliau ! Teisingas, adekvatus, pozityvus mąstymas, visiškai sutinku su Jūsų išsakyta nuomone.

  5. miestui kapiec

    Barbšys – Grubliauskas – Puteikienė, kažkoks labai keistas verslininkas Kaveckas, Taraškevičius su Simonavičiūte…Jūs suvokiate kokia čia bomba…verks miestiečiai oi verks, o Grubliauskas su Co įrodė, kad pasiplaus nuo liberalų, susimes su bet kuo, kad galėtų toliau daryti ką reikia, tačiau ko ten Puteikienei???

    Reply
  6. Nuomonė

    Mano nuomone, bus linksmiausia matyti kaip Nina Puteikienė dabar pakeis kailiuką ir ateinančius 4 metus stos ginti „Mėnulio” aikštę, kitus projektus, kuriuos anksčiau taip puolė, sakys, kad medžius kirsti yra labai sveika, o džiazus finansuoti iš savivaldybės lėšų yra tiesiog būtina ir privaloma kuo didesnėmis sumomis. Geriau nebūna!

    Reply
    • Anonimas

      O ką tu siūlai geriau? Stoti ginti Vaitkaus planus sunaikinti miestą? O būti opozicijoje taip pat ne išeitis, nes vėl nebus įgyvendinti p. Ninos planai ir bus stovima vietoje. Šiuo metu tikrai daug geriau, kad daugumą sudarys labiau miestui norintys dirbti žmonės, nei uostui. Atrodo daug mąstyti nereikia, bet vis stebiuosi žmonių bukumu.
      Tai gal išvis gyvenkime be festivalių, be linksmybių, užsidarę namuose, būkim visada susiraukę, pesimistai, tik kitus sugebantys kritikuoti žmonės, medžius palikime supuvusius, nugriuvusius, viešasias erdves, kurios primena sovietmetį taip pat palikime likimo valiai. Ir gyvenkime pilkame, nutriušusiame, pesimistiniame mieste, kuris ką geriausiai sugeba, tai tik skųstis. Žinoma viskas privalo būti daroma įvertinant visas aplinkybes ir priimant teisingiausius sprendimus. Aš nieko blogo nematau, jeigu kažkurioje vietoje yra iškertama 50 medžių, bet toje pačioje vietoje, tik su geresniu išdėstymu ir pritaikymu tai tikrai erdvei yra atsodinama jų daugiau. Nes stovėti vietoje jau nebegalima, turime žiūrėti kaip gyvens mūsų vaikai ir anūkai.

    • Absurdo teatras

      Iš kur jūs traukiate tokias nesąmones, kad Vaitkus turi kažkokių planų „sunaikinti miestą”? Kokio bukumo reikia būti, kad pasiduoti tokiai propogandai ir ją platinti? Miestą greičiau sunaikins neveiklumas, pokyčių ir reformų baimė, politinės valios stoka, „savų” neitin kompetetingų kadrų įdarbinimas į savivaldybę ir jos įmones. Tai vyksta jau n metų ir prie gero neveda. O rinkimų metu tie „savi” nenorintys prarast šiltų kėdžių skleidžia erezijas apie tai koks blogas uostas, verslas ir t.t. Uostas ir verslas suneša mokesčius į miesto biudžetą ir išlaiko tuos kėdžių sėdėtojus, o pastarieji pjauna šaką ant kurios sėdi. Gal norit išvaryti verslą iš miesto? Uždaryti uostą ir jo vietoje pasodinti runkelius?

    • Vitės kvartalo gyventoja

      Nieko nuostabaus,kad p.Nina pasirinko mero V.Grubliausko pusę,nes juk tai Puteikių šeimos tradicija:Figaro šen,Figaro ten.Ir į Europos parlamentą taip norisi p.Ninai.Tiek visiems ir rūpi tie miestiečių reikalai:tik kol išrenka į valdžią.Gąsdina,jog gerb.A.Vaitkus miestą sunaikins, atvirkščiai,żymiai labiau żino kaip sumażinti taršą.Kas żino kiek uosto įmonės skyrė pinigų Švyturio gatvės ir Vitės kvartalo sutvarkymui ir kur tie pinigėliai nusėdo ?Tik pradėjus bendruomenės nariams aiškintis, pradėjo po truputį darbai judėti.Uostamiestis ir yra UOSTAMIESTIS,o ne kurortas.

    • Anonimas

      Skaitau komentarus ir juokas ima 😀 Susidariau tik vieną nuomonę, kad ir kas benutiktų, visą laiką bus priekaištaujama, nu žmonės, gal tiesiog atsipalaiduokit į viską žiūrėkit pozityviau. Ateina nauja valdžia, galbūt dirbs geriau, o čia visi iš karto verkšlena, kad bus taip ir anaip, nu kaip man gaila tų žmonių, kurie tokio siauro mąstymo.. nei jūs žinot kaip dirbs nauja valdžia, nei kas ją sudarys, o jau skleidžia nepasitenkinimus. Nina jau seniai buvo prieš uosto invazija į miestą ir Melnragę, ji tai kalbėjo garsiai ir daug, žmonės dėl to už ją ir balsavo, o dabar tie patys žmonės rėkia, kad eitų pas Vaitkaus, nes kitaip ji bus apgavusi rinkėjus.. Nors griūk negyvas nuo tų komentarų. 😀

    • Anonimui

      Kokie nauji žmonės ateina? Grubliauskas, Simonavičiūtė ir Taraškevičius? Čia nauji?! Ne, čia tie patys, deja…ir Nina su jais – tai išdavystė. Juk ir ji ir Naglis daug metų su šiais veikėjais kovojo…ir mes jais tikėjome. Tokiu atveju geriau jau garbingai būti opozicijoje…ir prie ko čia tas Vaitkus, nebūtina su juo eit.

  7. Išeitis

    Puteikininkai ir konservatoriai! Jūs dar turite šansą išgelbėti savo lyderius nuo baisios išdavystės susidėjus su V.Grubliausko grupe. Balsuokite – už A.Vaitkų. Likti opozicijoje – mažesnė gėda nei susidėti su meru, kurį per 8 metus kritikavote už neveiklumą.

    Reply
  8. Išvada

    Še tau, boba, ir devintinės…Puteikienė su jos taip skambiai užvadintais sopranais prie vieno lovio jau puola, mirštu iš juoko, cirkas atvažiavo 4 metams! Va ką padaro valdžios troškulys, su pačiu liuciferiu kontraktą pasirašytų…

    Reply
  9. senas centristas

    Puteikienę per bortą iš partijos, kad atėjusi į partiją už nugaros tartųsi su Simonavičiūte…GĖDA.

    Reply
  10. Jūratė

    Ar neturi panašumų į Sopranų mafiją, šlykščią nusikalstamą grupuotę verslas, kuris krauna Karbauskio trąšas? Kaip sustabdyti nusikalstamą skverbimąsi į valdžią, kai Vilniuje, jau sėdi ministerijose? Ką veikia Rokas Masiulis Susisiekimo ministerijoje, padaręs 600 milijonų litų žalos valstybei? Kaip valstybės iždo tuštintojas gali tapti kovotoju su korupcija? Jokios koalicijos negali būti su valstiečiais, su Vaitkumi.

    Reply
    • Hm....

      Kokias dar Karbauskio trąšas krauna? Kaip galima taip šmeižti verslą ir uostą? Ar tai pagrįsta nors kokiais faktais? Manau, kad taip pasisakinėja tinginiai biudžetininkai, kurie šiuo metu bujoja ir bijo, kad jei taptų meru protingas, veiklus žmogus, geras vadybininkas, reikės pradėt dirbt arba atlaisvint per pažintis gautas pareigas…

  11. Petras

    Nina, mes už Tave balsavome nes rinkomės alternatyvą Sopranų mafijai. Jeigu Tu išvien su jais, nebematau Centro partijos pilitinio identiteto. Tai tik sopranų šešėlis.

    Reply
    • Na

      Nereikia daryti išankstinių išvadų, gi dar niekas nieko nepasirašė. O kalbėtis reikia. Dar nežinia kas geriau.

  12. Nuomone

    Balsuoti atejo maziausiai Lietuvoje, ne tik , del to, kad nerupi miestas, o todel, kad is 150tukstanciu gyventoju, mieste gyvena apie 80-90tukstanciu aktyviu gyventoju.
    Dar kitas dalykas is visu balsavusiuju sakykime balsavo is viso 60tukstanciu zmoniu, diskutuoja internete iki kokio tukstancio maksimum tai, o aktyviu gal iki 100.
    Taip miestui reikia greicio kai kuriose sprendimuose, bet didziausia problema buvo ta, jog jau po pusmecio kai buvo paskirtas administracijos vadovas ivyko konfliktas su mero komanda ir jis ivyko butent del to, jog administracijoj reikejo rimtu pokyciu ir greicio, o to nebuvo..
    Kalbant apie zmogiskuma, tik pakartosiu Jus kada nors salia pabukite Grubliausko ir kito kandidato, kai kalba sako arba kai bendrauja, tai cia net nera ka lyginti, nes vienas yra kaip tik tarp zmoniu ir is zmoniu, o kitas yra didelis vadovas, kuris ne karta yra pasakes, kad net kaip uosto vadovas gauna maza atlyginima, o dabar nori buti meru uz dar mazesni..
    Geriausia kolicija butu buvusi Grubliauskas ir Vaitkus, vardan miesto, bet kai kurie per daug nori gauti ir nieko neduoti, uosta nori pastatyti ir pinigus pasiimti visus i Vilniu, tegul Klaipeda islaiko puse Lietuvos, paliktu bent 30procentu Klaipedai is Uosto ir sutvarkytu visa miesta, noriu pabrezti ne miesto taryba, o vyriausybe vienu parasu, pirmoj eilei Uostas turi noreti isblizginti Klaipeda is savo pinigu, pastatyti stadiona, skirti stipendijas jaunimui, remti sporta ne niekiniais keliais tukstanciais eurais, remti kultura ir tt. Kodel niekas nekalba skaiciais, kiek Uostas dave miestui?? Mane tarkim erzina raso visada rekordines krovos, bet kas is to paprastiems zmonems?
    Taip sutinku darbo vietu sukuriama ir kai kurie moka dideles algas, bet tai yra tik maza dalis visu.
    Mastykime blaiviai, mes norime, kad Klaipeda butu kazkur priekyje, bet Klaipeda pastoviai stabdoma is Vilniaus, mazdaug darykit kaip sakom arba stabdysim viska.
    Tiksliau net sakant ne is Vilniaus, o is dabartines valdzios.
    Kantrybes visiems ir supratimo, kad geriau uz Grubliauska siai dienai niekas geriau nereprezentuotu miesto, kitas dalykas Klaipedoje buvo mestos didziules konkurencines jegos, jei ju nebutu ir jei nebutu ne mero, o kitu jo buvusiu partieciu ambiciju ir per geros nuomones apie save, tai butu laimejes Grubliauskas pirmame ture ir surinkes absoliucia dauguma kokiu 18-20mandatu taryboje.
    O Vaitkus tarkim is viso islindo is niekur ir kazkokiu stebuklingu budu tapo super vadovu, idomu kuriam klausime? Uosto pirmiausiai komanda dirba stipriai, plius uostas visais laikais dirbo augdamas ir i prieki eidamas.
    Ir po viso sito noriu pasakyti, kad norejosi apskritai atsijauninimo ir atsinaujinimo, o liko tie patys, ir liks, kol nebus el balsavimo, o kai jis bus, tada prasides tikrieji proverziai!
    Sekmes visiems, mylekime savo miesta ir bukime kritiski pirmiausiai sau, o po to kitiems.

    Reply
    • Rinkėjas

      Begalinė arogancija niekad neleis dabartiniam susidėti su už save stipresniais. O apie kokius darbus kalbate? Meras realiai jokių darbų atlikti negali, tai administracijos žmonių darbas. Įsivaizduokite, Jūs esate inžinierė ir suprojektuojate tiltą, tačiau visus laurus prisiima Jūsų viršininkas, kuris turi literato išsilavinimą ir apie konstrukcijas nesuvokia nė bum bum.

    • ezys

      >>>rinkeja.
      Tai, kad kaspina perkerpa, nereiskia kad laurus prisiima 🙂 Greiciau jau atvirksciai Lietuvoje, koks traktoristas uzgeria ir duobes nesutvarko ir del to zmones, mera, kubiliu ir prezidenta kaltina 🙂
      Ko noreti, kai didzioji dalis nera konstitucijos atsiverte, ka jau ten apie savivaldos istatyma kalbeti 🙁

    • Anonimas

      Sutinku su šio straipsnio nuomone ir esamais komentarais po jais. Vis dėlto dar yra žmonių, kurie turi galvą ant pečių.

  13. Miestietė

    P.Arūnai,Arūnai ir ką Jūs padarėte :pasirašėte sutartį su Garbės pirmininko ,gaujele”išvadintu komitetu (tiesą sakant,visus komitetus taip išvadino)?!Liaudies išmintis byloja:su kuo sutapsi,toks ir pats tapsi.Ach,tiesa,konservatoriams tas negalioja, daug kas jiems negalioja.Ponia Rasa J.kažkurią dieną per ,,Žinių radiją „sakė ,jog neżino,kad 1numeriu konservatorių partijos sąraše įrašytas teistas żmogus A.K. ,nors apie kitų partijų tokią nuodėmę turinčius kandidatus puikiai žinojo..?

    Reply
  14. N. Puteikienė

    Klaipėda dabar turi rinktis iš dviejų blogybių: Vaitkaus ir Grubliausko. Mano pokalbis su Vaitkum nebuvo panašus į pokalbį apie politinius sprendimus, nekalbant apie kai kurias mane šokiravusias detales, rodančias, kad apskritai kalbam skirtingom kalbom. Uosto interesų plentvolis traiškys miestą visu smarkumu. O Vaitkus, be abejo, fone kalbės apie jautrumą. Ką sako mano rinkėjai: vieni nori, kad likčiau opozicijoje, kad nesitepčiau rankų, kiti, kad pasiaukočiau ir eičiau į koaliciją, bandydama iš vidaus ją priversti dirbti gerus darbus Mano pasiūlymas konservatoriams buvo – neremti iki rinkimų nei vieno kandidato, leidžiant jiems laimėti savo jėgomis. Tačiau konservatoriai pasielgė kitaip. Tikriausiai tam turi savų motyvų.

    Reply
    • Rinkėja

      Konservatorių motyvai aiškūs:Lietuvoje Seimo rinkimus laimėjo NE TIE gerb.Arvydas Vaitkus nuėjo NE SU TAIS . Būtų su TAIS , būtų A.Vaitkus tinkamas-daug proto nereikia,jog suprastum.Bet Jus sunku suprasti, belieka tik apgailestauti.Niekas tos miesto valdżios per daug ir neklausia,centrinė valdžia viską sprendžia kaip jai reikia ir šaliai reikia.Gerb.A.Vaitkus tuos koridorius bent żino.

    • Anonimas

      Teisingai pasakėt, reikia rinktis geriausią iš blogiausių, tad šiuo atveju Grubliauskas palyginus su Vaitkumi tikrai geresnis, nes jis nori dirbti miestui ir jo žmonėms, o ne griauti mūsų miestą. Žmonės čia komentuoja savo nuoskaudas, ar čia Vaitkiniai taip suaktyvėję, bet realią situaciją Jūs pati matote, kaip jau minėjote, kad Vaitkaus kompanijos sprendimai kelią grėsmę miestui, o šitą monstrą reikia stabdyti ir stabdyti bendromis jėgomis. Tad palaikau p. Nina, rinkitės tą komandą, kuri dirbs miesto labui ir nekreipkite dėmesio ką kalba „ale jūsų” rinkėjai, kurie spėju yra Vaitkaus rinkėjai, kurie tiesiog bijo prarasti valdžios daugumą ir dabar bando pilti purvą kaip tik begali.

    • Rinkėjas

      Juokaujat? visose televizijose ir kitur kritikavote grubliausko valdžią (kad ir džiazo festivalio rėmimą). o dabar sakote, kad tai nieko tokio??? melavote tada ar dabar išvertėte skūrą?

    • Joris

      Ninulia, buvimas prie lovio tikrai privers pamiršti aršią kritiką miesto valdžiai. Nes jūs- tai miestas. Gerai jums- privalo būti gerai ir miestui. Ar ne tiesa, smailianose lapute?

    • ezys

      p. Nina, gal jus nesiaukokit 🙂
      o jei rimtai, as netikiu, kad jus sugebetumete isdirbti visa kadencija, nesvarbu kokioje koalicijoje, kai tik pirma karta prie savivaldybes ateis zmones su sakemis ir plakatais, rekdami „vagys, korupcija, lauk” ir si karta tures omenyje ir JUS, ka jus tada darysite? Daug lengviau paciai sakyti „vagys, korupcija, lauk”, bet tai galima daryti tik bunant opozicijoje. Jusu remejai to nesupras, jau dabar is komentaru matosi, kad nesupranta…

    • eziui

      Bet, ežy, prisipažink, kad esi liberalų pasubininis ir tau jų šūdas nesmirda.

    • Povilas

      Jau dabar tai eikite p.Nina į koaliciją su Grubliausku, pristabdysite iš vidaus tokius seniai seniai įsišaknijusius liberalus kaip Taraškevičius, Simonavičiutė, kad nevyniotų savo senųjų darbelių nestabdomi ir nebaudžiami. Ne visada jiems miestas pirmoje vietoje. kitą kartą savi interesai pirmiausioje vietoje. Jau pasižymėjo per 20 metų.

  15. tragedija

    jei bus meras Grubliauskas tai vicemerai bus Barbšys su Simonavičiūte…admin direktoriumi matyt paims kokį iš Taraškės hebrytės, žėk Puteikienei kokį postelį duos…Konservatoriai mane nuvylė, nes daviau jiems balsą, nors anksčiau visada balsavau už liberalus, o jie ką padarė? Grubliauskas + Puteikienė na vertas duetas įvaizdžio, vertas 🙂

    Reply
    • jonas

      Barbšiui su simonavičiute nebegalima duoti jokių postų. Taip pat ir Taraškevičiuis.Šie gudrųs lapinai prisikaraliavo 20 metų. Jau jų visi siekiai kaip ant delno. Sau dirbs ne miestui. Reikia naujo plauko vicemerų, administracijos direktoriaus, kad darbai pajudėtu iš vietos.

    • Povilas

      Mane irgi nuvylė. O ką dabar daryti, kad tie kas valdė 20 metų Klaipėdą, ją nustekeno iki negalėjimo vėl negrįžtu į valdžią savo,,gudriomis koalicijomis”.

  16. Bsnsn

    Haha, gentvilistai jau seniai su valstieciais susitare del koalicijos ir galvojo koncervatorius prisivilios, bet planas zlugo… Gentvilistai jau antra karta susimauna, kaip ir ta karta kai iskele gentvila i merus. Tai parode rinkimai, tai faktai, tik faktai.

    Reply
    • Vytautas

      Būtent iš pradžių buvo aišku, kad Simonas ir Arvydas viena komanda. Ir nėra čia jokių liberalų, nei valstiečių tik interesai.

  17. Klaipėda

    Kokia gėda už N. Puteikienę. Ji tikra klaipėdiečių išdavikė!!! Politikė be jokių moralinių principų. GĖDA!!!

    Reply
  18. Klaipėdietė Onutė

    Nieko nuostabaus,kad konservatoriai susidėjo su V.Grubliausko komitetu,nes kitu atveju ką jiems pasakytų p.Gabrielius Landsbergis ir kt.partijos grietinėlė ? Susidėti su p.Ramūno Karbauskio sąjunga jiems būtų politinė saviżudybė.Gerb.A.Vaitkui niekaip negali atleisti už LRT parodytą laidą su p.Indre Makaraityte.Neapsivers pasaulis ir Klaipėda,jei bus stipri opozicija su gerb.A.Vaitkaus komanda ir kt.Laukia dar antras rinkimų turas ir paaiškės ar iš tikrųjų klaipėdiečiai nori mero V.Grubliausko.

    Reply
    • BEVILTIŠKAS

      Apie ką jūs Onute?Būtent laida su Makaraityte padėjo man apsispręsti.Ji parodė,kad Vaitkus BEVILTIŠKAS politikas,o mero postas-būtent politinis,o ne ūkinis,kaip jis norėtų pateikti…

    • Beviltiškam

      Politinis? Klaipėdoje? Galit konkretizuot? Kitaip diagnozė aiški- minčių tryda.

    • Vytautas

      Klaipėdiete Onute, norint komentuoti reikia suvokti kas kokias funkcijas vykdo. Susipažinkite nors su Vietos savivaldos įstatymo 20 straipsniu.

    • ezys

      >>>Onute.
      Mero postas visoje Lietuvoje politinis 😉 Daznas rinkejas to nesupranta, nes turi klaidinga mero funkciju ivaizdi, bet kai to nesupranta kandidatas ir merus – tai jau tikrai liudna.

    • Vytautui

      Ačiū už pasiūlymą,bet puikiai žinau kas kokias funkcijas vykdo.O konservatorių moralė pasirodė :kad ir su ,,gaujele”anot profesoriaus V.L., bet nors pabūti valdžioje (seniai nebūta).Ir po to dar moralizuoja kitus !?

    • Onutė /Eżiui/

      Labai jau į politiką žiūri Kauno meras V.Matijošaitis ?Visa politika turėtų būti miestiečių ir miesto reikalai.Kai pradedama politikuoti,tai rezultatas matomas.Kas bent kokius reikalus turėjo su Savivaldybės tarnautojais,pamatė kieno interesams tarnauja :eilinių paprastų miestiečių ar liberalų rėmėjų ?Už savo komandą atsakingas administracijos direktorius ,o kas jį skiria-miesto taryba su meru.Tai ir uż visus darbus atsakinga taip pat taryba ir Meras.Vat ir visa ,mano nuomone,politika.Gal klystu ,nepykite.?

  19. Rinkėjas

    Apgailėtina. Už koncervatorius niekad nebebalsuosiu, Ninos nebegerbiu, Grubliauskas jau seniai nurašytas. Ypač įdomu, kad pastarasis darbo valandomis debatuose dalyvauja ir su Vyšniuku bandeles kepa. Ir už tai gauna mokesčių mokėtojų supilamą atlyginimą. Žmonės, atsibuskit vieną kartą.

    Reply
  20. selis

    Na ka norejo klaipedieciai, ta ir turi…….

    Reply
  21. Stebėtojas

    Bus žiauriai linksma – Nina ir Grubliauskas vienoje valtyje 🙂 Super! Keturis metus neliūdėsim! Įdomu, ar Nina perauklės Grubliauską ar tylės kaip kad žuvęs ankstesnysis koalicijos partneris Rusų aljansas, kuris už paramą savo diasporos interesams užsimerkdavo prieš visus Grubliausko, Simonavičiūtės ir Co reikaliukus? Va čia tai intriga! Va čia tai pažiūrėsim, ar Nina nusileis savo principams už pyrago kąsnį ar Grubliauskas atsisakys dalues interesų! Bet kokiu atveju koalicija bus labai trapi – 18 😉 Visko gali nutikti…Gaila Klaipėdos 😉

    Reply
    • ezys

      o gal koalicija bus 19, 22 ar net 26? 🙂 palaukite dar

  22. NUSIVYLUSI

    Yra principai, per kuriuos negalima perlipti.
    Ponia Nina Puteikiene,
    Jūs perlipote ir Jūsų elgesys jau ne normalus normalus politinis kompromisas, o rinkėjų išdavystė.
    O juk už juos balsavo būtent tie, kurie suprantam kad baisiausia Klaipėdos piktžaizdė – tai korupcija.
    Kur dabar Jūsų laukti – AB Klaipėdos vanduo ar Klaipėdos energijos stebėtojų taryboje ar dar kuriame poste?
    Net jei niekada nesužinosime apie konkrečius Jūsų korupcinius poelgius – niekada nepatikėsime, kad galite būti koalicijoje su Grubliausku, Simonavičiute ar Taraškevičiumi skaidriai ir nesavanaudiškai.

    Reply
  23. Jonas

    … Gaila, kad Lietuva persunkta korupcijos. Tai vėžys ir menko balsuotuojų skaičiaus priežastis. Vilties, kad kas nors pasikeis iš esmės, nėra. Valdžia – tai chroniška liga, jei šitiek metų nesugebama garbingai pasitraukti… Ką gi žiūrėsim iš užsienio, kaip ‘geri vyrai’ ragauja savo veiksmų pasekmes…

    Reply
  24. Virginija

    Nuo vasaros skaudžiausia tema yra išorinis uostas. Lipu į klaipėdiečių tribūną ir kalbu apie tai, kas miestą paliks gyvybingą, o kas jį numarins. Uostas plėtėsi, t.y. pirmiausia uostas atsirado šalia pilies, vėliau uostas persikelia į Dangę, o dar vėliau uostas persikelia į marias ir sekantis etapas – uostas išsikelia iš miesto. Vaitkus, galimai Skvernelio nurodymu, pareiškė, jog stabdo uosto plėtra, palieka XX amžiuje, palieka uostą mieste. Uosto plėtrą planuoti, sustingus XX amžiuje, yra mirtis miestui ir uostui. Vaitkaus elektoratas aiškina, kad iškėlimas.t.y. nauji keliai brangiai kainuos, o Klaipėdoje jie jau yra. Vaitkau, skupas moka dvigubai. Per tavo milijonierių skupumą ne kas kitas, o miestas turės skaudžiai mokėti . Vaitkus tėra godžių milijonierių valios vykdytojas. Vaitkus negali būti meras. Nesinori matyti Vaitkaus valstiečių ir valdančiųjų koalicijoje.

    Reply
  25. NUSIVYLUSI

    Kad konservai susitarė su Grubliausku – tai čia nieko nuostabaus – jie eitų su bet kokiu velniu obuoliauti, kad tik turėtų daugiau valdžios ir patys galėtų pasinaudoti valdžios teikiamais gėriais.
    Bet kad ponia Puteikienė, kurią taip gerbiau už jos nesitaikstymą su korupcija, eina į koaliciją su tais, kuriuos labiausiai kritikavo (ir pagrįstai kritikavo) – Simonavičiūte, Grubliausku, esu tiesiog pritrenkta.

    Reply
  26. iš šono

    Šiaip konservatoriai dar sykį pademonstravo, kad tai nepatikima partija. Suprantama, kad jie žūtbūt eina prie valstiečius, bet šiuo atveju, nei Vaitkus, nei jo komanda nėra valstiečių partijos nariai. Barbšys gaus vicmero postą, bet ir Vaitkus jam būtų davęs tą vietą… Šlykštukai konservai, be principų žmonės, kaip ir Puteikienė, kuri už kitą vicemero postą irgi susidės su nekenčiamu (iki šiol) Grubliausku. Juokinga iki šleikštulio.

    Reply
  27. Lape

    O aš sakyčiau apgailėtina, Grubliauskas kaip tuščiažodia demagogas dėl viso.pikto nusprendė kažkiek apsisaugoti nuo pralaimėjimo. Grubliausko komanda visi ex liberalai, kokios dar koalicijos su konservatoriais? Valstiečiai nė pusė taip blogai, kaip parsidavėliai + konservai.

    Reply
    • be emocijų

      Jeigu mokėtumėt skaičiuoti, tai kita įmanoma daugumos kombinacija Klaipėdoje yra valstiečiai+konservatoriai. Ką pasakytumėt apie tai?

  28. Tomas

    Simonas Gentvilas nera teisus. Velykiene atvirai issake, kad palaiko Vaitku. Budinas irgi laksto pas Tuma i viesbuti pastoviai kalbetis. Tad, tai joks siurprizas, kad Grubliauskas nesikalbejo su sajudziu

    Reply
    • ismanantis

      Grubliauskas kalbetis bande, bet ant tiek matyt buvo uzedes administracija, kad Budinas nebenori su juo daugiau dirbt nieko

    • o kas yra

      Velykienė?

  29. Anonimas

    Baisiau nėra buvė…

    Reply
    • Saulė

      Taip visada buvo ir naivu galvoti, kad nėra buvę.

  30. Meras,

    neturintis daugumos palaikymo taryboje, būtų tik klounas ir miestui nelaimė. Įdomus ėjimas ir aiškus – Grubliauskas ir konservatoriai susitarė Klaipėdos neatiduoti valstiečiams. Jei meras eis juosteles karpyti ir mandrai kalbėti, o Aidas Kaveckis pareitų „ūkynykauti” – gal ir visai neprastas scenarijus Klaipėdai būtų. Puteikienė siunčia signalus, kad nori derėtis dėl darbo daugumoje – panašu, kad su konservatoriais jai smarkiai labiau pakeliui, nei su valstiečiais. Atsirado intriga ir antrame ture – žiūrėsim, kurie rinkėjai turės daugiau suopročio ir disciplinos, nei tinginio.

    Reply
    • Povilas

      O čia neprastai būtų. Bet manau, kad lys Simonavičiutė su Taraškevičiumi. Tiems gi valdžios negana.

  31. Genviliuko ir Budino krachas

    Genviliuko ir Budino krachas. Su valstieičiai į runkelius opa opa

    Reply
  32. Rinkėjas

    Kokia GĖDA už Niną Puteikienę!!! Įnirtingai kovojusi prieš tuos, kurie valdžioje jau 20 metų, dabar su jais vienijasi. LIKOME APGAUTI.

    Reply
    • Maksas

      Prie ko čia apgauti? Ji eina su tais, kurių programos vizijos ir planai sutampa, o viena pati Nina nieko nenuveiktų, tad labai teisingas būtų jos toks sprendimas.

  33. Anon

    Būtų miestui tikrai gerai, jeigu Grubliausko komanda su TS-LKD ir Centro partija susijungtų. Nes tai blaiviai mąstančios partijos, kurios tikrai nori dirbti miesto gerovei. O kas liečia valstiečius, visi suprantame ko jie veržiasi į miesto valdžią..

    Reply
    • eik pamiegoti politologe

      čia bus tokia valdančioji dauguma, kad smaguma, ne darbui dirbti, o tarpusavyje rietis…

    • Blaiviai

      BLAIVIAI mąstančios partijos 😀

  34. Anonimas

    Na ką konservatoriai, po 4 metų kalsim Jus kartu su Grubliausku prie kryžiaus

    Reply
    • Giedrius

      Kad ir ką išrinksim, kad ir kaip blogai ar gerai dirbtų valdžia, vistiek žmonės ieškos prie ko prikibti ir kals prie kryžiaus, nes toks jau lietuvių mentalitetas.

    • Giedriau

      Nepasakyčiau. Žiūrėk kaip Kaune viskas įvyko.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This