Povandeninių veiksmų komandos pilnametystę paminėjo varžybomis

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kovo 8-ąją Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Povandeninių veiksmų komanda tapo pilnamete – šventė 18-ąjį įkūrimo gimtadienį.

Srž. sp. Ievos Budzeikaitės nuotr.

Ta proga nuo pat ankstyvo ryto į Klaipėdą rinkosi stipriausi plaukikai iš visos Lietuvos kariuomenės. Net penkiolika komandų, tarp kurių įvairių vienetų žvalgai, taip pat kariūnai iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, susirungė specialiose plaukimo varžybose.

Komandoje tarnauja buvę profesionalūs plaukikai, kurie ir pasiūlė organizuoti plaukimo su kliūtimis varžymas. Plaukimo su kliūtimis, o ne nardymo varžybos organizuotos tam, kad šiose varžybose gali dalyvauti ne tik narai, kurių Lietuvos kariuomenėje nėra tiek ir daug, bet ir kiti kariai. Šiose varžybose kariams teko pademonstruoti ne tik gerus plaukimo įgūdžius, fizinę ištvermę, bet teko atlikti ir pranėrimus sulaikius kvėpavimą.

Plaukimo varžybas laimėjo ir pirmąją vietą užėmė Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Žvalgybos kuopos komanda, visas rungtis įveikusi per 3 minutes ir 49 sekundes. Antrąją vietą užėmė Krašto apsaugos savanorių 2-osios rinktinės komanda, o treti liko Generolo Jono Žemaičio karo akademijos kariūnai.

„Vyko pasiruošimas patrulio kursui. Daug plaukiojome. Nusprendėme, kad reikia dalyvauti varžybose. Sunkiausia šiandien buvo jaudulys prieš kovą, kuomet turi prislopinti nereikalingas ir pasilikti reikalingas emocijas, taip pat nusiteikti parodyti tai ką gali geriausiai. Baseinas yra neatsiejama žvalgo duona ir kasdienybė, kadangi jis turi jaustis gerai skirtingose situacijose“, – pranešime spaudai cituojamas nugalėtojų komandos vadas Olegas.

„Smagu matyti, kad suvažiavo tiek daug komandų pasveikinti mus su gimtadieniu. Visi dega azartu, dalyviams yra linksma ir įdomu. Džiugina tai, jog Lietuvos kariuomenėje tikrai netrūksta stiprių plaukikų, kurie toliau savo įgūdžius galėtų lavinti povandeninių veiksmų komandoje“, – sakė PVK vado pavaduotojas, vykdantis PVK vado funkcijas, kpt. ltn. Irmantas Medutis.

Karių organizuojamomis varžybomis taip pat džiaugėsi ir Vaclovas Gedvilas, Klaipėdos baseino sporto vadovas.

„Labai smagu, kad mums pavyko su PVK komanda surasti bendrų sąlyčio taškų ir suorganizuoti naujo pobūdžio – plaukimo ištvermės varžybas, kurias pirmieji ir išbandė Lietuvos kariuomenės kariai. Mes taip pat tikimės, kad tai galėsime pritaikyti ir pasiūlyti klaipėdiečiams. Šitos varžybos yra išradingumo pavyzdys kaip į viską galima pažiūrėti inovatyviai”, – sakė jis.

INFORMACIJA

2001 m. kovo 8 d. krašto apsaugos ministro įsakymu Kovos plaukikų būrys iš Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ priskirtas Karinių jūrų pajėgų vado pavaldumui ir pavadintas Povandeninių veiksmų komanda.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”73335,73334,73333,73332,73331,73330,73336″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Pastabele

    Pataisykite antraste varzybomis

    Reply
    • akadministratorius

      Ačiū!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: teismas kreipiasi į prokuratūrą

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija po beveik penkerių metų išnagrinėjo civilinę bylą dėl trūkumų šalinimo išlaidų Klaipėdos baseine atlyginimo ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This