„Auksinių scenos kryžių” apdovanojimuose – gausu su Klaipėda susijusių nominantų

Kultūra

Kovo 29 d. Valstybinio Šiaulių dramos teatro scenoje bus įteikta 17 Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų „Auksiniai scenos kryžiai“ ir Boriso Dauguviečio auskaras. Anot Kultūros ministerijos pranešimo, apdovanojimams šiemet buvo pateiktas rekordinis pasiūlymų skaičius – net 104.

Po kultūros ministro įsakymu sudarytos komisijos (nariai Margarita Alper, Goda Dapšytė, Lina Klusaitė, Rasa Murauskaitė, Martynas Petrikas, Jūratė Račinskatė, Ingrida Ragelskienė, Helmutas Šabasevičius ir Remigijus Vilkaitis) vertinimo 11-oje kategorijų atsidūrė net 15 su uostamiesčiu susijusių nominantų.

Metų režisieriumi po mirties nominuotas Eimuntas Nekrošius už spektaklio „Kalės vaikai“ režisūrą Klaipėdos dramos teatras ir Elmārs Seņkovs už spektaklio „Mama Drąsa“ režisūrą tame pačiame teatre.

Pagrindinio vaidmens metų dramos aktore pretenduoja tapti Karolina Kontenytė už Lotės vaidmenį spektaklyje „Kalės vaikai“. Nepagrindinio vaidmens – Regina Šaltenytė už Marijos vaidmenį tame pačiame spektaklyje.

Metų dramos aktoriumi (pagrindinis vaidmuo) gali būti pripažintas Valentinas Masalskis už tėvo vaidmenį spektaklyje „Autonomija“ ir Marko Rotko vaidmenį spektaklyje „Raudona“ Valstybiniame jaunimo teatre. Taip pat šiai nominacijai atrinktas Darius Meškauskas už Mamos Drąsos vaidmenį spektaklyje „Mama Drąsa“.

Metų scenografais gali tapti Marius Nekrošius ir Nadežda Gultiajeva už scenografiją ir kostiumus spektakliui „Kalės vaikai“, taip pat ir Reinis Suhanovs už spektaklio „Mama Drąsa“ scenografiją.

Metų kompozitoriaus nominacijai atrinktas Sven Helbig už muziką šokio ir muzikos spektakliui „Mano Piteris Penas“ Šeiko šokio teatre.

Geriausiu metų šviesų dailininku/vaizdo projekcijų kūrėju gali būti pripažintas Rimas Sakalauskas už vaizdo projekcijas spektakliui „Mama Drąsa“.

Tarp Metų operos/operetės/miuziklo nominantų yra Mindaugas Rojus, nominuotas už Herkaus Manto vaidmenį operoje „Prūsai“, Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Metų choreografais gali tapti Alban Richard ir Agnija Šeiko už šiuolaikinio šokio spektaklio „Pareiškiu-Brandir“ choreografiją Šeiko šokio teatre.

Metų baleto artisto/šokio atlikėjo vardas gali atitekti Mantui Daraškevičius (už Birbanto vaidmenį balete „Korsaras“, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir Zorbos vaidmenį balete „Graikas Zorba“ Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre ir Jonui Laucius už Lankadamo ir Džono vaidmenis tuos pačiuose pastatymuose.

Nominacijoje „Teatras vaikams ir jaunimui” yra nominuota Agnija Šeiko už šokio ir muzikos spektaklį „Mano Piteris Penas“, Šeiko šokio teatre.

Padėkos premijos ir Boriso Dauguviečio auskaro laureatai bus paskelbti renginio metu kovo 29 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Samanta Pinaitytė: „Klaipėdoje menininkams tobula terpė kurti – nėra skubėjimo, milžiniškos konkurencijos"

Aktorė Samanta Pinaitytė Klaipėdos dramos teatre vos keleri metai. 2021 m. įsijungusi į šio teatro aktorių trupės gretas ji spėjo ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This