Klaipėdoje – „Tango Argentino“

Kultūra

Kovo 22-osios vakarą Klaipėdoje, Kultūros fabrike, vyks turo „Tango Argentino“ pasirodymas.

„Charizmatiškieji tango meistrai – dainininkas Federiko, akordeono virtuozas Nerijus Bakula ir daugelio tarptautinių konkursų ir festivalių laureatai – šokėjai Brigita ir Carlos Rodriguez laukia susitikimo su aistringojo šokio gerbėjais. Talentingi muzikantai paruošė išskirtinio grožio meninę programą į kurią elegantiškai įsikomponavo šokėjų pora”, – rašoma pranešime.

Pasirodymo metu skambės Astor Piazzolla, Jose Padula, Juan Carlos Cobian, Francisco Canaro, Carlos Gardel, Mariano Mores ir pačių atlikėjų sukurtos melodijos.

„Tango nėra vien tik žingsniai ar jų deriniai, tango tai kultūros, kurioje aš gyvenu nuo vaikystės, išraiška. Šiame šokyje tu gali išreikšti visą pojūčių ir  jausmų vaivorykštę – nuo gilaus, santūraus skausmo ir kančių iki visapusės meilės ir džiaugsmo“, – pranešime cituojamas tango meistras Carlos Rodriguez iš Buenos Airių.

Jis su kolegomis nuolat dalyvauja tango festivaliuose, koncertuoja Argentinoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Prancūzijoje ir kt.

„Tango man yra Rio de La Platos (Sidabro upė) kultūra, kuri priklauso tiek Argentinai, tiek Urugvajui. Nuostabi, amžina ir nemirtinga dviejų pakrančių išmintis. Tango yra unikalus žanras, sugebantis per dainas grąžinti mane atgal į savo gimtinę Buenos Aires. Atliekant tango dainas privalau pamiršti save, visais pojūčiais įsijausti į dainų tekstus ir melodijas, o publikai pateikti kiekvieną pasakojamą istoriją be jokios veidmainystės“, – sako dainininkas Federico.

„Tango mano gyvenime atsirado dar studijų metais, koncertinį repertuarą praturtindavau A. Piazzolla muzika, kuria visada žavėjausi. Vėliau pradėjau aktyviai koncertuoti su įvairiais atlikėjais ir tapau projekto „Tango Argentino“ nariu“, – teigia akordeono virtuozas Nerijus Bakula.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Į Naujuosius - tango ritmu

Į Žvejų rūmų administruojamus Bendruomenės namus rinkosi Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos nariai. Juk asociacijoje yra suburta apie 14 mėgėjų ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This