Kol Kongas ir Vaitkus rinkimų morčiuje, Budionas puotauja

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-03-14

Komentarų: 22

Kol Klaipėda aiškinasi, kas bus jos meru, Savivaldybės administracijos kariaunos Budionas nesnaudžia ir jau perkilnoja puodus lentynose: maršo tempu formuojamos valdiškų įmonių stebėtojų tarybos ir valdybos, renkami admirolai.

Paskelbti vieši konkursai į šias neprastai apmokamas vietas, konkursų sąlygos sudarytos taip, kad svetimi katinai net artyn nelįstų. Savų – per akis. Purenama žemė, į kurią bus sodinami nuosavi generaliniai ir negeneraliniai direktoriai. Vienas, antai, jau pasiekė Klaipėdos vandenų sosto papėdę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Galima spėti, kad išrinktieji meras ir tarybos nariai labai nustebs išvydę šio Klaipėdos prekės ženklo riterio darbo vaisius – visur susodinti Budiono žmonės. Gal ir neblogi, bet, kaip rusai sako, vsio ukradieno do nas (viskas nužvaigždinta dar iki mūsų).

Naujai išrinktiesiems nebus ko dalyti rėmėjams, bendražygiams, ką bekalbėti apie rinkėjus ir brangųjį save. Beliks nykštį čiulpti, kartais jį kyštelint į kokią viešai neminimą vietelę.

Vargu bau tai pradžiugins ir brangias drapanas dėvinčius valstiečius. Jie gi naiviai tikis, kad lovys bus pilnas. O čia, še tau – barankos skylė. Didelė tokia, didelė, kaip nuolat netęsimi Budiono pažadai.

Nepradžiugins tai ir dabartinės Tarybos, kurios, beje, nei Budionas Pažadukas, nei jo įkyrėlė Aliona Kokiaašgražiirgudri nesiteikė informuoti apie pradedamą revoliuciją puodų karalystėje.

Dabar štai sužinojo. Visi.

Už tokias išdaigas Budionas gali būti viešai rykštėmis ir laivavirvėmis periamas apšepusioje Atgimimo aikštėje. Aikštėje, kurios atnaujinimo projekto per savo 4 metų kadenciją jis nesugebėjo parengti. Ką bekalbėti apie jos veidrodinį padailinimą.

Kartu periama būtų ir savuose bei valdiškuose interesuose besikepurnėjanti Aliona – lygios galimybės ir kitos europietiškos nesąmonės. Niekšai sako, kad su tuo atgimimu taip atsitiko todėl, kad vienam ponui, nūnai su valstiečio skranda išrinktam į miesto išminčių Tarybą, Budionas kadais pažadėjo garažą po ta aikšte. Mat tas tariamas valstietis turi labai brangias vežėčias, keliais šimtais arklių traukiamas. Saugiai po žeme neuždarius, arkliai gali išsibėgioti, o vežėčias gali kokios konservatorės pikta akis nužiūrėti. Siaubiakas.

Iš kur Budionui tiek drąsos taip atkakliai tylėti ir gilią šaknį knisti. Ogi todėl, kad jam netyčia labai nuskilo: kadencijos pradžioje rado žioplo, bet labai knislaus STT pareigūno administracijoje po slaptos kratos užmirštą užrašų knygelę (faktas tikras kaip blynas). Kratos baigėsi.

Kas toje knygelėje buvo surašyta, žino tik Budionas ir seklys nevykėlis. Gal ir Memelio STT vadas, kuriam ta užrašų knygelė buvo tyliai grąžinta. Kratos baigėsi.

Ar aš sakiau, kad už tai buvo, yra ir bus atsidėkota? Ne, apsaugok Aukščiausiasis, Paksiau ir Aliona nekaltieji. Nemanau…

Tačiau seni ir nauji vietos politikai Budiono tikrai nepagirs už nukniauktas šiltas darbo vietas. Net ir žali valstiečiai. Pers, muš. Net neatsižvelgdami, kad muša Klaipėdos prekės ženklo riterį, kurio vidinėje šnervės pusėje puikuojasi gandro atvaizdas…

Nebent aš klystu ir viskas yra suderinta ir su gandrais bei jų Mordoru ir su STT.

Aišku, Budionas aiškins, kad vsio zakonno (vagiama teisėtai), kad esama kreivų Vyriausybės nutarimų, kurie jį verčia taip elgtis. Kad įstatymai byloja kitaip – nutylės.

Šių eilučių autorius siūlė išdidžiam Budionui paskelbti apie pradedamą puodų perstatymo vajų viešai, supažindinti su būsimų veiksmų eiga tiek miesto parlamento senbuvius, tiek ir naujokus. Bet kur tau… Kur lygūs raukai, snaudžia tamsūs miškai, Budiono žygiuoja pulkai. Aliona lydi su miško gėrybių krepšeliu. Tėvynės labui.

22 Comments

  1. Artūriuką į prezidentus

    Na nebuvo Artūras mano mėgstamas politikas.. bet ką tik tapo mano mėgstamu rašytoju 🙂

    Reply
  2. Renaldas

    Sutinku su vienu iš komentarų bičiuliu – tų Artūro satyrų kuo toliau, tuo labiau laukiu. Nesiimsiu vertinti kiek naudingas Artūro veikimas buvo tarnaujant miestui savivaldoje, bet tiek metų praleidus prie apvaliojo stalo ir dabar nusprendus prisidėti prie riterių reikaliukų viešinimo ir procesų skaidrinimo – mums visiems tai tikra dovana. Laukiu naujų istorijų. O ta dalis apie STT knygutę tikiuosi pratęsimą turės. Tiesa, ar Jums nepasirodė keista, kad piktų reakcijų į tokį Artūro pasiryžimą viešinti riterių paslaptis apstu, bet jokio rimtesnio kontrpuolimo nerasta. Matyt Artūras savo užrašų knygelių nepalikinėjo kur papuola.

    Reply
  3. Nuomone

    Taigi, ko cia putotis? Sulcas teisybe parase!

    Reply
    • Ekspertas

      Niekas neputoja, bet nerašo šis žmogus teisybės. P. Šulcui prieš rašant, patartina persiskaityti teisės aktus. Reikalavimai nepriklausomiems valdybų nariams teisės aktuose aiškiai reglamentuoti ir vienodi visoje šalyje, interpretacijoms vietos nėra, kitokių nustatyti net negalima. Konkursuose gali dalyvauti kiekvienas norintis ir atitinkamtis tuos reikalavimus. Imformacija apie konkursus viešai prieinama. Kodėl kuriamos sąmokslo teorijos ir baubai? Arba autorius neskaito teisės aktų, arba skaito ir nesupranta, arba nori kitus apjuodinti.

  4. žiurkes2 sujudo

    Gerai surasyta, va kaip žiurkės laksto cypia

    Reply
  5. Simona

    Artūras valdo plunksną ,Kongas triūbą, o ką jūs valdot , rašytojai ? Pyktį nesuvaldot, neapykantą, pavydą , pagiežą, kaip gyvatės geluonį išleidžiant. Man jūsų gaila.

    Reply
  6. karma, Šulcai, karma

    kudakavai prieš Puteikienę, puikavaisi „vicemero uodega”, dergei ant svetimų ir savų. Dabar apsižvalgyk, Puteikienė toliau taryboje, o tu niekam nereikalingas, tiesiog, nereikalingas kaip politikas, kaip žmogus su labai abejotinom kompetenecijom. Rašinėk, nes nieko kito nebelieka, o pertvarka vanedenyse atrodo asmeniškai tamstai skausminga ir čia galime padiskutuoti – o kodėl Artūriukai? Gal labai gerai stebėjai ir tas stebėjimas būdavo „apžvaigždinamas”? Ką?

    Reply
  7. Nerijus Rimkevicius

    Pats Vicemeras A. Šulcas pripažįsta, kad dabartinis Klaipėdos meras V. Grubliauskas jau nebevaldo situacijos miesto administracijoje.

    Reply
  8. Durnelis

    Jūs visi labai protingi, viską žinot komentatoriai. Jums gerai, o man labai smagu paskaitinėti Artūro parašymų. Tiesiog pradėjau laukti kada vėl bus 🙂 . Todėl dėkoju ir Artūrui, kad rašo vakarais ar net darbe – dzin man, nes galvoju, kad iš to naudos daugiau. Ir Martynui, kad nebijo, nestena ir viešina. Na kad ir taip, bet vis „prausiamės”. O kas Artūrai ten toj smagioj knygelėj apie Budiono ekskursijų vadovą, prokurorų žmonas ir urbanistines miesto plėtras parašyta? Gal ką „matei” ar jauti? Lauksiu vėl 🙂 Į mūsų kaimą cirkas atvažiavo su gandriukais, kregždutėmis oranžinių spalvų ir šaknis suleido ilgam. Bus ką veikti. Gal kokią oranžavą rubriką įkurkit?

    Reply
  9. akurat

    „Subliuškęs pimpis” parašė Artūras žiūrėdamas į veidrodį.

    Reply
  10. apgailėtinas

    4 metus rijo už mokesčių mokėtojų pinigus, šildė savo rudąją ant minkštos kėdės ir nieko apart pletkų nešiojimo neveikė, dabar apsižiūrėjo, kad net Kongas jį praspyrė (jis linkęs puikuotis, kad pats taip nusprendė, bet ar pasiūlymą nors menkutį turėjo iš ko:). Politinis NULIS ir liko NULIU, nepaisant, kad tiek metų prasitrynė politikoje…

    Reply
  11. Julius

    Šulcai, ką ruošiesi veikti pats ? Liksi Klaipėdoje ar emigruosi ? Nesusitvarkei su savo darbu ir miestą pavertei tuščiu ir šiukšlinu poligonu siaubo filmams kurti, o dabar nori atsakomybę permesti kitiems.. Buvai vienoje komandoje ir su Grubliausku, ir su Budinu. Buvai valdančiųjų piktasis šuo, kuris lojo ir kandžiojosi. Likai be šeimininko ?..

    Reply
  12. Subliuškęs pimpis

    Šulcai, užteks nešti šūdus iš savivaldybės.

    Reply
  13. Katytė Matilda, pervadinta į Akaciją

    Koks nuostabus mano šeimininkas, genijus tiesiog….Š iš didžiosios raidės!

    Reply
    • Teisių apsauga

      Bet po tokių rašinių kyla klausimų, ar autorius gali globoti gyvūnus!

  14. Klausimėlis p.Artūrui

    Keista,kad pastaruoju metu p.vicemeras pradėjo rašyti apie savo buvusius kolegas tokius straipsnius.Paprastam žmogeliui nelabai suprantama, KODĖL p.Artūro įvardintas ,,Budionas”visą kadenciją buvo Savivaldybės administracijos direktoriumi.Nejaugi miesto taryba,paskyrusi Savivaldybės administracijos direktorių,jeigu jis nepateisina lūkesčių ir dirba blogai,negali atleisti ?! Viskas buvo gerai,kol p.E.M. nepagavo su dėżute .Gal DĖŽUTĖ čia kalta ?! Įdomu skaityti p.Artūro rašinius,bet gal reikėjo tai daryti žymiai anksčiau arba po rinkimų.

    Reply
    • Svetimo skausmo nebūna

      Todėl, kad Artūrui skauda. Kaip nesuprantat. Juk jį nuo Klaipėdos vandens vamzdynų atjungė ir jo draugą veteraną Leoną taip pat. Ir dar Artūras nebeteko galimybės dalyvauti politikoje – tipo, sako, kad pats nebenorėjo, bet niekas tuo netiki…Tai ir lieja ašaringus straipsniukus.

  15. Z

    Rubriką reikėtų pavadinti „Artūro kudakavimai”. Pasirodo netenkam Klaipėdos savivaldybės šviesuolio, nuveikusio didelius darbus miesto labui. Ne.

    Reply
    • Anonimas

      Arba užjudino Šulco šiltas vieteles

  16. Siaubas

    Ir tokius straipsnius rašo vis dar einantis pareigas vicemeras???? Gal tegul jau nebesikankina tam poste ir algos iš mokesčių mokėtojų kišenės nebeima.

    Reply
  17. bravo AK

    Atrodo, kad beliko tik Atvira Klaipėda. Ekspresas ir Klaipėda ant visai numirė

    Reply
  18. Laukiu

    Kol Artūriuką išmes į gatvę. Neliks akmens ant akmes iš savibledybės

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This