Klaipėdiečiai pareigūnai išgelbėjo žmogaus gyvybę Serbijoje

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lietuvos policijos pareigūnai, šią savaitę pristatę Serbijos kolegoms savo naudojamas tarnybines transporto priemones ir jų aprūpinimui skirtą įrangą, ketvirtadienį eismo įvykio metu turėjo progos realioje praktikoje pritaikyti komplektacijoje esančius įrankius, gelbėjant žmogaus gyvybę.

Pranešama, kad 18.10 val. vietos laiku Slovakijos kalnuose į namo vykstančių Lietuvos policijos pareigūnų tarnybinį mikroautobusą atsitrenkė lenkimo metu į priešpriešinę eismo juostą išvažiavęs Slovakijos piliečio vairuojamas automobilis KIA CEED, kuris dar susidūrė ir su priešprieša važiavusiu Skoda Superb.

Nors susidūrimo būta stipraus, Lietuvos policijos tarnybinius automobilius vairavę Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai Mindaugas Džermeika, Fajeta Rušinskytė, Dovydas Kairys ir Modestas Kuisys nepasimetė – čiupo automobiliuose buvusius gelbėjimo operacijoms pritaikytus įrankius ir laužtuvu atplėšę slovako automobilio dureles ištraukė stipriai nukentėjusį vyrą, mat baimintasi, jog automobilis neužsidegtų. Klaipėdiečiai skubiai suteikė serbui pirmąją pagalbą ir iškvietė medikus bei vietos pareigūnus.

Pasak gelbėjimo operacijoje dalyvavusio Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininko M. Džermeikos, labai gerai, kad naujuose tarnybiniuose automobiliuose esama visos reikalingos gelbėjimo operacijoms pritaikytos įrangos – neturint tokios įrangos ištraukti asmenį ir suteikti nukentėjusiajam pagalbą būtų buvę daug sudėtingiau.

„Likimo ironija – tik prieš dvi dienas kolegoms serbams pristatėme naujus Lietuvos policijos automobilius, pademonstravome visą spec. įrangą, ir štai prašom – vakar teko ją panaudoti praktiškai. Džiugu, kad dabartinis aprūpinimas nei iš tolo neprimena to, ką turėjome prieš keletą metų, o svarbiausia – tai gali padėti išgelbėti gyvybę”, – sakė pareigūnas.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=klcIQpfpOOs&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This