Premjero-kandidato dilema

Politika, Svarbu

Šį antradienį, jau antrą kartą per nepilnas dvi savaites, Klaipėdoje apsilankęs Saulius Skvernelis, anot jo atstovų, nors ir vykdo premjero pareigas 24 val. per parą kiekvieną dieną, visgi viešėjo kaip kandidatas į prezidentus.

Dalis vizito išlaidų esą buvo dengiama rinkimų štabo lėšomis, tačiau kortežo išlaidos, ko gero, visgi teko mokesčių mokėtojams.

Saulius Skvernelis su Klaipėdos gyventojais susitiko kaip kandidatas į Lietuvos prezidentus. Tokia ir buvo pagrindinė susitikimo tema. Susitikime taip pat dalyvavo kandidatas į Klaipėdos merus Arvydas Vaitkus. Vienas iš vizito tikslų buvo ir jo palaikymas antrame ture”, – neslepia su vyriausybiniu kortežu atvykusio premjero komanda. Martyno Vainoriaus nuotr.

Atvirai Klaipėdai” panorus išsiaiškinti visus šiuos niuansus premjero patarėjas viešųjų ryšių klausimais Toma Beržinskas informavo, kad tai nebuvo ministro pirmininko vizitas į Klaipėdą, o į klausimus apie kandidato veiklą atsako jo kolega, premjero patarėjas kovos su korupcija, ryšių su Seimu ir strateginės komunikacijos klausimais Skirmantas Malinauskas.

Pastarasis atsakydamas į klausimus akcentavo, jog Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad ministro pirmininko, prezidento ar Seimo nario darbo diena nėra ribota konkrečiomis valandomis, jie šias pareigas atlieka 24 val. per parą kiekvieną dieną”.

Kartu tiek Konstitucija, tiek kiti šalies įstatymai leidžia šias pareigas užimantiems asmenims kandidatuoti rinkimuose ir tai tikrai ne pirmas toks precedentas. Saulius Skvernelis su Klaipėdos gyventojais susitiko kaip kandidatas į Lietuvos prezidentus. Tokia ir buvo pagrindinė susitikimo tema. Susitikime taip pat dalyvavo kandidatas į Klaipėdos merus Arvydas Vaitkus. Vienas iš vizito tikslų buvo ir jo palaikymas antrame ture. Visus vizitus ir kitą kaip kandidato į Lietuvos prezidentus veiklą Saulius Skvernelis derina su savo kaip ministro pirmininko pareigomis. Tą daro ir kandidatuojantys Seimo nariai, tą darė ir pareigas einanti prezidentė, kai dalyvavo rinkimuose antrąjį kartą”, – teigė S. Malinauskas.

Pasak jo, premjero darbotvarkėje skelbiami tik jo, kaip ministro pirmininko susitikimai, tad ir antradienio vizitas į Klaipėdą ten nebuvo minimas.

Jis tikino, kad reklama, salės nuoma ir kitos išlaidos” yra dengiamos rinkimų štabo lėšomis. VšĮ Klaipėdos šventės”, administruojančios piliavietės salę, kurioje vyko S. Skvernelio susitikimas su klaipėdiečiais, renginių koordinatorė Ieva Žiubrienė patvirtino, kad už jos nuomą išrašytos dvi sąskaitos – viena pačia S. Skverneliui kaip kandidatui, kita – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

Tačiau S. Malinauskas savo raštu pateiktuose atsakymuose nedetalizavo, ar ir premjero-kandidato kortežo išlaidos kurui bus apmokėtos iš politinei reklamai skirtų lėšų.

Premjero apsaugos klausimus turėtų komentuoti Vadovybės apsaugos departamentas. Teisės aktai numato, kad LR ministras pirmininkas, kaip ir LR Seimo pirmininkas ar LR prezidentas saugomi nuolatos. Jie neturi galimybės rinktis ar reikalauti, kad apsaugos nebūtų”, – apie apsaugos darbuotojų darbo aspektą rinkiminės agitacijos metu teigė premjero patarėjas.

Jis pats tikino darbo S. Skvernelio rinkiminiame štabe metu yra pasiėmęs neapmokamas atostogas. Į Klaipėdą esą važiavo kartu su štabe dirbančiu kolega jo nuosavu automobiliu.

Beje, antradieninio Seimo posėdžio metu klaipėdietis parlamentaras Simonas Gentvilas pareiškė, kad šiandien premjeras skuba pakeliui į Klaipėdą, mano mylimą miestą, su visa apsauga penktą valandą susitikti su rinkėjais, ir daryti politinį susitikimą, bet vėlgi tiesioginio darbo nedirba kaip Seimo narys, jo nematome tiesiogiai čia”.

Ministras pirmininkas derina savo, kaip Seimo nario, savo, kaip ministro pirmininko, ir savo, kaip kandidato į prezidentus, darbotvarkes. Tą daro ir kiti kandidatai. Ministras pirmininkas tai daro griežtai laikydamasis Seimo statuto”, – taip šią situaciją komentavo S. Malinauskas.

1 Comment

  1. Eleonora

    Labai gražu,kad aukšti pareigūnai atvyksta į Klaipėdą,aišku ne jūros pamatyti,o susitikti su žmonių bendruomenę,kada sunkus rinkimų metas,liberalai nuplėšė garbę nuo savo partijos ir išlakstė į komitetus,kad jais nepasidomėtų,laikas parodys ar jie buvo sąžiningi,darbais nepasižįmėjo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This