Klaipėdos merą rinko pasyviau nei Tarybą

Fotoreportažai, Politika

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sekmadienį  41-oje savivaldybėje vyko antrojo turo merų rinkimai.

Iš 130 487 rinkėjų Klaipėdoje savo valią pareiškė 34,94 proc. rinkėjų. Prieš dvi savaites vykusio pirmojo etapo metu buvo balsavę 38,66 proc. rinkimų teisę turinčių klaipėdiečių.

Uostamiesčio gyventojai rinkosi tarp trečios iš eilės kadencijos siekiančio Vytauto Grubliausko bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos  (LŽVS) atstovo Arvydo Vaitkaus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmame ture dabartinis Klaipėdos vadovas gavo 15 812 balsų (31,15 proc. nuo į rinkimus atėjusių žmonių), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Uosto direkcijos generalinis direktorius A. Vaitkus – 11 582 (22,82 proc.).

V. Grubliausko pergalės atveju jo komitetas miesto Taryboje turėtų devynias vietas – papildoma atitektų Audriui Petrošiui. Laimėjus A. Vaitkui LŽVS turėtų 8 mandatus – tiek pat, kiek „Vytautas Grubliauskas ir komanda”. Tokiu atveju papildomai į miesto Tarybą patektų Eurelijus Žukauskas.

Klaipėdos rajone į antrąjį turą pateko šios partijos atstovas Bronius Markauskas ir konservatorė Rasa Petrauskienė. Čia 20 val. kartu su išankstiniu balsavimu pasisakė iš viso 31,3 proc. rinkėjų – tai vienas iš mažiausių aktyvumo rodiklių šalyje..

Kretingiškiai turėjo rinktis tarp socialdemokrato Virginijaus Domarko ir Antano Kalniaus (visuomeninis rinkimų komitetas „Kretingos kraštas“). 20 val. šiame rajone su išankstinio balsavimo duomenimis buvo apsilankę 36,36 proc. rinkėjų.

Šilutėje kovojo dabartinis meras Vytautas Laurinaitis (partija „Tvarka ir teisingumas”) ir konservatorė Sandra Tamašauskienė. Čia visą dieną buvo balsuojama aktyviausiai tarp pajūrio savivaldybių: 20 val. balsavusiųjų su iš anksto pareiškusiais savo valią buvo 38,1 proc.

Neringoje ir Palangoje antrojo rinkimų turo ne,prireikė.: neringiškiai meru išsirinko socialdemokratą Darių Jasaitį, palangiškiai – konservatorių Šarūną Vaitkų. Abiejuose kurortuose merų atstovaujamos partijos savivaldybių tarybose turės absoliučią daugumą.

20 val. iš viso šalyje savo valią (su išankstinio balsavimo duomenimis) išreiškė 41,22 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo mažesnis, lyginant su pirmuoju turu, kai iš viso balsavo 47,8 proc. rinkėjų.

Policijos departamentas pranešė iki 20 val. gavęs 103 pranešimus apie galimus rinkimų pažeidimus. Iš Klaipėdos apskrities buvo sulaukta tik vieno.

Šilutės policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu. Tyrimas pradėtas iš Vyriausiosios rinkimų komisijos gavus informaciją apie tai, kad kovo 3 d. Šilutės r., rinkimų apylinkėje biuletenių išdavimo sąraše galimai buvo suklastotas piliečio parašas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”74467,74468,74469,74470,74471,74472,74473,74474,74475,74466″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Anonimas

    10% MIESTO gyventojų išrinks Merą. 150 000-15 000= 10%

    Reply
    • Vladas

      Jo apsurdo tetras,net senoves graikai tokios nesamones nesugalvojo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This