„Atostogų parkas” investuos į saulės kolektorius

Verslas

„Atostogų parko” išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šis poilsio ir sveikatinimo komplekso buvo pasirinktas kaip gerasis pavyzdys tarptautiniame projekte, kurio ašis – aplinkos taršos mažinimas, ekologija ir atsinaujinantys ištekliai.

Komplekse vyko žiedinės ekonomikos principus ir jų taikymą turizmo sektoriuje nagrinėjanti tarptautinė konferencija „Cirtoinno“, kurioje dalyvavo mokslininkai ir verslo atstovai iš Švedijos, Lenkijos ir Lietuvos. Anot pranešimo, idėja surengti mokymus „Atostogų parke“ kilo Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose (KPPAR).

„Norėjome parodyti, kad mes Lietuvoje taip pat turime kuo pasidžiaugti taupant energiją ir kitus gamtos išteklius, tad įtikinome partnerius iš Švedijos ir Lenkijos atvykti būtent čia“, –  pranešime spaudai cituojamas KPPAR generalinis direktorius Viktoras Krolis.

Anot pranešimo, „Atostogų parko“ kompleksas šiuo metu yra šildomas galingais katilais, naudojančiais biokurą, o komplekse naudojamas gydomųjų savybių turintis purvas sapropelis vėliau tampa derlinga trąša komplekse auganties augalams.

Kompleksas informuoja rengiantis naują investicinį projektą galingų saulės kolektorių įrengimui, kurie visam kompleksui teiks ekologišką elektros energiją, o visus elektros variklius planuoja pakeisti modernesniais, naudojančiais dar mažiau energijos. O inovatyvią bechlorę šveicarišką sistemą DA-GEN numatoma palaipsniui įrengti ir visuose likusiuose „Atostogų parko“ baseinuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This